امروزه اینستاگرام در بین شبکه های اجتماعی جایگاه خوبی پیدا کرده و یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی مورد استفاده عموم است. ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام یکی از امکاناتی است که اینستاگرام در اختیار کاربران خود قرار داده تا بستری راحت برای کاربرانی که می خواهند از طریق اینستاگرام کسب و کار راه اندازی کنند، فراهم کند. همانطور که می دانید اینستاگرام یکی از بهترین اپلیکیشن ها برای راه اندازی و یا توسعه کسب و کار است و به همین دلیل سرمایه داران زیادی از آن در راستای برندینگ کسب و کار خود استفاده می کنند؛ چرا که این روش نسبت به سایر روش های بازاریابی و تبلیغات، روشی ساده و کم هزینه است و در کمترین زمان نتیجه مطلوبی خواهید گرفت. اگر شما نیز می خواهید کسب و کارتان را از طریق این شبکه اجتماعی توسعه دهید بهتر است از مزایا و معایب آن آگاه باشید.

1

بیزینس پروفایل اینستاگرام چیست؟

حتما بارها زمانی که در اینستاگرام سرگرم تماشای پست های به اشتراک گذاشته شده دوستانتان بودید و یا زمانی که برای یافتن کالا یا خدمات مورد نیازتان در اینستاگرام جستجو می کردید، با صفحات و یا پیج هایی مواجه شده اید که علاوه بر گزینه های معمولی سایر پیج ها، گزینه و یا دکمه ای با عنوان تماس، ایمیل و یا مسیریابی دارند. این پیج ها به پیج های بیزینسی یا تجاری تبدیل شده اند. این پیج ها برای مدیران و صاحبان کسب و کارها طراحی شده است و به همین دلیل اطلاعات بیشتری از پیج را در اختیار آن ها قرار می دهد.

راهنمای ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام

اگر شما هم به فکر ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام هستید و می خواهید پیج معمولی خود را به یک پیج بیزینسی تبدیل کنید، مراحل زیر را دنبال کنید تا بتوانید به سادگی کسب و کارتان را توسعه دهید. قبل از اقدام به ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام توجه کنید که شما باید یک صفحه فیسبوک و یک اکانت معمولی اینستاگرام داشته باشید تا بتوانید آن را به بیزینس پروفایل تغییر دهید. مراحل ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام به شکل زیر می باشد:

1- اینستاگرام خود آپدیت کنید و آخرین نسخه از آن را نصب کنید.

2- وارد اکانت اینستاگرام خود شوید و در قسمت پروفایل، از منوی همبرگری که در بالا و سمت راست صفحه موبایلتان قرار دارد را لمس کنید تا صفحه تنطیمات اینستاگرام برای شما باز شود.

3- از صفحه باز شده گزینه Switch to Business Account را انتخاب کنید.

4- در صفحه باز شده و سه صفحه پس از آن، روی دکمه Continue کلیک کنید تا ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام آغاز شود.

5-  در این مرحله صفحه ای باز شده و از شما درخواست می شود صفحه فیسبوک خود را در آن وارد نمایید. پس روی گزینه Choose page  کلیک کنید.

6- در فیلدهای مشخص شده اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و گزینه Log in  را انتخاب کنید. سپس با کلیک بر روی OK به اینستاگرام اجازه دسترسی دهید.

7- اطلاعات پروفایل تجاری شما در فیسبوک نیز ایجاد می شود. پس در این مرحله اطلاعات لازم را که شامل دسته بندی و نام صفحه است وارد نمایید، بر روی Next و سپس Continue کلیک کنید.

8- در این مرحله اطلاعاتی مثل آدرس، شماره تلفن و آدرس ایمیل را وارد کنید و روی گزینه Done کلیک کنید. (توجه کنید برای ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام لازم است اکانت خود را به صورت عمومی یا Publice تغییر دهید).

با لمس دکمه Done ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام شما به پایان می رسد و اکنون شما صاحب یک پروفایل تجاری در اینستاگرام هستید.

مزایای بیزینس پروفایل اینستاگرام

1- سهولت برقراری ارتباط مشتریان با شما

در اکانت های معمولی، تنها راه ارتباطی مشتریان با مدیران پیج های تجاری، پیام دادن در دایرکت اینستاگرام است. تعداد دایرکت ها در این صفحات بسیار بالا بوده و رسیدگی به آن ها دشوار است. البته گاهی قرار دادن آدرس وب سایت نیز راهی برای برقراری ارتباط با مدیران است که تعداد کمی از مشتریان این راه را انتخاب می کنند. اما بعد از ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام با وجود دکمه تماس، مشتریان به راحتی و با یک کلیک ساده می توانند برای برقراری ارتباط اقدام کنند.

2- بازاریابی و تبلیغات در اینستاگرام با استفاده از گزینه Promote

با تغییر حساب عادی به حساب تجاری، گزینه Promote در زیر پست های پیجتان برای شما فعال شده و شما می توانید برای پست ها یک Call to Action تعریف کنید. همچنین شما می توانید این کار را برای پست های قدیمی تر نیز انجام دهید. کافی است پست مورد نظر را لمس کرده و سپس گزینه Promote  را برای آن انتخاب کنید. با استفاده از این گزینه می توانید زمان ارتقاء پست، بودجه و مخاطبین را انتخاب کنید. انتخاب مخاطبین می تواند به صورت خودکار و یا با توجه به انتخاب شما (جنسیت، مکان جغرافیایی و…) انجام شود.

