برند هاوال زیر مجموعه گریت‌وال است و یکی از بهترین کمپانی‌های چینی به حساب می‌آید که در ساخت کراس‌اوورهای باکیفیت و خوش‌ساخت مهارت دارد تا جایی که تولیدات آن جدا از سرزمین مادری در بازار سایر کشورها از جمله استرالیا نیز به موفقیت‌های مناسبی دست یافته‌اند. اما متاسفانه این خودروساز در کشور ما خیلی بدشانسی آورد و هرگز نتوانست به جایگاهی که لیاقتش را داشت برسد. مثلاً همین مدل H2 در ابتدا توسط عظیم‌خودرو به بازارمان معرفی شد اما بعد از شکست در پروژه عرضه، قرارداد امیدوارکننده‌ای با گروه بهمن امضا کرد و در شرایطی که تصور می‌کردیم زمان خودنمایی محصولات هاوال توسط خودروساز معتبر کشورمان آغاز شده ناگهان تحریم‌های یکجانبه از راه رسیدند تا گروه بهمن نیز خیلی زود مجبور به خداحافظی با این برند خوش‌نام شود و اکنون تنها مدل‌های تولیدی سال 1397 و 1398 از H2 در بازار موجود است که متاسفانه بدلیل عدم شناخت کافی مشتریان و نگرانی بابت شرایط خدماتی در آینده، خیلی‌ها به سراغشان نمی‌آیند.

 

8

 
 
 
 
 

بررسی هاوال H2

هاوال H2 یک کراس‌اوور جمع و جور دیفرانسیل جلو است که با ویژگی‌هایی نظیر: طراحی ساده و شیک، فضای نسبتاً جادار کابین، آپشن‌های پرشمار و کیفیت ساخت قابل قبول قادر است به خانواده‌های 4 یا 5 نفره خدمات رسانی نماید و با توجه به سواری نسبتاً نرم و راحت و ایمنی بالا، برای مسافرت‌های طولانی هم کارآمد ظاهر شود. البته در این بین نکات منفی مثل هندلینگ کاملاً متوسط، لگ اولیه محسوس توربو و مصرف سوخت نه‌چندان اقتصادی وجود دارند که خریداران H2 باید با آنها کنار بیایند. اما مشکل اصلی، عرضه محدود خودرو است که به خدمات پس از فروش و بازار دست دوم ضعیف‌تر نسبت به رقبا منجر شده و مشتریان را دچار شک و دودلی نموده؛ بخصوص که هاوال H2 یک خودرو توربو است و علیرغم کیفیت ساخت مناسب، همچنان نیاز به نگهداری دقیق‌تر (نسبت به انواع تنفس طبیعی) دارد.

 

با این حال اگر در شهرهای بزرگ‌ سکونت دارید و بنزین سوپر و قطعات یدکی این محصول در دسترس شماست، می‌توانید H2 را در میان گزینه‌های خرید خود قرار دهید چراکه مزیت‌هایش بسیار بیشتر از معایبش هستند. مثلاً در شرایطی که اکثر رقبا به ستاره‌های ایمنی چینی CNCAP افتخار می‌کنند، هاوال 5 ستاره از موسسه معتبر استرالیایی ANCAP را به شما هدیه میدهد و با گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، به نسبت انواع CVT رایج در این رده، رانندگی لذت‌بخش‌تری برایتان به ارمغان خواهد آورد. البته پیشرانه 1.5 لیتری H2 قدرت و گشتاور خارق‌العاده‌ای ندارد و نباید از آن انتظار شتاب‌گیری عالی را داشته باشید اما در هر صورت برای استفاده‌های معمول و خانوادگی می‌شود روی نماینده هاوال حساب باز کرد و مطمئن بود که کمبود خاصی در هنگام سبقت‌گیری و عبور از سربالایی‌ جاده‌ها وجود نخواهد داشت.

