این روزها شبکه های اجتماعی نقشی بسیار پر رنگ در بازاریابی محصولات و خدمات شرکت ها و همچنین افزایش فروش آنها ایفا می کنند. صاحبان کسب و کارها اهمیت زیادی برای جذب مخاطب هدفمند با استفاده از این ابزارها قایل می شوند. یک از روشهایی که منجر می شود تا کاربران هدف به صفحات شبکه های اجتماعی نزدیک شوند استفاده صحیح از تگ های جستجو یا به اصطلاح هشتگ ها می باشد. در این مطلب من سعی دارم تا درباره هشتگ و اینکه چگونه هشتگ بسازیم صحبت کنم.

1

هشتگ چیست ؟

خوب رسیدیم به اینکه اصلا هشتگ چیست و کمی درباره تاریخچه شکل گیریش صحبت کنیم. علامت number sign یا به شکل اختصاری # در ریاضیات قدیم برای نمایش اعداد و ارقام استفاده می شده است. مثلا برای گفتن شماره 5 از #5 استفاده می شده است که البته هنوز هم در برخی کشورها رایج است.

سالها بعد این علامت در زبان های مختلف برنامه نویسی هم مورد استفاده قرار گرفت و همین موضوع باعث شد تا شخصی بنام کریس مسینا در سال 2007 از هشتگ ها بعنوان چیزی که این روزها دیده می شود در شبکه اجتماعی توئیتر استفاده کند. در اقع این نقطه آغاز استفاده از هشتگ ها در دوران جدیدش بود.

پس از آن هشتگ ها رفته رفته در سایر شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک، لینکداین، اینستاگرام و غیره با هدف طبقه بندی اطلاعات و یافتن آنها در موتورهای جستجو مورد استفاده قرار گرفتند. نقش هشتگ ها آنجا مهم می شود که کاربران برای یافتن اطلاعات مورد نیاز و علاقه شان با جستجوی هشتگ های مربوطه به راحتی می توانند آنها را بیابند.

پس اگر بخواهیم بصورت ساده تر توضیح دهیم که هشتگ چیست ، هشتگ ها همان کلمات کلیدی قابل جستجو هستند که در سایت ها مورد استفاده قرار می گیرند.

چگونه هشتگ بسازیم ؟

ساختن هشتگ ها در شبکه های اجتماعی مختلف کار اصلا پیچیده ای نیست و شما براحتی پیش از کلمه مورد نیازتان یک number sign قرار میدهید و کلمه شما قابلیت جستجو پیدا می کند. اما اینکه چگونه هشتگ بسازیم تا پست های منتشر شده ما راحت تر در جستجو یافت شوند مساله ای دیگر است. هشتگ ها یکی از ویژگی های مهم در بازاریابی دیجیتال و علی الخصوص بازاریابی در شبکه های اجتماعی به حساب می آیند. بنابراین برای اینکه بخواهیم از هشتگ ها طوری استفاده کنیم که برای جستجو بیشتر برای ما مفید باشند باید برخی نکات و ترفندها را در نظر داشته باشیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهم نمود.

نکات  و ترفند های مهم در استفاده از هشتگ ها

استفاده بیش ازحد از هشتگ ها ممنوع

در نوشتن هشتگ ها افراطی عمل نکنید، چرا که زیاد نوشتن هشتگ ها باعث ایجاد برخی از مشکلات می شود:

  1. افراطی هشتگ گذاری باعث می شود متن شما بهم ریخته، شلوغ و ناخوانا شود و در نهایت باعث عدم رضایت خواننده ها و مخاطبین شما شود. همین موضوع باعث می شود بسیاری از افراد از ادامه مطالعه محتوای شما خودداری کنند.
  2. مخاطبین با هوش و حساس اند. استفاده بیش از حد باعث می شود مخاطب این فکر را بکند تا شما بجای افزایش کیفیت، بدنبال جذب مخاطب جدید هستید و به نوعی از هشتگ ها بعنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده می کنید تا بیشتر دیده شوید.
  3. در برخی مواقع این استفاده بیش از اندازه باعث می شود شبکه های اجتماعی شما را اسپم تشخیص دهد و جریمه کند.