3- درج لینک به استوری های اینستاگرام

در پروفایل های معمولی امکان اضافه کردن لینک به استوری وجود ندارد اما در بیزینس پروفایل اینستاگرام شما می توانید روی استوری خود یک لینک URL قرار دهید تا کاربر پس از مشاهده استوری در صورت نیاز از وب سایت شما نیز بازدید کند. در واقع شما با این کار نیز یک Call to Action برای کاربر مشخص می کنید. البته توجه کنید که اینستاگرام برای این کار محدودیتی قرار داده و این قابلیت برای همه پروفایل های تجاری امکان پذیر نیست، برای درج لینک در استوری اینستاگرام باید تعداد فالوورهای شما حداقل 10000 نفر باشد.

4- وجود قابلیت تحلیل داده و رفتار کاربر با Instagram Insight

در پروفایل های عادی اینستاگرام امکان دسترسی به جزئیات عملکرد کاربران و تجزیه و تحلیل آن وجود ندارد. اما پس از ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام ، شما می توانید با استفاده از قابلیت Instagram Insight به نحوه عملکرد پست هایی که به اشتراک گذاشته اید دسترسی داشته باشید. از این طریق شما متوجه خواهید شد کدام یک از پست های شما نتیجه مطلوبی داشتند و کدام یک نتیجه دلخواه شما را نداشتند. سپس با توجه به نتایج تحلیل ها به سلایق و علایق مشتریانتان آگاه خواهید شد و در راستای جلب رضایت آنان تلاش خواهید کرد. این اطلاعات شامل افزایش و یا کاهش تعداد فالوور، تعداد کلیک بر روی وب سایت، تعداد کلیک بر روی آدرس ایمیل، موقعیت جغرافیایی دنبال کننده ها، زمان فعالیت بیشتر دنبال کننده ها در اینستاگرام و… می باشد. برای تحلیل آماری پیج تجاری خود باید به قسمت پروفایل اینستاگرام رفته و آیکون نمودار در بالای صفحه را لمس کنید.

بهترین ابزار آنالیز سایت در سال 2019 کدام است؟

امکانات تحلیل داده بعد از ساخت بیزینس پروفایل اینستا گرام

Impressions : تعداد صفحات موبایلی که پست شما در آن ها نمایش داده شده است.

Profile visits : تعداد نفراتی که از پروفایل شما بازدید کرده اند.

Reach : تعداد کاربرانی که حداقل یکی از پست های شما را دیده اند.

Website clicks : تعداد مراتبی که روی آدرس وب سایت شما که در پروفایل پیج خود قرار داده اید، کلیک شده است.

Save : تعداد نفراتی که پست شما را با استفاده از گزینه Bookmark ذخیره کرده اند.

Actions : تعداد کل فعالیت هایی که روی پست شما انجام شده است. مثل لایک، ذخیره، درج کامنت و…

Followers : میزان تغییرات (تعداد کاهش و افزایش) فالوورهای پیج شما در هفته گذشته، تعیین زمانی که فالوورهای شما بیشترین فعالیت را دارند و آنلاین هستند، شهر و یا کشور فالوورها، جنسیت فالوورها و… از مواردی هستند که در این قسمت نمایش داده می شود. با بررسی این قسمت و تحلیل کاربران می توانید تصمیمات مفیدی درباره زمان پست گذاشتن، محتوای پست ها و… تصمیم بگیرید تا نتایج بهتری حاصل شود.

2

معایب ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام

1- عدم امکان خصوصی سازی اکانت اینستاگرام

برخی از صاحبان کسب و کار و مدیران تمایل دارند که پیجشان یک پیج خصوصی (Private) باشد. شاید فکر کنید هیچ یک از مدیران و یا بازاریابان تمایل به خصوصی سازی پیج خود ندارند و می خواهند با عمومی بودن پیجشان تعداد بازدید پیج خود را بالا ببرند، اما باید بدانید بسیاری از بازاریابان و یا مدیران می خواهند با سختگیری بیشتری فالوور جذب کنند و یا فیلتر مشخصی (مثل جنسیت، موقعیت جغرافیایی و …) برای جذب فالوور در نظر گرفته اند. اما با ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام ، امکان خصوصی سازی برای شما وجود ندارد. بنابراین اگر می خواهید صفحه شما خصوصی باشد، بهتر است از بیزینس پروفایل اینستاگرام استفاده نکنید.

2- عدم امکان اتصال به چند صفحه فیسبوک

پروفایل های عادی اینستاگرام می توانند به چند صفحه فیسبوک متصل شوند، درحالی که بیزینس پروفایل اینستاگرام تنها می تواند به یک صفحه فیسبوک اتصال یابد. بنابراین اگر چند صفحه فیسبوک دارید و اتصال به همه آن ها برای شما مهم است. بهتر است از تبدیل پروفایل عادی خود به پروفایل تجاری صرف نظر کنید.

حال که با معایب و مزایای ساخت بیزینس پروفایل اینستاگرام آشنا شده اید، با بررسی های لازم درباره تغییر پروفایلتان به بیزینس پروفایل تصمیم بگیرید. پیشنهاد می شود اگر شما به خصوصی سازی پروفایل و یا اتصال به چند صفحه فیسبوک نیاز ندارید، حتما اکانت خود را به یک اکانت تجاری تبدیل کرده و از مزایا و امکانات آن جهت گسترش کسب و کار و برندینگ خود بهره ببرید.

حذف بیزینس پروفایل اینستاگرام

اگر پس از مدتی و به هر دلیل از تبدیل اکانت اینستاگرام تان به اکانت تجاری پشیمان شدید و مایل بودید اکانت خود را به حالت معمولی باز گردانید، به سادگی و با چند کلیک می توانید این کار را انجام دهید. برای حذف بیزینس پروفایل اینستاگرام کافی است به قسمت پروفایل اینستاگرامتان رفته و از بخش Account گزینه Switch to Regular Account را انتخاب کنید.

-