داخل هاوال H2

با ورود به داخل کابین هاوال H2 با فضایی زیبا و هماهنگ روبرو می‌شویم. اینجا از حجم‌های اغراق‌آمیز و خطوط هیجان‌انگیز خبری نیست اما همین چیدمان ساده و اصولی حس خوبی به سرنشینان منتقل می‌کند. بخصوص که کیفیت متریال مورد استفاده هم راضی‌کننده است و اصول ارگونومی در قسمت‌های مختلف رعایت شده. خطوط موازی داشبورد، نشانگرهای درشت پشت‌آمپر، نمایشگر بزرگ مرکزی و محل مناسب استقرار دریچه‌های تهویه مرکزی، از جمله شاخص‌ترین ویژگی‌های طراحی داخلی H2 هستند.

 

آپشن‌های پرشمار موجود نیز کمک کرده‌اند تا فضای کلی از سادگی مطلق فاصله گیرد و تا حدودی مدرن به چشم آید. همچنین حالت جعبه‌ای شکل بدنه در کنار مهندسی مطلوب کابین باعث شده تا نماینده کامپکت هاوال علیرغم ابعاد نه چندان بزرگ بدنه از فضای داخلی قابل قبولی بهره‌مند باشد. محفظه صندوق هم با توجه به سگمنت ماشین جادار و کارآمد به نظر می‌رسد و با خواباندن صندلی‌های عقب می‌توان روی قابلیت حمل بار ماشین حساب ویژه‌ای باز نمود.

طراحی هاوال H2

هاوال H2 از طراحی ظاهری ساده و در عین حال جذاب بهره می‌برد که با تناسب عالی میان اجزاء و هارمونی خطوط چشم را نوازش می‌دهد. فرم کلی بدنه ماشین حالتی جعبه‌ای شکل دارد اما چراغ‌های زیبا، جلوپنجره بزرگ و خطوط برجسته کناری اجازه نداده‌اند که این ساختار ساده، خسته‌کننده و نازیبا جلوه کند.

 

از نکات جالب توجه در بدنه هاوال H2 می‌توان به ترکیب اِلمان‌های جوان‌پسندانه (مثل بالچه عقب، سپرهای اسپرت و اگروزهای دوگانه) با خصلت‌های خانوادگی (نظیر خطوط اتوکشیده بدنه) اشاره نمود که این مهم باعث شده بازه گسترده‌ای از سلایق بتوانند با ظاهر این محصول ارتباط برقرار کنند. البته با تمامی این تعاریف باز هم نمی‌شود از H2 به عنوان جذاب‌ترین خودرو این رده قیمتی یاد نمود اما باید اعتراف کرد که فرزند هاوال بواسطه طراحی اصولی خود قادر است نظرات بسیاری را به خود جلب نماید.

 

مشخصات هاوال H2

با گشودن درب موتور هاوال H2 با یک پیشرانه کوچک 1.5 لیتری مجهز به پرخوران توربو مواجه می‌شویم. البته بوست توربو این موتور چندان بالا نیست و در قیاس با اکثر رقبای مشابه توان کمتری تولید می‌کند. انجین 4 سیلندر 16 سوپاپ H2 قادر است در بهترین حالت 141 اسب بخار قدرت (دور موتور 5600) و 202 نیوتن‌متر گشتاور (از دور 2200 تا 4500) تولید نماید که به عنوان مثال چیزی در حدود 20 اسب بخار و 21 نیوتن‌متر کمتر از رقیبی همچون هایما S5 است. تازه امکانات زیاد و ایمنی بالای ماشین به وزن نسبتاً سنگین 1525 کیلوگرمی منتهی شده و این قضیه در کنار لگ توربو، شتاب اولیه ماشین را با تاخیر همراه نموده است. با این حال اندکی پس از کنده شدن از زمین و وارد شدن توربوشارژر به مدار، اوضاع بهبود چشم‌گیری را تجربه می‌کند تا در نهایت بتوانیم در عرض 11.6 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست یابیم. در واقع هاوال H2 علیرغم شتاب اولیه نه‌چندان عالی در شتاب‌گیری ثانویه و کشش عملکرد مناسبی از خود نشان میدهد. گیربکس هم از نوع 6 سرعته اتوماتیک است که هرچند از نظر سرعت تعویض‌ دنده‌ها و خصلت‌های اسپرتی ضعف‌هایی دارد اما حداقل در قیاس با انواع CVT رایج در این رنج از بازار، لذت رانندگی بیشتری به راننده هدیه خواهد داد.

