کافور در گذشته از تقطیر پوست و چوب درخت کافور تهیه می‌شد، اما امروزه کافور معمولاً از روغن سقز ساخته می‌شود. محصولات کافور را می‌توان با استفاده موضعی از طریق مالیدن بر روی پوست یا استنشاق مورد مصرف قرار داد. برای آشنایی بیشتر با طریقه مصرف کافور بایستی برچسب این ماده مورد بررسی دقیقی قرار بگیرد.

 

3

 

خواص دارویی و درمانی کافور

افراد برای تسکین درد و کاهش خارش، کافور را به پوست خود می‌مالند. همچنین برای درمان قارچ ناخن پا، زگیل، نیش حشرات، تبخال، هموروئید و آرتروز معمولا از خواص دارویی و درمانی کافور استفاده می‌شود.

کافور به منظور افزایش جریان خون موضعی و به عنوان یک عامل ضد تحریک کننده روی پوست استفاده شده و با ایجاد تحریکاتی درد و تورم را کاهش می‌دهند. برخی از افراد برای درمان بیماری‌های راه هوایی و برای درمان علائم قلبی، کافور را بر روی پوست خود مالش می‌دهند. کافور همچنین به عنوان قطره گوش و برای درمان سوختگی‌های جزئی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که هرگز نبایستی کافور را بر روی نقاط پاره شده پوستی یا زخم باز خود بمالید، چرا که قدرت ورود سریع به داخل بدن را داشته و می‌تواند به غلظت‌های بالای ایجاد کننده مسمومیت برسد.

همچنین برخی افراد برای کاهش دفعات سرفه کردن خود، از کافور برای استعمال به صورت استنشاق استفاده می‌کنند.

اگرچه انجام این عمل چندان بی‌خطر نیست، اما برخی از افراد برای کمک به سرفه کردن بلغم، درمان عفونت‌های مجاری تنفسی، برای درمان فشار خون پایین که هنگام ایستادن رخ می‌دهد و برای درمان نفخ روده، از کافور خوراکی استفاده می‌کنند. کارشناسان نسبت به انجام این کار هشدار می‌دهند، چرا که کافور در غذا هنگام بلعیدن می‌تواند عوارض جانبی جدی و حتی مرگ را ایجاد کند.

کافور یک داروی عامیانه شناخته شده است و معمولاً در بسیاری از شرایط مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه عملکرد کافور در بدن

به نظر می‌رسد کافور با تحریک پایانه‌های عصبی، علائمی مانند درد و خارش موجود بر روی پوست را در هنگام استفاده تسکین می‌دهد. از طرفی کافور با قارچ‌های ایجاد‌کننده عفونت در ناخن‌های پا مقابله می‌کند. نظریه که وجود دارد حاکی از این است که کافور با ایجاد احساس سردی در بینی، تنفس را راحت‌تر می‌کند.

فواید و عوارض کافور

به احتمال زیاد موارد مصرف قرص کافور در داروخانه‌ها به دلیل وجود اثر بخشی‌های زیر است:

  1. سرفه: سازمان غذا و داروی FDA استفاده از کافور را به عنوان گزینه‌ای برای مالش بر روی قفسه سینه در غلظت‌های کمتر از ۱۱٪ تایید کرده است.
  2. درد: کافور مورد استفاده روی پوست به عنوان یک داروی مسکن در غلظت‌های ۳ تا ۱۱ درصد مورد تایید FDA است. از این ماده در بسیاری از محصولات مالیدنی بر روی پوست برای کاهش درد ناشی از تبخال، نیش حشرات، سوختگی‌های جزئی و بواسیر استفاده می‌شود.
  3. خارش یا سوزش پوست: کافور مورد استفاده بر روی پوست برای کمک به خارش یا تحریک در غلظت‌های ۳ تا ۱۱ درصد مورد تایید FDA قرار گرفته است.

