غلظت خون عارضهای است که به دلیل عدم توازن در تولید نوع خاصی از سلولهای خونی به وجود میآید. بیماری غلظت خون در اثر عوامل مختلفی مانند تغذیه نادرست، سبک زندگی ناصحیح، اختلالات هورمونی یا بیماری ایجاد میشود. طب سنتی برای درمان غلظت خون شیوههای بسیاری را توصیه میکند. در این مطلب علاوه بر اینکه علت، علائم غلظت خون را بررسی میکنیم، شما را با راههای درمان غلظت خون در طب سنتی نیز آشنا میکنیم.
علت غلظت خون در طب سنتی
از نظر طب سنتی غلظت خون مترادف با کثیف شدن خون یا سنگین شدن آن است. مجموعه عوامل زیادی میتواند موجب این مشکل شود. شرایط زمینهای مانند سیگار کشیدن، ورزش نکردن، استفاده از غذاهای چرب و فست فودها موجب کاهش اکسیژن رسانی به خون و غلیظ شدن آن میشود. همچنین متخصصان طب سنتی بر نقش تغذیه در غلیظ شدن خون تاکید زیادی دارند و توصیه میکنند غذاهای مزاج سرد و مزاج گرم با هم مصرف نشود. حتی تاکید دارند در صورت استفاده از غذاهای با مزاج سرد با خوراکیهای شیرین و چرب اختلالاتی در بدن ایجاد میشود که منجر به بالا رفتن غلظت خون میشود.
از طرفی دیگر بیماریها و مشکلات مانند بالا رفتن صفرا در بدن با انجام جراحیهای کیسه صفرا و هیسترکتومی نیز موجب بالا رفتن مواد زائد در خون و غلیظ شدن آن میشود.
علائم غلظت خون در طب سنتی
علائم غلظت خون در ظاهر فرد بیمار یا با ایجاد اختلال در فعالیتهای بدن مشخص میشود. معمولاً اولین علائم خستگی، بیحالی، سرگیجه، بالا رفتن فشار خون است. همچنین افرادی که خون غلیظ دارند دچار تاری دید، تنگی نفس، خارش پوست، کبودی در ناخنها یا پوست نیز میشوند. در نهایت با افزایش میزان غلظت خون لختههایی در خون ایجاد میشود و با مسدود کردن رگها یا مویرگها موجب بروز سکته قلبی و مغزی میشود. با توجه به شدت علائم و مدت زمان برئز علائم میتوان از راهای کاهش غلظت خون در طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی استفاده کرد.
اما این نکته را باید در نظر داشته باشید رفع غلظت خون در طب سنتی نیازمند زمان است. یعنی شما باید روشهای طب سنتی را با استمرار طی یک بازهی زمانی متوسط یا بلند مدت ادامه دهید تا بتوانید متوجه اثربخشی آن شوید. روشهی طب سنتی برای اثربخشی نیازمند زمان و مداومت در اجرا هستند.
درمان غلظت خون با دمنوش گیاهی
یکی از متداولترین شیوههای درمانی در طب سنتی استفاده از گیاهان دارویی به شکل دمنوش است. دمنوشهای گیاهی در صورتیکه به صورت روزانه و مداوم استفاده شود میتواند در درمان غلظت خون اثربخشی بالایی داشته باشد.
دمنوش زنجبیل برای کاهش غلظت خون
سالیسیلات یک مادهی شیمیایی است که در رقیق کردن خون نقش موثری دارد. زنجبیل یکی از گیاهانی است که دارای مقادیر بالای سالیسیلات است و میتواند درمان گیاهی غلظت خون بالا باشد. استفاده از دمنوش زنجبیل یا پودر آن در پخت و پز درمان مناسب برای افرادی است که از مشکل غلظت خون بالا رنج میبرند.
برای تهیهی دمونش زنجبیل در صورتی که زنجبیل تازه در دسترس دارید، چند تکه از آن را داخل قوری بریزید و با کمی آب روی حرارت بگذارید تا دم بکشد و در طول روز دو یا سه مرتبه از آن بنوشید.
دمنوش دارچین برای کاهش غلظت خون
کوکارین یک مادهی شیمیایی است که از انعقاد خون جلوگیری میکند. دارچین حاوی مقادیر بالای کومارین است که میتواند علاوه بر درمان بیماریهای التهابی و کاهش فشارخون، در رقیق کردن خون نیز موثر باشد. مطابق توصیههای متخصص طب سنتی استفادهی روزانه از دمنوش دارچین موجب کاهش غلظت خون میشود.
