الگوریتم جدید اینستاگرام 2020 و قوانین مرتبط با اون و شناخت اش میتونه یکه قدم رو به جلو برای فعالین اینستاگرامی به حساب بیاد. در چند وقت اخیر مشاهده شده که خیلی از فعالین اینستاگرامی با ریزش درگیری کاربران یا به اصطلاح engagement مواجه شدند و دلایل مختلفی برای این موضوع از جمله کاهش کیفیت محتوا رو عنوان کردند. اما آیا این تغییرات فقط این چند وقت اخیر رخ داده یا خیر؟

خوب موضوع اصلی که در واقع همیشگی بوده رفتار سینوسی کاربران اینستاگرامی به واسطه تغییرات الگوریتم اینستاگرام بوده و ما در این چند سال همیشه متوجه این موضوع بودیم که برخی اوقات اوضاع بر وفق مراد و برخی اوقات شاهد ریزش درگیری ها مثل کم شدن لایک ها و فالو و کامنت و این چیزها. در این مطلب قصد دارم به 4 نکته مهم در الگوریتم جدید اینستاگرام 2020 اشاره کنم که چطور با رعایت این 4 نکته بتونیم نتایج رو به نفع خودمون در بیاوریم. اگر حوصله خوندن این مطلب تا انتها رو ندارید یه چایی بریزید و ویدیو زیر رو بجاش تماشا کنید.

 1

الگوریتم جدید اینستاگرام 2020

خوب در ادامه این مطلب همونطور که قبلا اشاره کردم میخواهیم برخی قوانین کهنه را بررسی کنیم و در مقابل به نتیجه برسیم که آیا این قوانین همچنان کارایی لازم رو دارند یا نه.

فالو در مقابل فالو ( فالو آنفالو )

یکی از روشهایی که سابقا توسط کاربران زیاد استفاده می شد روش فالو در مقابل فالو بود. البته این حرف من به این معنی نیست که الان کسی استفاده نمیکنه، بلکه هنوز هم این روش به خصوص استفاده از رباتهایی که این کار رو انجام می دهند رایج هست. اما آیا در الگوریتم جدید اینستاگرام 2020 این کار مجاز است؟ اینستاگرام همواره به اینکه کاربران از ربات ها استفاده می کنند حساسیت خاصی نشون داده و در برخی اوقات کاربران بی دقت رو Action Blocked کرده و اونها را مجازات و فعالیت های آنها را برای مدتی قطع نموده است. پس همین ابتدای کار باید بگم که استفاده از ربات های برای اینکار یعنی خودکشی پس اگر ربات روی صفحه اتون برای اینکار دارید همین الان از ادامه خوندن این مطلب دست نگه دارید و برید تا اینستاگرام براتون یه داستان درست نکرده اون رو قطع کنید.

اما نکته ای که وجود داره این روش هنوز و همچنان کارایی خودش رو داره چرا که یکی از ویژگی های اینستاگرام ساخت دنیایی بهتر با ایجاد ارتباطات سازنده است و فالو کردن یک امر طبیعی است. آنچه غیرطبیعی جلوه می کند فالو کردن های عجیب و غریب و با سرعت بالاست که به نوعی شما رو یک ربات تشخیص می دهد. اما سوال اینجاست که آیا این کار رو انجام بدهیم یا نه؟

 

توصیه من در این خصوص فقط برای کسانی است که قصد راه اندازی یک پیج جدید رو دارند. اگر شما همین امروز قصد دارید تا یک صفجه جدید در اینستاگرام باز کنید و فعالیتی رو آغاز کنید به نظرم مشکلی نباشه که با سرعت بسیار پایین یعنی مثلا هر یک ساعت 5 نفر رو فالو کنید و منتظر پاسخ اونها باشید. اما در کنار این موضوع محتوا تولید کنید، کامنت بگذارید و کارهای دیگر هم انجام دهید تا عملکرد شما طبیعی باشد.