احتمال اثر بخشی آن در موارد زیر نیز وجود دارد:

  • آرتروز: به نظر می‌رسد یک کرم مالیدنی حاوی کافور، سولفات گلوکزامین و کندرویتین سولفات شدت علائم استئوآرتریت را تقریباً به نصف کاهش می‌دهد. محققان بر این باورند که احتمالاً کافور نه سایر مواد تشکیل دهنده قادرند علائم را تسکین دهند.
  • نیش حشره: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که استفاده از کافور همراه با منتول و روغن اکالیپتوس ممکن است به کاهش اندازه نیش پشه کمک کند.
  • قارچ ناخن پا (اونیکومایکوزیس): تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که استفاده از کافور همراه با روغن اکالیپتوس لیمو و منتول در ناحیه ناخن پا ممکن است به درمان قارچ ناخن کمک کند. همچنین، استفاده روزانه از محصولات مالشی سینه حاوی کافور روی ناخن‌های آسیب دیده تا زمانی که ناخن عفونی رشد کند، عفونت قارچی ناخن را در برخی افراد از بین می‌برد.
  • کاهش فشار خون بعد از ایستادن: تحقیقات اولیه نشان دهنده این مطلب هستند که مصرف خوراکی یک محصول حاوی کافور و زالزالک از افت فشار خون در هنگام ایستادن جلوگیری می‌کند. با این حال، مشخص نیست که مصرف کافور به تنهایی همان فواید را دارد یا خیر.
  • زگیل
  • هموروئید

برای ارزیابی اثربخشی کافور برای این موارد به شواهد بیشتری نیاز است. مسلما یک دکتر طب سنتی در تشخیص این موارد می‌تواند به شما کمک نماید.

اثرات جانبی کافور

زمانی که کافور به صورت کرم یا لوسیون با غلظت کم روی پوست استفاده شود، احتمالاً برای اکثر بزرگسالان بی‌خطر خواهد بود. کافور می‌تواند عوارض جانبی جزئی مانند قرمزی و تحریک پوست ایجاد نماید. از محصولات کافور رقیق‌نشده یا محصولات حاوی بیش از ۱۱ درصد کافور استفاده نکنید. این مواد می‌توانند تحریک کننده و خطرناک باشند. همچنین زمانی که محصولات کافور به عنوان بخار در مقادیر کم به عنوان بخشی از آروماتراپی استنشاق شوند، احتمالاً برای اکثر بزرگسالان بی‌خطر هستند.

عوارض کافور برای مردان

در برخی از درمان‌های سنتی، کافور برای مردان به عنوان سرکوب کننده رفتارهای جنسی و هورمون‌های جنسی ادعا شده است. اما در واقعیت هیچ گونه تغییر قابل توجهی در سطح تستوسترون مشاهده نشد.

استفاده از کافور در برنج

نکاتی که باید در هنگام استفاده از کافور در غذای دانشجویان و یا حتی کافور در غذای زندانیان رعایت شود این است که در هر لیتر آب بیش از ۱ قاشق غذاخوری محلول کافور استفاده نگردد.

محصولات حاوی کافور نباید در مایکروویو حرارت داده شوند. این محصولات می‌توانند منفجر شده و باعث سوختگی شدید شوند.

کلام آخر

محصولات حاوی کافور هنگامی که روی پوست زخمی یا آسیب دیده استفاده ‌شوند، احتمالاً آسیب زننده خواهند بود. کافور به راحتی از طریق پارگی پوستی جذب شده و می‌تواند به سطوح سمی در بدن برسد.

زمانی که کافور در غذا به صورت خوراکی توسط بزرگسالان مصرف شود، چندان ایمن نخواهد بود. مصرف کافور می‌تواند عوارض جانبی شدیدی از جمله مرگ ایجاد کند. اولین علائم سمیت کافور به سرعت در عرض ۵ تا ۹۰ دقیقه رخ می‌دهد و می‌تواند شامل سوزش دهان و گلو، حالت تهوع و استفراغ باشد. سایر علائم مانند تشنج، گیجی، انقباضات عضلانی و همچنین عوارض جانبی روی بینایی از جمله تاثیرات کافور بر روی سیستم عصبی فرد هستند.

-