خودروسازان بزرگ ایرانی تصمیم گرفته‌اند تا به جای انتقاد از روند واردات خودرو، به بخشی از این رویه تبدیل شوند. در همین راستا ایران خودرو نیز طی تیرماه 1402، از دانگ فنگ شاین مکس به عنوان محصول وارداتی خود رونمایی کرد. این محصول در ابتدا به صورت وارداتی عرضه می‌شود و در آینده برنامه‌هایی برای مونتاژ آن در داخل نیز وجود دارد. رونمایی دانگ فنگ شاین مکس در زمانی صورت می‌گیرد که اکثر تولید‌کنندگان و واردکنندگان خودرو، تمرکز خود را بر عرضه کراس‌اوورهای رنگارنگ گذاشته‌اند. بنابراین عرضه یک سدان اندازه متوسط در شرایط فعلی بازار، برای گروه‌های خاصی از مشتریان جذابیت خواهد داشت. افرادی که با موج بازار خودرو هماهنگ نشده‌اند و همچنان به خرید یک سدان نیمه لوکس و توانمند علاقه دارند، دانگ فنگ شاین مکس را به عنوان گزینه‌ای مطلوب خواهند دید.

 
5
 
 
 
 
 

بررسی شاین مکس

دانگ فنگ شاین مکس در واقع خودرویی است که توسط یکی از برندهای زیرمجموعه و تازه تاسیس این شرکت چینی به بازار عرضه می‌شود. این خودرو با نام اصلی آئولوس شاین مکس شناخته می‌شود. آئولوس یکی از زیرشاخه‌های فعال دانگ فنگ در حوزه صادرات است و محصولات آن در بازار روسیه و عربستان سعودی حضور قدرتمندی دارند. نام آئولوس نیز به یکی از اساطیر یونان باستان تعلق دارد. دانگ فنگ برای تولید محصولاتی باکیفیت در زیرشاخه آئولوس، از همکاری خود با پژو سیتروئن سود می‌برد.

 

البته نام این خودرو در بازار چین متفاوت است و آن را آئولوس یی ژوان مکس می‌نامند. تولید این خودرو از سال 2021 میلادی آغاز شده است، بنابراین با خودرویی جدید و به روز مواجه هستیم. این خودرو براساس پلتفرم ماژولار و جدید دانگ فنگ توسعه یافته است که DSMA‌ یا Dongfeng Superior Modular Architecture نام دارد. تولید این خودرو تنها در چین انجام می‌شود تا به بازارهای دیگر صادر شود. بنابراین با آغاز مونتاژ آن در ایران خودرو دومین مرکز تولید شاین مکس راه‌اندازی خواهد شد. دانگ فنگ شاین مکس از ابتدای تولید تاکنون، در قالب دو تیپ با پیشرانه‌های درون‌سوز و هیبریدی به تولید می‌رسد. نسخه‌های وارد شده برای عرضه به بازار ایران از نوع درون‌سوز هستند. البته ایران خودرو تصمیم دارد تا در آینده نسخه هیبریدی این خودرو را نیز به ایران بیاورد و حتی آن را به تولید برساند. با این حال هنوز مشخص نیست وضعیت نهایی دانگ فنگ شاین مکس در بازار ایران چه خواهد بود.

داخل شاین مکس

کابین دانگ فنگ شاین مکس ظاهری بسیار مدرن دارد و گویا براساس مدل‌های طراحی مفهومی ساخته شده است. داشبورد این خودرو ظاهری مواج گونه دارد که از میانه به سمت راننده متمایل شده است. صفحه نمایش‌های سیستم سرگرمی و پنل ابزار نیز به صورت جداگانه تعبیه شده‌اند و به یکدیگر متصل نیستند. در بخش میانی کابین نیز یک کنسول قرار گرفته است که اهرم تعویض دنده و شارژر بی‌سیم در آن قرار دارند. مطابق اصول طراحی ساده انگارانه، دکمه‌های فیزیکی چندانی را در کابین دانگ فنگ شاین مکس نمی‌توان یافت.

