پاکسازی پوست یا Skin Cleaning یک روش مراقبتی برای از بین بردن آلودگی‌ها، چربی‌ها، مواد اضافی و سلول‌های مرده است. در این روش ضمن پاک‌سازی به خون‌رسانی، تغذیه و آب‌رسانی پوست کمک می‌شود. مجموع این فرآیند باعث سلامت بیشتر پوست خواهد شد که نتیجه آن شادابی و طراوت است.

 

1

 

آشنایی با اثرات پاکسازی پوست

یکی از راه‌های نفوذ آلودگی به پوست منافذ باز صورت هستند. پاکسازی پوست به درمان این منافذ کمک می‌کند، در نتیجه آلودگی‌های موجود در معرض هوا یا لوازم آرایشی دیگر به لایه‌های عمیق پوست‌ وارد نمی‌شوند. این روند از ایجاد چین‌وچروک و بروز پیری زودرس جلوگیری می‌کند. همچنین به کمک این روش می‌توان میزان چربی پوست را کنترل کرد تا از بروز جوش یا آکنه جلوگیری شود. 

پاکسازی پوست چه اهمیتی دارد؟

بهترین راه‌کار برای حفظ سلامتی پوست انجام روش‌های مختلف پاک‌سازی است. برخی افراد به‌دلیل عدم شناخت کافی از نوع پوست خود لوازم آرایش و محصولات مراقبتی درستی انتخاب نمی‌کنند. این موضوع باعث ایجاد جوش، خشکی و آکنه می‌شود. 

شما می‌توانید به کمک برنامه مراقبت از پوست و پاک‌سازی ضمن حفظ سلامت آن به شادابی، طراوت و از بین رفتن مشکلات پوستی کمک کنید. پوست در طول زمان می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند رژیم غذایی ناسالم، استرس، هوای آلوده و آسیب‌های سطحی یا عمیق قرار بگیرد. اینجاست که پاکسازی پوست باعث از بین رفتن جوش‌های سرسیاه، لک یا التهاب ناشی از آن موارد می‌شود.

فواید پاکسازی پوست (Skin Cleaning)

آلودگی‌ها با نفوذ به لایه‌های زیرین پوست موجب بسته شدن منافذ می‌شوند. به‌همین دلیل برخی افراد احساس می‌کنند با گذشت زمان پوست صورتشان طراوت همیشگی را ندارد و پیر به‌نظر می‌رسد. 

از مزایای پاک‌سازی پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جوان‌سازی پوست
  • بهبود منافذ باز پوست
  • خون‌رسانی کافی به پوست
  • جلوگیری از ایجاد لکه‌های پوستی
  • ایجاد طراوت و شادابی بیشتر در پوست
  • از بین رفتن جوش‌های سرسیاه و سرسفید
  • آب‌رسانی بیشتر پوست و جلوگیری از تجمع چربی اضافی
  • برطرف کردن صدمات پوستی ناشی از نور خورشید مستقیم

پاک‌سازی پوست در چند مرحله انجام می‌شود؟

برای از بین بردن آلودگی و چربی اضافی پوست صورت باید پاکسازی را در 3 مرحله انجام دهید.

1. پاکسازی سلول‌های مرده

بخش سطحی پوست دارای سلول‌هایی است که به آن لایه شاخی پوست می‌گویند. این سلول‌ها از پوست محافظت می‌کنند و اولین لایه دفاعی در برابر ویروس‌ها یا عوامل بیماری‌زا به‌شمار می‌آیند. بدن به‌طور طبیعی هر 30 روز یک‌بار (ماهی یک دفعه) سلول‌های سطحی را از بین برده و سلول‌های جدید جایگزین می‌کند. 

به سلول‌های حذف شده در اصطلاح سلول مرده می‌گویند. در صورتی که سلول‌های مرده قدیمی حذف نشوند تجمع آن‌ها باعث از بین رفتن شادابی و طراوت پوست می‌شود. پاک‌سازی پوست به برداشتن این سلول‌های مرده کمک می‌کند.

2. پاکسازی آلودگی‌ها و چربی‌های اضافی

پوست ما به مقدار مشخصی چربی دارد که باعث حفظ رطوبت آن می‌شود. برخی افراد نسبت به دیگران پوست چرب‌تری دارند. تجمع بیش از اندازه چربی روی پوست صورت باعث بسته شدن منافذ می‌شود که نتیجه آن چیزی جزء ایجاد جوش و آکنه نیست. 

از طرفی افرادی که به شدت عرق می‌کنند منافذ پوست باز دارند که به همان میزان احتمال ورود آلودگی‌ها به لایه زیرین پوست بیشتر است. پس از برداشتن سلول‌های مرده زمان آن فرا می‌رسد که به کمک روش پاکسازی پوست آلودگی‌های موجود در لایه‌های عمیق از بین بروند. اما لازم به ذکر است این مرحله از پاکسازی باید به اندازه انجام شود که به میزان مورد نیاز چربی برای انواع مختلف پوست‌ها آسیب وارد نشود.

