کاشت مو sut به انگلیسی (Suction Assisted Follicular Extraction) یکی از جدیدترین عمل‌های زیبایی است که مشکلاتی مانند طاسی و کم‌پشتی موها را برطرف می‌کند. به نظر می‌رسد این تکنیک همان معادل پیوند تار به تار مو است. این روش مدرن و دقیق‌تر از سایر تکنیک‌های دیگر است؛ اما بهترین روش کاشت مو به وضعیت و اولویت‌های شما بستگی دارد. 

 

18

 

کاشت مو به روش sut دقیقا چیست؟

تکنیک کاشت مو sut بسیار شبیه به سایر روش‌های کاشت مو مانند FIT و FUT است. پزشکان سعی کرده‌اند با استفاده از تکنولوژی میزان عوارض آن را کاهش و درصد موفقیت را افزایش دهند. در این تکنیک با استفاده از پانچ لیزری، فولیکول‌های مو جدا و منجمد می‌شوند و سپس به ناحیه طاس سر منتقل خواهند شد. از آنجا که پزشکان در این تکنیک از انجماد استفاده می‌کنند، تخریب فولیکول‌های مو به حداقل می‌رسد. در واقع تا زمانی که پزشک آنها را در ناحیهٔ مورد نظر پیوند ندهد، تخریب نمی‌شوند.

نحوه کاشت مو به روش اس یو تی چگونه است؟

مراحل کاشت مو به روش stu را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

مشاوره و معاینه‌های بالینی

قبل از هر اقدامی، پزشک معالج در جلسهٔ اول به بررسی وضعیت، اهداف و انتظارات شما می‌پردازد. او در جلسهٔ مشاوره به فاکتورهای مهمی مانند الگوی ریزش مو، بانک مو، عمق ریشه مو، خاصیت ارتجاعی پوست سر، وضعیت چربی پوست سر، وضعیت ناحیه کاشت و تعداد فولیکول های مورد نیاز برای درمان توجه می‌کند.

چنانچه کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشید، پزشک احتمالا آزمایش‌هایی را برای بررسی وضعیت عمومی سلامتی‌تان تجویز خواهد کرد. این آزمایش‌ها می‌توانند شامل مواردی مانند تست دیابت، فشار خون و آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی (cbc) باشد.

آماده‌سازی بانک مو

در این مرحله پزشک متخصص، پوست سر بیمار را می‌شویَد، استریل می‌کند و موهای ناحیهٔ اهدا‌کننده را می‌تراشد. کوتاه کردن موها با هدف دسترسی راحت‌تر پزشک به فولیکول‌های مو انجام می‌شود. ناحیهٔ اهدا‌کننده نیز معمولا پشت یا ۲ طرف پوست سر هستند. فولیکول‌های مو در این ناحیه در برابر ریزش و طاسی مقاومت بسیار خوبی دارند.

برداشت مو

پزشک برای استخراج مو، ناحیه مورد نظر را بی‌حس (بی‌حسی موضعی) خواهد کرد. پس از آن با استفاده از ابزار میکرو پانچ، برش‌های کوچکی در اطراف هر فولیکول مو در ناحیه اهداکننده ایجاد می‌کند. میکروپانچ وارد پوست سر می‌شود و می‌چرخد تا فولیکول از بافت اطراف جدا شود. سپس فولیکول به آرامی با استفاده از مکش، به کمک فشار منفی ایجاد شده توسط دستگاه، بیرون کشیده می‌شود.

شما می‌توانید برای کاشت مو به روش اس یو تی، با پزشک کاشت مو در درمانکده مشاورهٔ آنلاین پزشکی داشته باشید. در صورت نیاز می‌توانید برای دریافت نوبت آنلاین نیز اقدام کنید.

 

جمع‌آوری فولیکول‌های مو

پزشک متخصص فولیکول‌های مو را به ظرف مناسبی انتقال می‌دهد و برای کاشت نگهداری می‌کند. در کاشت مو sut از انجماد برای این منظور استفاده خواهد شد. به همین دلیل فولیکول‌ها با کمترین میزان آسیب مواجه می‌شوند و همین امر شانس موفقیت کاشت مو به روش sut را افزایش می‌دهد.