 

مصرف سوخت اعلامی برای رانندگی ترکیبی حدود 9 لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده که برای خودرویی در این ابعاد مقداری زیاد به نظر می‌رسد، ضمن اینکه با توجه به حساسیت‌ پیشرانه‌های توربو، بهتر است که از بنزین سوپر برای H2 استفاده شود.

 

امکانات و تجهیزات هاوال H2

هاوال H2 از نظر سطح امکانات رفاهی و ایمنی شرایط خوبی دارد و با ارائه گزینه‌هایی نظیر: کیسه‌هوا برای سرنشینان جلو بهمراه ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز به ABS و EBD، ترمز کمکی، سیستم‌های کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، ترمزدستی برقی، اتوهلد، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی برقی تاشونده، ورود و استارت بدون کلید، سانروف برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک دومنطقه‌ای، روکش‌های چرمی برای صندلی‌ها و فرمان، چراغهای روشنایی در روز، بلوتوث، نمایشگر لمسی مرکزی مجهز به رهیاب ماهواره‌ای، کروز کنترل، سامانه پایش فشار باد تایرها، فرمان برقی و مواردی از این دست می‌تواند شما را راضی نگاه دارد.

 
 
دیگر امکانات
فرمان الکتریکی EPS – DSR (سیستم کمکی افزاینده نیروی ترمز هنگام حرکت خودرو در سراشیبی به منظور حرکت با سرعت کمتر از 35 کیلومتر در ساعت) - سیستم Auto-hold (فعال شدن-غیر فعال شدن خودکار سیستم ترمز پارک برقی به محض توقف-حرکت خودرو) – سیستم ورود بدون کلید – دکمه استارت – سانروف – سیستم تهویه دوگانه – روکش چرمی صندلی ها – تنظیم برقی صندلی راننده در 6 جهت – سنسور نور – سنسور باران – چراغ مخصوص روز – آینه میانی الکتروکرومیک – رینگ 18 اینچی آلومینیومی – نمایش فشار باد لاستیک ها TPMS – سنسور پارک عقب – HHC (سیستمی جهت عدم حرکت خودرو در سر باایی ها از لحظه رها کردن ترمز تا اشاره به پدال گاز)

رقبای هاوال H2 در بازار

می‌توان از هایما S5 به عنوان یکی از نزدیک‌ترین رقبای هاوال H2 یاد کرد. خودرویی که از نظر قدرت و گشتاور برتری‌هایی نسبت به H2 دارد و با هندلینگ نسبتاً بهتر و قیمت کمی ارزان‌تر (در مدل مشابه)، رقیب شایسته‌ای نشان می‌دهد. بخصوص که عرضه این محصول برخلاف هاوال همچنان ادامه یافته و در نتیجه شرایط خدماتی S5 برای آینده بهتر به نظر می‌رسد. با این حال هاوال از نظر اعتبار جهانی، برند شناخته شده‌تری به حساب می‌آید و نماینده‌اش یعنی H2 نیز با سواری اندکی نرم‎‌تر، عملکرد جعبه دنده مقداری بهتر و چند آپشن اضافه میتواند انتخاب مناسبی به حساب آید. از لحاظ فضای سر قسمت عقب و کیفیت ساخت نیز برتری نسبی با هاوال می‌باشد.

 
البته با بودجه مشابه می‌شود به کراس‌اوور بزرگ‌تری نظیر هن‌تنگ X5 نیز اندیشید که هرچند از نظر برندینگ به جایگاه هاوال نمی‌رسد و شرکت عرضه‌کننده آن یعنی عظیم‌خودرو نیز در پس گروه بهمن قرار می‌گیرد اما با این حال X5 از نظر قدرت موتور، طراحی و آپشن شرایط مناسبی دارد و با بهره‌مندی از ردیف سوم صندلی‌ها می‌تواند نظرات بسیاری را به خود جلب نماید. همچنین کراس‌اوورهای تنفس‌طبیعی نظیر چری تیگو 5 و فردا SX5 نیز علیرغم تفاوت‌های ساختاری با H2 در رده قیمتی تقریباً مشابه با نماینده هاوال قرار می‌گیرند.

-