 

طراحی فرمان دانگ فنگ شاین مکس یکی از نکات جذاب این خودرو است، چرا که این فرمان به صورت دو شاخه طراحی شده است. این سبک از طراحی فرمان مربوط به خودروهای اروپایی است و حضور آن در یک سدان چینی برای مشتریان رضایت‌بخش خواهد بود. دو شاخه این فرمان با دکمه‌های کنترلی مختلف احاطه شده است و ظاهر آن را می‌توان شبیه به دسته‌های کنترلر کنسول‌های بازی قلمداد کرد. دانگ فنگ شاین مکس یک خودرو لوکس یا نیمه لوکس محسوب می‌شود، از این رو سطح مواد استفاده شده در ساخت کابین آن نسبت به سایر خودروهای چینی ارزان‌تر، قابل قبول ارزیابی می‌شود. تریم کابین چرمی است و ترکیبی از پلاستیک نرم و خشک را در قسمت‌های مختلف داشبورد و رودری‌ها می‌توان مشاهده کرد.

طراحی شاین مکس

خودروهای زیرشاخه آئولوس از دانگ فنگ، زبان طراحی خاص خود را دارند. اصول طراحی خودروهای این برند شامل چراغ‌های نوک تیز در جلو به همراه جلوپنجره بزرگ منتظم و مشکی رنگ است. این اصول در دانگ فنگ شاین مکس نیز رعایت شده‌اند. البته برای تزریق حس اسپرت به ظاهر خودرو، قطعاتی قرمز رنگ نیز به جلوپنجره خودرو اضافه شده‌اند.

 

نمای جانبی دانگ فنگ شاین مکس، شباهت قابل توجهی به سدان‌های آسیایی مشابه دارد. خطوط صاف ملایمی از گلگیر جلو تا گلگیر عقب این خودرو امتداد یافته‌اند. همچنین در گلگیر عقب شاهد یک حجم فانتزی هستیم که این بخش را بزرگتر از قسمت جلو نشان می‌دهد. طراحی بخش عقب دانگ فنگ شاین مکس به خصوص چراغ‌های آن، بیننده را به یاد آریزو 6 پرو می‌اندازد. چراغ‌های عقب این خودرو الگوی y شکل دارند و توسط یک نوار به یکدیگر متصل شده‌اند. زیر سپر این خودرو نیز قطعه‌ای کرومی اضافه شده است. خوشبختانه طراحان دانگ فنگ اعتقادی به خروجی‌های اگزوز تقلبی در این خودرو نداشته‌اند.

 

مشخصات شاین مکس

همان‌گونه که اندکی قبل اشاره کردیم، دانگ فنگ شاین مکس در قالب دو تیپ درون‌سوز و هیبریدی تولید شده است که در حال حاضر تنها نسخه درون‌سوز آن برای عرضه به بازار داخلی معرفی شده است. این خودرو به پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر با کد C15TDR مجهز است. حداکثر راندمان این پیشرانه،‌ 190 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور است. البته باید توجه داشته باشید که دریافت چنین راندمانی از یک موتور کم حجم به استفاده از فناوری‌های جدید همچون سیستم پاشش سوخت مستقیم متکی است. در نتیجه موتور دانگ فنگ شاین مکس برای فعالیت صحیح به سوخت باکیفیت نیازمند خواهد بود. پیشرانه نصب شده روی دانگ فنگ شاین مکس از استاندارد آلایندگی یورو 6 پیروی می‌کند. در بخش انتقال قدرت دانگ فنگ شاین مکس، از گیربکس دو کلاچه هفت سرعته مرطوب یا Wet استفاده شده است. این گیربکس قدرت و گشتاور را به دیفرانسیل جلو خودرو منتقل می‌کند. سیستم تعلیق این خودرو نیز در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع چنداتصاله یا مولتی لینک است که سواری نرمی را به سرنشینان ارائه خواهند داد.

