چانگان یکی از خودروسازان مطرح چینی است که انواع مدل‌های مختلف خودرو را به بازار عرضه می‌کند. با این حال محصولات چانگان تاکنون در ایران چندان شناخته شده نبوده‌اند و تجربه ایرانیان با خودروهای چانگان، تنها به مدل چانگان CS35 محدود می‌شود. حال سایپا قصد دارد با عرضه چانگان UNI-K و چند محصول جذاب دیگر از این برند، این رویه را تغییر دهد. چانگان UNI-K یکی از محصولات کاملا جدید این شرکت محسوب می‌شود که حدود سه سال پیش معرفی شد. این خودرو به همراه چانگان UNI-T، چانگان CS55 پلاس و چانگان CS35 پلاس جزو مدل‌های وارداتی این برند به بازار ایران هستند. چانگان UNI-K قوی‌ترین، مجهزترین و گران‌ترین مدل چانگان در ایران خواهد بود.

 
1
 
 
 
 
 
 

بررسی چانگان UNI-K

حدود سه سال پیش چانگان از سری جدید محصولات خود که با پسوند UNI شناخته می‌شوند، رونمایی کرد. این محصولات شامل خودروهایی با ظاهر آینده نگرانه، امکانات جذاب و فناوری‌های پیشرفته هستند. تاکنون دو محصول از این زیرشاخه یعنی چانگان یونی کی و چانگان UNI-T برای مشتریان ایرانی شناخته شده است.

 

چانگان UNI-K نخستین بار در سال 2020 و تحت قالب یک مدل مفهومی به نمایش درآمد. با این حال خودروساز چینی مدت کوتاهی پس از آن موفق شد تا این شاسی بلند اسپرت را به تولید برساند. چانگان UNI-K یک رده بالاتر از چانگان UNI-T در سبد محصولات خودروساز چینی قرار می‌گیرد و به نوعی نسخه قوی‌تر، مجهزتر و بهتر چانگان UNI-T محسوب می‌شود.

داخل چانگان UNI-K

برخلاف ظاهر خارجی چانگان UNI-K که یک شاسی بلند اسپرت را به تصویر می‌کشد، در کابین این خودرو با ظاهری شبیه به سوپراسپرت‌های مرسوم مواجه خواهید شد. داشبورد تا حد امکان پایین آمده است و صفحه نمایش‌های دوگانه این خودرو به صورت پلکانی روی داشبورد قرار گرفته‌اند. این سبک از طراحی نشان دهنده توجه گسترده به جزئیات از سوی طراحان چانگان است، چرا که آن‌ها می‌توانستند نمایشگرها را به یکدیگر بچسبانند و از ظاهر مرسوم خودروهای هموطن خود پیروی کنند.

 

جداکننده قرار گرفته بین دو صندلی جلو نسبتا بزرگ است و اهرم تعویض دنده به همراه کنترلر سیستم چندرسانه‌ای روی آن قرار گرفته است. تریم داخلی چانگان UNI-K از رنگ‌های مشکی و مارون شکل گرفته است که قسمت بالایی داشبورد به رنگ مشکی و صندلی‌ها به رنگ مارون هستند. فاصله بین دو محور چانگان یونی کی نیز 2890 میلیمتر است که نویدبخش یک کابین بزرگ برای مصارف مختلف خواهد بود.

طراحی چانگان UNI-K

لامبورگینی با معرفی شاسی بلند سوپراسپرت اوروس، طرح جدیدی از ابرخودروها را به دنیا معرفی کرد. این طرح بلافاصله مورد پذیرش قرار گرفت و خودروسازان مختلف شروع به ساخت شاسی بلندهای اسپرت و سوپراسپرت با ظاهر تهاجمی کردند. با توجه به رویه چینی‌ها در الگوبرداری از مدل‌های موفق، معرفی شاسی بلندهای اسپرت چینی مدت زیادی طول نکشید. نخستین مساله‌ای که در مورد طراحی خارجی چانگان یونی کی جلب توجه می‌کند، جلوپنجره عجیب و البته آینده نگرانه این خودرو است. این جلوپنجره بخش بزرگی از نمای جلو را به خود اختصاص داده است و در گوشه‌های آن لوگوهای T شکل چراغ‌ها قابل مشاهده هستند. خوشبختانه چانگان برای طراحی مدل یونی کی از الگوی کی ام سی K7 یا لاماری ایما استفاده نکرده است و چراغ‌های روشنایی اصلی یا دی‌لایت‌ها سرجای خودشان قرار دارند.