مساله بعدی اما این هست که تا چه زمانی مجاز به انجام این کار هستیم. پیشنهاد من برای پیج های تازه افتتاح شده این هست که اگر به 100 و نهایت 1000 فالوور اولیه رسیدند دیگر از ادامه دادن فالو کردن به ازای گرفتن فالوور دست بکشند و متمرکز بر تولید محتوا و جذب فالوور بصورت اورگانیک شوند تا در آینده و در 2020 از اتفاقات بد بعدی جلوگیری نمایند.

ربات مشاهده کننده استوری

وقتی صحبت از الگوریتم اینستاگرام میکنیم یعنی بصورت جهانی در این مورد حرف زده میشه پس ممکن برخی از نکات کمتر در ایران رایج باشه. یکی از رفتارهای کاربران اینستاگرام که در دنیا زیاد رصد شده استفاده از رباتهایی است که استوری ها را مشاهده می کنند. شاید وقتی من راجع به این موضوع حرف می زنیم برداشت شما این باشد که منظور مشاهده استوری های شما و افزایش تعداد آن توسط ربات هاست، اما دقیقا برعکس.

رباتهایی وجود دارد که با در اختیار داشتن نام کاربری و رمز عبور اکانت اینستاگرام شما به میزان مبلغی که پرداخت می نمایید از استوری کاربران اینستاگرام بازدید می کند.این رباتها توانایی بازدید نامحدودی دارند. حالا این کار چه کمکی به صاحبان پیج می کند؟

زمانیکه شما بعنوان یک فرد جدید از اینستاگرامی کسی که از قبل شما را نمیشناخته بازدید می کنید در برخی از صاحبان آن پیج ها حس کنجکاوی ایجاد می شود که این فرد کیست. احتمال بازدید از پیج شما بالا می رود و ممکن است در برخی اوقات شما رو فالو هم کند.

بطور مثال اگر شما روزانه توسط این ربات ها حدودا 5 میلیون بازدید از استوری ها داشته باشید و تنها 0.005 آن افراد شما رو فالو کنند این یعنی روزانه 25 هزار فالوور جدید خواهید داشت و این یک آمار خیره کننده و جذاب به شمار می آید. اینطور نیست؟

اما نکته ای که من رو در این خصوص نگران می کند، حساسیت بالای اینستاگرام هست. اینستاگرام به شدت حساس است به اینکه ورودی غیر متعارف به اکانت شما وجود داشته باشد و معمولا در این مواقع از شما می خواهد که رمز عبورتون رو عوض کنید. اگر این اتفاق باز هم تکرار شود احتمالا اینستاگرام شما رو مقصر بدونه و جریمه کنه. پس یکی از حساسیت های اینستاگرام در قوانین جدید همین موضوع است، پس سعی کنید هرگز از اینگونه ربات ها استفاده نکنید و همچون گزینه فالو برای فالو هرگز هرگز و هرگز از ربات ها برای توسعه پیج اتون استفاده نکنید.

2

ریزش درگیری کاربران

اما خوب این روزها در اواخر سال 2019 شاهد این هستیم که درگیر کاربران با پست ها و استوری ها خیلی کم شده و این موضوع عملا به شما مربوط نیست اما اینکه بتونیم کاری برای این موضوع انجام بدیم احتمالا در اختیار ما خواهد بود. قبلا گفتم که اینستاگرام رفتار سینوسی دارد و این موضوع نباید باعث نگرانی شما بشود. کسب و کارها برای عقب باقی نماندن از رقبا بایستی دائما تغییراتی را برای بهبود عملکردشان انجام بدهند و گاه کاربران قربانی می شوند، اما تجربه نشان داده صبور بودن باعث میشه تا این موضوعات رفع شوند.

