شرکت HP اخیراً نسخه جدیدی از لپ‌تاپ OmniBook Ultra را معرفی کرده است که از پردازنده رایزن ساخت AMD بهره می‌برد. لپ‌تاپ OmniBook Ultra 14 در رده کامپیوترهای کوپایلوت پلاس قرار می‌گیرد که به امکانات مبتنی‌بر هوش مصنوعی مجهز است.

 

5

 

مشخصات و ویژگی‌های لپ‌تاپ جدید OmniBook Ultra 14

چندی پیش شاهد معرفی لپ‌تاپ Omnibook X با پردازنده اسنپدراگون از سوی HP بودیم و به نظر می‌رسید که دیگر خبری از پردازنده‌های اینتل یا AMD در این سری از محصولات نخواهد بود. اما HP به‌تازگی مدل جدیدی از سری گفته شده را معرفی کرده است که از پردازنده رایزن بهره می‌برد. همچنین این لپ‌تاپ اولین کامپیوتر از سری کوپایلوت پلاس به‌شمار می‌رود که پردازنده غیر ARM درون آن مورد استفاده قرار گرفته است. مشخصات سخت‌افزاری این اولترابوک می‌تواند آن را به گزینه‌ای مطلوب برای اغلب کاربران تبدیل کند؛ اگرچه نباید از قیمت نسبتاً بالای آن غافل‌گیر شویم.

پردازنده رایزن AI 9 HX 370 درون OmniBook Ultra 14 تعبیه شده‌است که توان پردازشی ۵۵ ترافپلاس را برای انجام امور مرتبط با هوش مصنوعی فراهم می‌سازد. برای مقایسه باید اشاره کنیم که واحدهای پردازش عصبی بکار رفته در تراشه‌های کوالکام مثل اسنپدراگون الیت X تنها ۴۵ ترافپلاس قدرت دارند. واحد گرافیکی رادئون 890M هم در کنار پردازنده اشاره‌شده، قرار گرفته است.

طراحی ظاهری محصول تازه‌وارد HP شباهت زیادی به OmniBook X دارد و از نمایشگر ۱۴ اینچی مشابه با رزولوشن ۲۲۴۰ در ۱۴۰۰ پیکسل استفاده می‌کند که حداکثر روشنایی پنل IPS آن به ۳۰۰ نیت می‌رسد. البته زاویه گوشه‌های شاسی کمی متفاوت است و شباهت زیادی به سری گران‌قیمت Spectre همین شرکت دارد. طبیعی است که پردازنده رایزن مصرف انرژی بیشتری نسبت به سری اسنپدراگون داشته‌باشد و HP از یک باتری ۶۸ وات ساعت برای این محصول استفاده کند. افزایش ظرفیت باتری موجب شده تا وزن نهایی دستگاه نسبت به نسخه مجهز به پردازنده کوالکام بیشتر شود و اکنون به ۱.۵۷ کیلوگرم می‌رسد.

در حاشیه بدنه دو پورت USB-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ در کنار یک پورت USB-A نسخه ۳.۲ نسل ۲ دیده‌می‌شود. جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون و پورت شبکه هم از دیگر درگاه‌های دستگاه هستند. همچنین HP به‌جای استفاده از بلندگوهای استریو به سراغ آرایه چهارگانه رفته است که از استاندارد DTS: X Ultra پشتیبانی می‌کند. وای‌فای نسخه ۷، بلوتوث نسخه ۵.۴ و وب‌کم ۹ مگاپیکسلی با پشتیبانی از مادون‌قرمز برای تشخیص چهره هم از سایر امکانات این محصول تازه‌وارد هستند.

عدم پشتیبانی کامل برنامه‌های توسعه‌یافته برای ویندوز از معماری ARM یکی از مشکلاتی است که محصولات کوپایلوت پلاس با آن مواجه هستند. اگرچه مایکروسافت با استفاده از امولاتور این مشکل را تا حد زیادی رفع کرده است؛ اما بسیاری از کاربران همچنان نسبت به این موضوع انتقاد دارند. استفاده از پردازنده رایزن مبتنی‌بر معماری X86 در OmniBook Ultra 14 باعث شده تا بتواند تمامی برنامه‌های ویندوزی را اجرا کند و از این لحاظ برتری نسبی در مقایسه با محصولات دارای پردازنده کوالکام داشته‌باشد.

HP ادعا دارد که باتری دستگاه برای ۱۳ ساعت استفاده عادی یا ۲۱ ساعت پخش آفلاین ویدئو جوابگو است؛ اگرچه این ارقام معمولاً در واقعیت کمتر هستند. برای مقایسه باید اشاره کنیم که مدت زمان پخش ویدئو برای نسخه مجهز به پردازنده اسنپدراگون، ۲۶ ساعت اعلام شده است. لپ‌تاپ OmniBook Ultra 14 با حداکثر ۳۲ گیگابایت حافظه رم LPPDR5x با سرعت 7500 مگاهرتز و حافظه PCIe 4.0 SSD با ظرفیت ۲ ترابایت از شهریورماه وارد بازار خواهد شد و قیمت نسخه پایه آن ۱۴۴۹ تعیین شده‌است.

-