ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، فروردین امسال با اعلام اینکه قصد خرید توییتر را دارد، دوباره نام خود را بر سر زبانها انداخت. حال پس از گذشت چند ماه و خریداری این پلتفرم، به اتفاقات عجیب توییتر از زمان حضور ایلان ماسک خواهیم پرداخت و اقدامات این مرد پرحاشیه دنیای فناوری را بررسی خواهیم کرد.
ماجرای ایلان ماسک و توییتر به مدتها قبل باز میگردد، هنگامی که توییتهای جنجالی این چهره شاخص باعث صعود و نزول سهام یا ارزهای دیجیتال میشد. از این رو، خرید توییتر توسط ایلان ماسک از ابتدای کار با حاشیههای بسیاری همراه بود. این حواشی حتی با هزینه میلیاردی نیز تمامی نیافت. حال شاید بپرسید خرید توییتر توسط ایلان ماسک با چه قیمتی انجام شد؟
از مبلغ سرسامآور 43 میلیارد دلاری این معامله گرفته تا ماهیت خبررسانی این شبکه اجتماعی و خلق و خوی عجیب ایلان ماسک، همه و همه باعث شده بود تا پیامد های خرید توییتر توسط ایلان ماسک آن را به یک معامله خبرساز بدل کند. در ادامه مطلب به این سؤال پاسخ میدهیم که ایلان ماسک پس از تصاحب توییتر چه کرد؟
از زمانی که ایلان ماسک اعلام کرد قصد خرید توییتر را دارد، چندین بار به بهانههای مختلفی همچون عدم حفظ حریم خصوصی کاربران یا تعداد زیاد حسابهای کاربری جعلی در این پیامرسان، معامله را لغو کرد و دوباره از سر گرفت؛ همین کار باعث شد تا سهام توییتر سقوط کرده و این شرکت مجبور شود با شکایت از ایلان ماسک، وی را مجبور به خرید توییتر کند.
آغاز توییتر به سبک ایلان ماسک
در نهایت، ایلان ماسک روز چهارم آبان با انتشار ویدیویی عجیب که طی آن با یک سینک دستشویی به ساختمان مرکزی توییتر وارد میشد، نشان داد که بالأخره توییتر را خریداری کرده است.
اما اولین تغییر در توییتر بعد از ورود ایلان ماسک، مربوط به شخص او بود. ایلان ماسک در پروفایل حساب توییتری خود عبارت Chief Twit (رئیس توییتر) را درج کرد و خیلی زود خبر اخراج مدیرعامل سابق این شرکت یعنی پاراگ آگراوال هم منتشر شد.
تا پیش از آن که خرید توییتر قطعی شود، شایعه شده بود که ایلان ماسک قصد دارد پس از معامله، ۷۵ درصد از کارکنان شرکت را اخراج کند. با این حال، بعد از اعلام رسمی مالکیت توییتر، ایلان ماسک اظهار کرد که از تصمیم خود صرفنظر کرده و فعلاً قرار نیست کسی اخراج شود.
از طرفی، همزمان با روی کار آمدن چهرهای مشهور همچون ایلان ماسک به عنوان مالک این شبکه اجتماعی بزرگ، تعداد کاربران فعال توییتر حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد.
فروش تیک آبی توییتر
چند روز بعد، ایلان ماسک اعلام کرد که قصد دارد با سرویسی تحت عنوان Twitter Blue، تیک آبی تأیید هویت توییتر که پیشتر به طور رایگان به حسابهای معتبر اعطا میشد را با قیمت اشتراک 20 دلار در ماه به فروش برساند؛ وی همچنین تهدید کرد در صورتی که کارکنان نتوانند این ویژگی را تا موعد مقرر به برنامه اضافه کنند، اخراج خواهند شد.
اگرچه قیمت تیک آبی توییتر 8 دلار شد و هیچوقت به 20 دلار نرسید، اما در این موقعیت بود که موضوع اخراج کارکنان به مرحله تازهای وارد شد.