دمنوش چای سبز برای کاهش غلظت خون
چای سبز دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین خواص چای سبز موجب افزایش انعطاف پذیری دیوارهی رگهای خونی میشود و به این ترتیب خون در رگها با سهولت درجریان قرار میگیرد. همین امر موجب کاهش غلظت خون میشود.
دمنوش عناب برای کاهش غلظت خون
عناب یکی از میوههایی است که درمان موثری برای غلظت خون است. استفاده از دمنوش عناب به میزان دو فنجان در وعدهی صبح و عصر غلظت خون را پایین میآورد و از بروز بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند. برای تهیه آن باید ۸ تا ۱۰ عدد عناب را داخل یک لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد.
دمنوش آویشن برای کاهش غلظت خون
آویشن در طب سنتی کاربردهای درمانی زیادی دارد و برای بیماریهای مختلف توصیه میشود. اگر میخواهید موثرترین داروی گیاهی غلظت خون را امتحان کنید با استفاده کردن از دمنوش آویشن حتماً از درمانهای طب سنتی رضایت خواهید داشت. استفاده از دمنوش آویشن ساده است. کافیست ۳ قاشق چایخوری آویشن را داخل قوری با آب جوشیده سرد شده بریزید و روی حرارت بگذارید تا دم بکشد. حتی اگر پودر آویشن را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و روی آن یک نعلبکی بگذارید بعد از ۱۵ دقیقه دمنوش آماده میشود.
ترکیب آویشن و عناب به صورت دمنوش نیز یک معجون معجزهآور برای درمان غلظت خون است و به طرز موثری علائمی مانند خستگی، بیحوصلگی، یبوست، کاهش حافظه، گرفتگی عضلات را کاهش میدهد.
موارد احتیاط مصرف داروی گیاهی برای غلظت خون
همیشه استفاده از گیاهان دارویی برای همهی افراد مناسب نیست. در برخی موارد باید در مصرف دمنوشها احتیاط نمود. افراد زیر کسانی هستند که قبل از استفاده باید حتماً با پزشک معالج مشورت نمایند.
- زنان باردار نمیتوانند از تمام دمنوشها استفاده کنند.
- کسانی که داروی شیمیایی خاصی مصرف میکنند، برای بررسی تداخلات دارویی باید نظر پزشک را جویا شوند.
درمان غلظت خون با میوه و سبزیجات
میوهها و سبزیجات از غلیظ شدن خون و به دنبال آن بروز لخته در خون جلوگیری میکند. به همین دلیل توصیه میشود در رژیم روزانهی افرادی که مبتلا به غلظت خون هستند حتماً از میوه و سبزیجات تازه استفاده شود.
درمان غلظت خون با آب انار
آب انار به دلیل دارا بودن پلی فنول یکی از آب میوههای موثر برای کاهش غلظت خون است. همچنین با کاهش غلظت خون جریان خون سریعتر و راحتتر میشود و فشار سیستولیک کاهش مییابد. با توجه به این استفادهی روزانه یک لیوان آب انار درمان مناسبی برای غلظت خون تلقی میشود.
البته با توجه به احتمال تداخل آب انار با برخی داروهای شیمیایی، درصورتیکه از داروهای خاصی استفاده میکنید بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید.
درمان غلظت خون با گوجه فرنگی
یکی از شیوههای ساده و ارزان برای درمان غلظت خون استفاده از گوجه فرنگی به صورت روزانه است. ترکیبات موجود در گوجه خام یا محصولات آن مانند کچاپ از روشهای درمان خانگی مفید برای پایین آوردن غلظت خون است.
درمان غلظت خون با آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که میتواند خون را رقیق کند و بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون را درمان کند. استفاده از آب آناناس یا پورهی آن اثرات ضد التهابی نیز دارد.
میوههای دیگری نیز مانند شاه توت، گیلاس، نارنگی، توت سرخ، آلو بخارا، توت فرنگی، لیموترش، زرشک در تصفیه و پالایش خون تاثیر دارند و استفادهی روزانه از آنها میتواند غلظت خون را پایین بیاورد.