پانسمان ناحیهٔ اهدا‌کنندهٔ مو

هنگامی که پزشک تعداد کافی از فولیکول‌های مو را استخراج کرد، ناحیه اهداکننده را پانسمان می‌کند تا از آن محافظت شود. این کار به روند بهبودی کمک خواهد کرد.

آماده‌سازی ناحیه گیرنده

ناحیهٔ گیرنده، همان جایی است که مو ندارد و طاس است. پزشک فولیکول‌های مو را به این ناحیه پیوند می‌زند. برای این منظور پزشک برش‌های کوچکی را در محل‌ گیرنده ایجاد می‌کند. اندازه، جهت و زاویه این برش‌ها برای دستیابی به یک نتیجه طبیعی بسیار مهم است.

کاشت

پزشک فولیکول‌های مو را با دقت یکی‌یکی در محل‌ گیرنده پیوند می‌دهد. جراح هر فولیکول را در جهت و زاویه مناسب قرار خواهد داد تا از الگوی رشد طبیعی مو مطمئن شود.

پس از عمل، پزشک نکاتی را برای مراقبت‌های پس از کاشت مو sut در اختیار شما قرار می‌دهد. این توصیه‌ها می‌تواند شامل مواردی مانند مصرف داروها، چگونگی شستشوی موها و نگهداری از آنها باشد.

معایب کاشت مو به روش sut چیست؟

به طور کلی این روش ایمن است و خطر خاصی برای شما ایجاد نخواهد کرد. معایب و عوارض آن به روش sut را می‌توان به ۲ مورد مهم خلاصه کرد:

  1. این روش هزینهٔ بیشتری نسبت به سایر روش‌های کاشت مو دارد. زیرا برای برداشت گرافت‌ها مو از دستگاه مکنده استفاده می‌شود.
  2. احتمال برداشت گرافت‌های کم‌کیفیت وجود دارد.

این تکنیک مانند سایر روش‌های دیگر کاشت مو می‌تواند با عوارضی مانند تورم، قرمزی، درد و خارش همراه باشد.

 

مزایای کاشت مو به روش sut چیست؟

از مهمترین مزایای کاشت مو sut می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 
  • کاهش درد و خونریزی عمل برای برداشت و پیوند مو
  • جای زخم در ناحیه کاشت و برداشت مو به حداقل میزان خود می‌رسد.
  • افزایش سرعت کاشت مو به دلیل سرعت بسیار بالای کشیدن گرافت با استفاده از دستگاه
  • تراکم بسیار بالا مو. میزان تراکم مو در این روش، تقریبا سه برابر کاشت مو به روش‌های FIT و FUT است.
  • شانس حفظ فولیکول‌های برداشت‌شده در این روش بسیار بالا است. می‌توان گفت، تقریبا تمام فولیکول‌ها حفظ می‌شوند و پزشک می‌تواند از آنها برای پیوند مو استفاده کند.
  • دوره نقاهت در آن به روش SUT بسیار کوتاه است. شما می‌توانید روز بعد از پیوند مو، فعالیت‌های روزمرهٔ خود را داشته باشید.
  • در این روش امکان برداشتن پیوند مو از سایر نواحی بدن مانند سینه و ریش وجود دارد.

خط مو را در این روش کاملا طبیعی می‌بینید.

تفاوت کاشت مو به روش SUT و FUE چیست؟

در روش‌های کاشت با تکنیک FUE و FIT، جراح به‌صورت دستی در محل بانک مو و محل پیوند، برش‌هایی را ایجاد می‌کند. در حالیکه در تکنیک sut، نیازی به ایجاد برش نیست و پزشک از پانچ لیزری برای این منظور استفاده می‌کند.

قبل از کاشت مو sut به این نکات توجه کنید

قبل از آن به روش sut و یا دیگر روش‌ها نیاز نیست شرایط خاصی را رعایت کنید. بهتر است یک هفته قبل از عمل مصرف دخانیات را قطع کنید. مواد سمی سیگار می‌توانند روند بهبودی را مختل کنند. همچنین اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید. شب قبل از عمل، دوش بگیرید و برای روز عمل، یک لباس راحت، دکمه‌دار بپوشید که مجبور نباشید آن را از سر خارج کنید.