۱۲ آبان خبری منتشر شد مبنی بر آن که ایلان ماسک برای کاهش هزینههای عملیاتی، قصد دارد نیروی کار توییتر را 50 درصد کاهش دهد. اگرچه Musk شخصاً در رابطه با این موضوع صحبت نکرده بود، اما یک ایمیل برای تمام کارکنان ارسال شده بود که احتمال اخراج آنها طی چند روز آینده را توضیح میداد.
پس از اخراج گسترده کارمندان توییتر، جک دورسی (از بنیانگذاران و مدیرعامل اسبق توییتر) نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد و خود را مقصر اصلی این تغییرات ناگهانی دانست. به گفته او، توییتر خیلی سریعتر از پتانسیلهای واقعی خود گسترش پیدا کرده بود.
طبق قانون تعدیل و بازآموزی کارگران ایالات متحده (WARN)، شرکتهایی که 100 کارمند یا بیشتر در اختیار دارند موظفند تا 60 روز قبل از اخراج 50 نفر از این کارمندان یا بیشتر، آنها را مطلع ساخته تا فرصت کافی برای پیدا کردن شغل جدید یا آموزش دیدن مهارت جدید داشته باشند.
با این حال، ایلان ماسک چنین کاری انجام نداده و تنها چند ساعت قبل از اخراج کارکنان خود برای آنها ایمیلی مبنی بر این خبر ارسال کرده بود. همین مسئله باعث شد تا مدیرعامل جدید توییتر با یک مشکل جدی یعنی شکایت دستهجمعی کارکنان مواجه شود.
این مشکل جدید در حالی شکل گرفت که ایلان ماسک در یک ایمیل دیگر به کارمندان باقیمانده گفته بود برای ماندن در توییتر باید سختکوش باشند و «ساعتهای طولانی با سختی زیاد» کار کنند. وی همچنین دو راه پیش پای کارکنان گذاشته بود: آنها میبایست تا 36 ساعت آینده با تأیید آن ایمیل موافقت خود را اعلام میکردند و در غیر این صورت مجبور به استعفا بودند.
چند ساعت پس از انتشار این ایمیل نیز، تعداد زیادی از کارمندان توییتر تصمیم گرفتند که استعفا داده و این شرکت را ترک کنند.با این وجود، توییتر روز ۲۷ آبان رسماً به کارکنان خود اعلام کرد که دفاتر این شرکت چند روزی تعطیل بوده و کارمندان حق ورود به آن را ندارند. اگرچه در اطلاعیه توییتر دلیل تعطیلی این شرکت اعلام نشده، اما گفته میشود استعفای گسترده و دستهجمعی کارمندان سبب این اتفاق شده است.
از طرفی، عرضه تیک آبی توییتر به عنوان یک سرویس پولی باعث گسترش حسابهای جعلی در توییتر شد؛ طوری که حتی شخصی توانست به راحتی با جعل عنوان یک شرکت داروسازی آمریکایی باعث ضرر مالی ۱۵ میلیارد دلاری به آن شود.
از این رو، توییتر فروش تیک آبی را متوقف کرد و اذعان داشت وجود تیک آبی، اصالت هیچ اکانتی را تأیید نمیکند. اما پس از گذشت چند هفته، ایلان ماسک دوباره اعلام کرد که قرار است از 11 آذر تیک تأیید حساب توییتر در سه رنگ به فروش برسد.
طی این اعلامیه، تیک طلایی برای شرکتها، تیک خاکستری برای دولتها و تیک آبی رنگ نیز برای سلبریتیها یا عموم مردم قابل استفاده خواهد بود.
جمعبندی
به نظر شما توئیتر پس از ورود ایلان ماسک به کدام سمت حرکت خواهد کرد؟ آیا ایلان ماسک آمده تا توییتر را نجات دهد؟ آیا ایلان ماسک به توییتر ضربه زد و شرایط آن را بدتر کرد؟ اینها پرسشهایی است که شاید در حال حاضر بجز ذهن پیچیده خود ایلان ماسک، پاسخی از آن در جایی یافت نشود. اما بدون شک باید گفت خرید توییتر توسط ایلان ماسک، جدای از هزینه 43 میلیارد دلاری، فشار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و قضایی بسیاری را بر وی وارد داشته است که باید دید چگونه از پس آن برخواهد آمد.
-