خوب دو راهکاری که در این مواقع باید داشته باشیم تا باعث جلوگیری از این موضوع بشیم و تا تغییرات جدید الگوریتم از روند رو به رشد عقب نمانیم بسیار ساده ولی مهم هست. اولین کاری که در این مواقع باید انجام داد این هست که استرس نگیرید و فکر نکنید این مشکل از شماست. این موضوع رو من دقیقا در میان کاربران خودم میبینم و بسیار از من سوال می پرسند که چه اتفاقی افتاده که پیج من اینطوری شده، نمیدونم چیکار کردم و از این حرفها. پس خونسرد باشید و کارتان را ادامه دهید و اصلا دلسرد نشید.

اما راه دوم این هست که کیفیت محتوایی که منتشر می کنید رو افزایش بدهید. الگوریتم ها چون کنترل کننده اصلی محتوای یک شبکه اجتماعی هستند بطور قطع کیفیت بالا برایشان بسیار مهم هست. بنابراین حواستان باشد که کیفیت محتوایتان رو بالا ببرید و برای آن وقت بگذارید تا خودتان به افزایش درگیری کاربران کمک کنید.

استراتژی هشتگ گذاری جدید

اما اگر تمام موارد قبلی را کنار بگذاریم به مهمترین بخش از الگوریتم جدید اینستاگرام 2020 خواهیم رسید و آن استراتژی هشتگ گذاری است. الگوهای متعددی تاکنون در بحث هشتگ گذاری وجود داشته که در هر زمانی تاثیر بخصوص خود را گذاشته اند چند سال پیش یادم هست که بهتر بود هشتگ ها در میانه محتوای کپشن قرار بگیرند تا بازدهی بهتر داشته باشند. بعد از اون هشتگ گذاری انتهای کپشن بود. خیلی ها لیستی تهیه می کردند از هشتگ ها و اون رو در انتهای کپشن های هر پست کپی می کردند. این روزها بیشتر افراد سعی می کنند از هشتگ ها در کامنتشان استفاده کنند تا تاثیر بهتری بگیرند. اما آیا تمام این الگوها در الگوریتم 2020 هم مناسب خواهند بود؟

طبق تجربه جدیدی که در الگوریتم اینستاگرام بدست اومده، اینستاگرام تلاش اش رو میکنه تا کاربران در مشاهده محتوا حس بهتری داشته باشند. بنابراین یکی از روشهایی که برای اسپم نشدن و ظاهر بد هشتگ گذاری می تواند مفید باشد استفاده از هشتگ ها در قالب یک متن در کامنت هاست بطوریکه قوانین اینستاگرام به نوعی دور زده می شود تا هشتگ ها تاثیر بهتری داشته باشند. زمانیکه شما از هشتگ ها در بین محتوا در کامنت استفاده می کنید محتوای شما ظاهر بهتری خواهد داشت و تاثیری مثبتی در الگوریتم جدید پدید خواهد آمد.

بنابراین توصیه می کنم در استراتژی جدید هشتگ گذاری از این الگو اسنفاده کنید تا روند رو به رشدی در جستجوهای اینستاگرام تجربه نمایید.

3

صحبت آخر

خوب بسیاری فکر می کنند اینستاگرام، گوگل، لینکدین یا سایر پلتفرم ها و سایتها طبق اطلاعیه ای الگوریتم خود را افشا می کنند که این یک باور غلط است. الگوریتم ها دقیقا مثل رازهایی می مونند که همواره پنهان اند و برای کشف آنها باید از مسیر تجربه ها عبور کرد. دوستان خوبم هیچ کسب و کاری رموز خود را لو نمی دهد چون با درک الگوریتم ها شما می توانید دقیقا همون کسب و کار را راه اندازی کنید. پس تمام مواردی که گفته می شود حاصل تجارب و پیش بینی ها است. اما چیزی که همواره ثابت بوده است، تولید محتوای با کیفیت و منظم بوده است. پس سعی کنید برای تولید محتوای خودتون بر پایه هر پلتفرمی وقت بگذارید و بهترین ها را منتشر کنید.

-