3. تغذیه و آب‌رسانی پوست

پس از برداشتن موانع و پاک‌سازی آلودگی‌ها باید مواد مغذی و ویتامین‌ها را جهت تغذیه به پوست برسانید. این کار برای شادابی و جوان‌سازی پوست بسیار ضروری است. در مرحله آخر پاکسازی پوست از محصولات مراقبتی مخصوص جهت آب‌رسانی و تامین مواد مغذی مورد نیاز استفاده می‌شود.

انواع پاکسازی پوست و روش انجام آن‌ها

این کار به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که پاکسازی خانگی، آرایشگاهی و کلینیکی از انواع آن محسوب می‌شوند. در زیر با نحوه انجام و مزیت هر یک آشنا می‌شوید:

پاکسازی در خانه

این روش در خانه و توسط خود فرد انجام می‌شود. با وجود این‌که روش خانگی بسیار ساده است اما یکی از بهترین راه‌های پاکسازی پوست برای خون‌رسانی، آب‌رسانی و کلاژن‌سازی شناخته می‌شود. درواقع می‌توان روتین پوستی که شما در خانه رعایت می‌کنید را همان پاک‌سازی خانگی پوست دانست. 

انواع نحوه پاکسازی پوست خانگی به شرح زیر است:

  • پاک‌سازی با ماسک صورت (روشی موثر برای آب‌رسانی، تغذیه پوست و جلوگیری از پیری)
  • لایه‌برداری با اسکراب (اگزفولیشن یا حذف سلول‌های مرده پوست برای جلوگیری از پیری پوست)
  • پاک‌سازی با بخور (یکی از بهترین راه های پاکسازی پوست برای آب‌رسانی، ایجاد شادابی و طراوت)
  • پاک‌سازی با صابون پاک کننده (روزی یک بار برای پوست‌های خشک و 2 تا 3 بار برای پوست‌های چرب)

پاکسازی پوست در آرایشگاه

در این روش پاکسازی عمیق انجام می‌شود. از همین‌رو آن را درون سالن زیبایی یا مراکز اسپا انجام می‌دهند. در صورت رعایت بهداشت نحوه پاکسازی پوست در آرایشگاه به شکلی است که شما بهترین نتیجه را دریافت می‌کنید. برای این کار تجهیزات بیشتری مانند دستگاه بخور، کرم‌ها و لوسیون‌های مخصوص استفاده می‌شود. همچنین مسئول انجام این نوع پاکسازی اپراتورهایی هستند که دوره حرفه‌ای گذراندند.

پاکسازی در کلینیک

یکی‌دیگر از بهترین راه های پاکسازی پوست انجام آن در مراکز و کلینیک‌های زیبایی است. این روش زیر نظر پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی انجام می‌شود. از همین‌رو باید این روش را یکی از انواع بسیار موثر و کارآمد دانست.

نحوه پاکسازی پوست در کلینیک شامل موارد زیر است:

  1. ابتدا سطح پوست شما با پاک کننده‌های مناسب تمیز می‌شود.
  2. سلول‌های مرده پوست برداشته خواهند شد و جوش‌های سرسیاه را تخلیه می‌کنند.
  3. برای خون‌رسانی مناسب در سطح پوست صورت ماساژ انجام می‌شود.
  4. در نهایت برای آب‌رسانی پوست از کرم‌های مخصوص و محصولات مراقبتی مورد نیاز استفاده می‌کنند.

پاکسازی قسمت‌های مختلف بدن

پاکسازی پوست بدن به از بین رفتن تیرگی‌ها و بازگرداندن شادابی نواحی مختلف کمک می‌کند. پوست صورت از حساسیت بیشتری برخوردار است، بنابراین پاک‌سازی آن باید با دقت بیشتری انجام شود. از همین‌رو محصولات مراقبتی و پاک‌کننده برای صورت باید حتما مختص همان ناحیه باشند. اما پاکسازی پوست بدن می‌تواند در ناحیه آرنج، زانو یا کشاله ران به روش‌های مختلفی برای از بین بردن سلول‌های مرده و تغییر رنگ تیره صورت گیرد. همچنین از پاکسازی پوست بدن برای از بین بردن ترک‌ها استفاده می‌کنند.

سوالات متداول

هر چند وقت یک‌بار پاکسازی پوست انجام دهیم؟

این روش به‌طور معمول هر 3 ماه یک‌بار انجام می‌شود، مگر زمانی‌که احساس کردید پوستتان به پاک‌سازی بیشتری نیاز دارد.

پاکسازی پوست همان فیشال صورت است؟

خیر، پاکسازی صورت شامل تمیز کردن منافذ باز، حذف سلول‌های مرده و یک سری خدمات درمانی ساده است. اما فیشال یا فیشیال صورت پس از بررسی شناخت نوع پوست و نیاز آن یک مرحله ماساژ درمانی تخصصی با استفاده از دستگاه‌های خاص دارد.

پاک‌سازی پوست در طب سنتی چگونه است؟

این روش به کمک ماسک‌های خانگی مانند گلاب، لیمو، خیار، سیب‌زمینی و… انجام می‌شود.

-