 

شتاب صفر تا صد دانگ فنگ شاین مکس در کاتالوگ رسمی این خودرو، 7.4 ثانیه عنوان شده است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز 6.2 لیتر به ازای هر صد کیلومتر پیمایش خواهد بود. باک سوخت خودرو نیز 52 لیتر حجم دارد به عبارتی با یک باک سوخت، می‌توانید مسافتی در حدود 800 کیلومتر را در شرایط ایده آل بپیمایید. ترمزهای دیسکی چهار چرخ و رینگ‌های آلیاژی نیز از دیگر مشخصات فنی دانگ فنگ شاین مکس هستند.

 

امکانات و تجهیزات شاین مکس

دانگ فنگ شاین مکس در قالب چند تیپ به بازار چین عرضه شده است و هنوز مشخص نیست ایران خودرو کدام نسخه برای عرضه به بازار ایران انتخاب خواهد کرد. با این حال در نسخه معرفی شده برخی امکانات حضور داشتند که آن‌ها را در این بخش ذکر می‌کنیم: سیستم‌های ترمز ABS‌ و EBD، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم پایش فشار باد تایرها، ایربگ‌های جلو و جانبی (چهار عدد-ایربگ پرده‌ای در تیپ فول)، دوربین 360 درجه، سنسور پارک عقب و جلو، دوربین پارک عقب، تریم چرمی کابین، سانروف و سقف پانوراما، سیستم صوتی با 11 بلندگو به همراه نمایشگر 12.5 اینچی، پنل ابزار دیجیتال 12.3 اینچی، آینه‌های جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن، سنسور نور و باران، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و سیستم ورود و استارت بدون کلید.

 

علاوه بر موارد گفته شده، تیپ‌های فول آپشن دانگ فنگ شاین مکس به سیستم خودران سطح دوم نیز مجهز هستند. این سیستم از ترکیب سامانه‌های رادار خطی و هشدار خروج از خط، سیستم هشدار برخورد از جلو و کروز کنترل تطبیقی تشکیل شده است. بنابراین هنگام حرکت در اتوبان‌های دارای خط کشی استاندارد، قادر به راه اندازی سامانه خودکار دانگ فنگ شاین مکس و استراحت حین رانندگی خواهد بود.

 
کیسه هوا
-
سیستم صوتی
-
ترمز و پایداری
ABS - EBD - CBC - EBA - BAS - BA - ASR - TCS - TRC - ESC - ESP - DSC
دیگر امکانات
چراغ های LED جلو و عقب، سنسور نور، سقف پانوراما، کروز کنترل تطبیقی، دوربین 360 درجه، سردکن و ماساژور صندلی راننده

رقبای شاین مکس در بازار

قیمت دانگ فنگ شاین مکس در بازار چین به ازای فول‌ترین تیپ‌ها، کمتر از یک میلیارد تومان است. با این حال اضافه شدن عوارض واردات خودرو به کشور، قیمت این خودرو را به سطح 1.5 میلیارد تومان و بیشتر ارتقا خواهد داد. در حال حاضر رقبای عمده دانگ فنگ شاین مکس در این محدوده قیمتی کراس‌اوورهای چینی هستند. بنابراین این سدان به جنگ کراس‌اوورهایی خواهد رفت که اکنون در بازار محبوب هستند. البته دانگ فنگ شاین مکس به زودی یک رقیب جدید را پیش روی خود خواهد دید. این خودرو آریزو 8 است که توسط مدیران خودرو و با برند فونیکس به بازار عرضه خواهد شد. هر دو این خودرو در کلاس سدان‌های متوسط قرار دارند و از نظر راندمان فنی نیز مشابهت‌هایی بین آن‌ها وجود دارد. بنابراین رقابت جذابی بین این دو سدان وارداتی چینی در آینده نزدیک شکل خواهد گرفت.

-