 

نمای جانبی چانگان UNI-K با یک تو رفتگی همراه است که شکل خاصی را برای بدنه این شاسی بلند ایجاد کرده است. در حقیقت نمای جلو و عقب چانگان UNI-K برآمده هستند اما در قسمت میانی شاهد یک تو رفتگی هستیم. دستگیره‌های درب محو شونده همانند چانگان UNI-T در این مدل نیز مشاهده می‌شوند و رینگ‌های 21 اینچی نیز تاثیر جالبی بر ظاهر این بخش گذاشته‌اند. در نمای عقب چانگان یونی کی فرم شبه کوپه را مشاهده می‌کنیم که استفاده از آن برای یک شاسی بلند اسپرت منطقی به نظر می‌رسد. چراغ‌های این خودرو نیز از الگوی به هم پیوسته خطی بهره می‌برند و با سایر خطوط بدنه تناسب دارند. با این حال بزرگترین جذابیت ظاهری چانگان UNI-K در قسمت عقب آن خلاصه شده است، جایی که خروجی‌های چهارگانه دوبل اگزوز خبر از وجود یک پیشرانه قدرتمند زیرکاپوت این خودرو می‌دهند.

 

مشخصات چانگان UNI-K

استفاده گسترده چینی‌ها از پیشرانه‌های 1.5 لیتری توربوشارژر در خودروهایشان، سبب شده است تا کراس‌اوورهای مختلف چینی از برندهای گوناگون عملکرد فنی یکسانی داشته باشند. با این حال چانگان سعی کرده است تا در محصولات جدید خود از رویه‌های متفاوتی استفاده کند و متمایز باشد. خوشبختانه چانگان UNI-K نیز به پیشرانه دو لیتری توربوشارژر مجهز است که حداکثر 233 اسب بخار قدرت و 390 نیوتن متر گشتاور آزاد می‌کند.

 

جعبه دنده در نظر گرفته شده برای چانگان یونی کی نیز از نوع هشت سرعته خودکار است که قدرت را به چرخ‌ها ارسال می‌کند. شتاب صفر تا صد 8.8 ثانیه و حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت برخی دیگر از مشخصات فنی چانگان UNI-K هستند. این خودرو در دو نوع دیفرانسیل جلو و تمام چرخ محرک یا AWD به تولید می‌رسد که امیدواریم سایپا نسخه تمام چرخ محرک آن را به دست مشتریان ایرانی برساند. مصرف سوخت ترکیبی چانگان UNI-K نیز در نسخه دیفرانسیل جلو، حدود 8.4 لیتر در صد کیلومتر است که برای شاسی بلندی با وزن 1900 کیلوگرم راضی کننده به نظر می‌رسد.

 

امکانات و تجهیزات چانگان UNI-K

در ابتدا اشاره کردیم که چانگان یونی کی در سبد محصولات این شرکت، جایگاه بالاتری را نسبت به چانگان UNI-T اشغال می‌کند. بنابراین توقع داریم علاوه بر قوای فنی بهتر، امکانات متنوع‌تری را نیز در این خودرو مشاهده کنیم. بخشی از تجهیزات و امکانات چانگان UNI-K به شرح زیر هستند: شش کیسه هوا، سیستم‌های ایمنی ABS - EBD - BA - HAC -HDC- TCS – ESP، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر، کروز کنترل تطبیقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سنسور پارک و دوربین عقب، دوربین 360 درجه، سنسور نور و باران، سقف پانوراما، درب صندوق برقی، سنسور پارک جلو، رادار نقطه کور، چراغ‌های LED، نورپردازی داخلی با 64 رنگ، صندلی‌های تنظیم شونده برقی به همراه گرمکن و حافظه و کنسول ردیف اول و دوم.

 
کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو، جانبی و پرده ای
سیستم صوتی
صفحه نمایش
ترمز و پایداری
ABS - EBD - BA - HAC -HDC- TCS - ESP
دیگر امکانات
کروز کنترل تطبیقی، سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، سنسورهای جلو و عقب، دوربین 360 درجه، سنسور هشدار نقطه کور، سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها TPMS، سقف پانوراما، سنسور باران، سنسور نور

رقبای چانگان UNI-K در بازار

قیمت چانگان UNI-K در چین از حدود 22 هزار دلار آغاز می‌شود و گران‌ترین تیپ آن نیز 26630 دلار قیمت دارد. با توجه به تغییرات نرخ ارز، عوارض واردات و رقابت برای خرید خودرو در بورس، می‌توان تخمین زد که قیمت نهایی چانگان UNI-K در حدود دو میلیارد تومان تعیین شود. با این قیمت تنها رقیب جدی چانگان UNI-K در بازار ایران، فونیکس تیگو 8 پرو و نسخه تمام چرخ محرک آن یعنی فونیکس تیگو 8 پرومکس خواهند بود.

-