 

چند توصیه برای بعد از کاشت مو به روش sut

نگهداری صحیح از موها پس از کاشت، شانس موفقیت آن را افزایش می‌دهد. پزشک در این زمینه اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار خواهد داد. با این حال توصیه‌های کلی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • اولین شستشو پس از آن به روش sut می‌تواند ۲ تا ۳ روز بعد از عمل باشد.
  • برای شستشوی موها از شوینده‌های ملایم استفاده کنید.
  • از مالش بیش‌از حد پوست سر خودداری کنید.
  • پس از حمام، موهای خود را سشوار نکشید.
  • برای اینکه بدانید چه زمانی می‌توانید از شامپوهای معمولی استفاده کنید، حتما با پزشک مشورت داشته باشید.
  • از فعالیت‌هایی که میزان تعریق شما را افزایش می‌دهند، پرهیز کنید.
  • در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

با رعایت این نکات ساده، در سال‌های آینده می‌توانید از پُرپُشتی موهای خود لذت ببرید.

کاشت مو به روش sut برای چه کسانی مناسب است؟

سن و الگوی ریزش موها مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که تعیین می‌کنند آیا شما کاندیدای مناسبی برای این روش کاشت مو هستید یا خیر. البته اگر به بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت، مشکلات پوستی و بیماری‌های مربوط به انعقاد خون مبتلا باشید، استفاده از این روش برای شما محدودیت دارد.

چند اصطلاح کاشت مو که خوب است بدانید

به سراغ هر تکنیکی از کاشت مو که بروید، با برخی اصطلاحات مشترک مواجه می‌شوید که خوب است اطلاعات کلی راجع به آنها داشته باشید. در ادامه برخی از اصطلاحات رایج در کاشت مو را مطالعه می‌کنید:

اصطلاح کاشت مو مفهوم آن
فولیکول مو (follicle) منافذ کوچکی که روی پوست قرار دارند و محل رویش موها هستند.
گرافت (Graft) دسته‌های از مو که در یک نقطه رشد می‌کنند. گرافت شامل مواردی مانند تار مو، بافت همبند، غدد چربی و شبکه عروقی و عصبی است.
پیوند مو (hair transplantation) همان کاشت مو است.
برداشت مو این مرحله می‌تواند به شکل تار به تار یا نواری و یا ترکیبی از هر ۲ انجام می‌شود.
خط مو می‌توان گفت همان ناحیهٔ رستنگاه مو است
بانک مو محلی که قرار است فولیکول‌های اهدایی را تامین کند.

کاشت مو به روش sut در چند خط

پایه و اصول کار در کاشت مو sut، مانند دیگر روش‌ها است. در این تکنیک پزشک از پانچ لیزری و سیستم انجماد برای برداشت و پیوند مو استفاده می‌کند. این تکنیک کم‌تهاجمی است و نیازی به بیهوشی عمومی ندارد.

چند سوال دربارهٔ کاشت مو sut

در هر جلسه از کاشت مو sut چند فولیکول جا‌به‌جا می‌شود؟

حداقل ۱۰۰۰۰ فولیکول مو در هر جلسه از این روش جا‌به‌جا می‌شود.

آیا در کاشت مو به روش sut احتمال ایجاد زخم اسکار وجود دارد؟

این روش کاشت مو کم تهاجمی است، با این حال به دلیل برش‌هایی که ایجاد می‌شود، احتمال بروز بافت اسکار همچنان وجود دارد.

هزینه کاشت مو به روش sut چقدر است؟

قیمت کاشت مو به این روش به فاکتورهایی مثل تعداد گرافت و میزان تراکم مو بستگی دارد.

چه زمانی می‌توانم نتایج کاشت مو SUT را ببینم؟

رشد موها پس از کاشت مو به یک بازهٔ ۱۲ تا ۱۸ ماهه نیاز دارد.

-