داروهای گیاهی برای غلظت خون
برخی از خوراکیهایی که به طور معمول استفاده کنیم، داروهای موثر رقیق کننده خون هستند. به عنوان نمونه زردچوبه یکی از ادویههای محبوب است که تقریبا در تمام غذاها استفاده میشود و اثر ضد لخته شدن خون دارد. در ادامه چند داروی گیاهی غلظت خون که به راحتی در دسترس است را به شما معرفی میکنیم.
درمان گیاهی غلظت خون با زردچوبه
زردچوبه دارای ترکیبات کورکومین است و میتواند اثر ضد التهاب و رقیقکنندگی داشته باشد. تاثیر کورکومین مانند داروهای ضد انعقاد خون است و میتواند از بروز لخته خون و سکته جلوگیری کند.
استفاده از پودر زردچوبه در پخت و پز روزانه و سوپ برای درمان غلظت خون توصیه میشود.
درمان گیاهی غلظت خون با سیر
خیلی از افراد اعتقاد دارند سیر موثرترین داروی گیاهی غلظت خون و ضد ترومبیت است. زیرا حاوی آنتی اکسیدان است و بدن را از رادیکالهای آزاد و آسیب به سلولهای بدن محفوظ میدارد. همچنین با کاهش فشار خون تجمع پلاکتها را کم میکند و موجب جریان بهتر خون در رگها میشود.
درمان گیاهی غلظت خون با فلفل قرمز
فلفل قرمز حاوی ترکیبات سالیسیلات است که میتواند خون را به طرز موثری رقیق کند. استفاده از فلفل قرمز تازه و خام یا پودر آن از راهای کاهش غلظت خون است.
درمان غلظت خون با زالو
افزایش میزان هموگلوبین خون موجب غلیظ شدن خون میشود و عبور آن را از رگها با مشکل مواجه میکند. به این ترتیب عروق کوچک خونی مسدود میشوند و مشکلاتی در سلامتی فرد ایجاد میشود. پس علائم ظاهری مانند پر رنگ شدن رنگ لبها، خارش بدن و قهوهای شدن بستر ناخنها، خستگی، سردرد و غیره ظاهر میشود. زالو درمانی یکی از شیوههای درمان غلظت خون در طب سنتی است که میتواند این علائم را از بین ببرد.
برای انجام این شیوهی درمانی چند عدد زالو را روی پوست میگذارند و زالو بعد از نیش زدن و مکیدن خون از بین میرود ولی موجب رقیق شدن خون میشود.زالوها در بزاق خود مادهای به نام هیرودین تولید میکنند. هیرودین یک ضد انعقاد قوی است زالوها با تولید کردن هیرودین و ترشح آن به خون میزبان موجب رقیق شدن خون میشوند و از این طریق راحتتر میتوانند خون را بمکند و بیماری را درمان کنند.
آیا حجامت برای غلظت خون مفید است؟
حجامت یکی از روشهای خونگیری در طب سنتی است که توسط متخصصان طب سنتی بسیار توصیه میشود. در این شیوهی درمانی بین ۵۰ تا ۷۰ سیسی خون از بدن بیمار خارج میشود. البته این میزان با سن، جنسیت و طبع فرد افزایش یا کاهش مییابد.
همچنین بهترین زمان برای انجام حجامت و کاهش غلظت خون فصل بهار است.
حجامت در چه کسانی ممنوع است؟
افراد زیر حتی اگر مبتلا به غلظت خون بالا باشند نمیتوانند از حجامت برای غلظت خون استفاده کنند.
- زنان باردار تا قبل از ماه چهارم
- زنان در طول مدت عادت ماهیانه
- کودکان قبل از ۴ ماهگی
- افراد مبتلا به کمبود پلاکت
- افراد با فشارخون مقطعی بالا
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
شیوههای مختلفی برای درمان غلظت خون در طب سنتی وجود دارد. این شیوهها اثربخشی خوبی در درمان بیماری دارند. اما اگر فردی با استفاده از راههای درمان غلظت خون در طب سنتی همچنان علائم غلظت خون را داشته باشد برای بررسی دقیق باید حتماً به پزشک مراجعه کند. همچنین در صورتیکه که فرد دارویی استفاده میکندکه دچار تداخل با داروهای گیاهی باشد باید مصرف داروهای گیاهی را قطع کند و برای ادامهی درمان نظر پزشک را بپرسد.
-