 2

استفاده از هشتگ مرتبط با محتوا

در برخی پست ها دیده می شود که نویسنده از هشتگ های ترند و به روز که مخاطب بیشتر جستجو می کند  استفاده می کند تا به این شکل پست خود را در معرض نمایش افراد بیشتری قرار دهد. مثلا ایشان پستی درباره لاغری منتشر کرده اما از هشتگ زلزله کرمان استفاده کرده است. این کار معایب فراوانی دارد که می تواند در این ویدیو با برخی از معایب هشتگ گذاری غیر مرتبط آشنا شوید.

از هشتگ های بزرگتر استفاده کنید

وقتی صحبت از هشتگ بزرگ می شود اتفاقا منظور من استفاده از هشتگ هایی با جزئیات دقیق تر و ریزتر هست. حالا این حرف من یعنی چی؟

روزانه میلیونها و میلیاردها محتوا در سراسر شبکه های اجتماعی و بیشتر از آن هشتگ تولید می شود. اینکه شما از هشتگ های تک کلمه ای و ساده استفاده کنید قطعا شانس شما را برای دیده شدن کمتر خواهد کرد. برای توضیح این مورد مثالی می زنم. مثلا شما پستی منتشر می کنید در خصوص جلوگیری از شکسته شدن صفحه موبایل. از هشتگ موبایل استفاده می کنید. خوب می دانید که ممکن است پست شما در بین میلیون ها پست دیگر گم شود. بنابراین توصیه می شود از هشتگ بزرگتر استفاده کنید.

مثلا بجای هشتگ موبایل از هشتگ لوازم_جانبی_موبایل یا گلس_محافظ_موبایل استفاده کنید شاید این هشتگ ها کمتر جستجو شوند اما لااقل از شانس بیشتری برای دیده شدن بهره خواهند برد. یادتان باشد اگر هشتگ شما را میلیون ها نفر قبلا استفاده کردن به معنی خوب بودن آن نیست بلکه دقیقا برعکس، این هشتگ با اینکه قوی است اما کمکی به محتوای شما نخواهد کرد.

از هشتگ ها در کامنت ها استفاده کنید

استفاده از هشتگ ها چه در کپشن و متن و چه در کامنت ها باشد هیچ تفاوتی نمی کند. شما برای اینکه متن زیباتری داشته باشید می توانید بجای استفاده از هشتگ ها در کپشن از آنها در کامنت ها استفاده کنید تا پست شما ظاهر بهتری داشته باشد.

برندسازی با هشتگ

هشتگ ها می توانند بعنوان یک امضا برای شما کار کنند و کمک کنند تا شما بوسیله آن هشتگ، بیشتر به یاد آورده شوید. اینکه چگونه هشتگ بسازیم تا پست ما بیشتر دیده شود مهم هست اما اینکه در طول زمانی که در شبکه های اجتماعی حضور داریم تبدیل به یک برند شویم، استفاده از هشتگ ها بعنوان امضا و یا شعار به این کار کمک خواهد کرد. فرضا اگر شرکت تبلیغاتی دارید بطور مثال هشتگ #دیده_شوید و یا هشتگ هایی از این جنس می تواند یک امضا برای شما باشد.

هشتگ ها در شبکه های اجتماعی

نکته مهم و سوالی که اینجا مطرح می شود این هست که آیا کاربرد هشتگ ها در تمامی شبکه های اجتماعی مثل توئیتر و اینستاگرام و فیسبوک یکسان است. در پاسخ به این سوال باید گفت که بله ساختار هشتگ ها در تمامی شبکه های اجتماعی یکسان است اما استفاده از آنها دارای اصولی است که در ادامه به چند مورد اشاره خواهم کرد.

هشتگ ها در توئیتر

توئیتر که بعنوان متولی هشتگ ها شناخته میشود از اصولی پیروی می کند که صرفا دستاوردی است تجربی نه قطعا صحیح. طبق بررسی های انجام شده در توئیتر، توئیت هایی که هشتگ ندارند بیشتر دیده و بازنشر شده اند تا توئیت هایی که هشتگ دارند. توصیه می شود که برای توئیت هایتان از یک یا نهایتا دو هشتگ استفاده کنید و نیازی به بیشتر از آن نخواهید داشت.

هشتگ ها در فیسبوک

اما فیسبوک که در سال 2019 به رقم 2.4 میلیارد کاربر رسیده است بعنوان مهم ترین شبکه اجتماعی در استراتژیهای بازاریابی شناخته شده است. پس اینکه در فیسبوک چگونه هشتگ بسازیم نکته مهمی است. نکته اساسی پرهیز از هشتگ گذاری بیش از اندازه است. در فسبوک هم می توان همچون توئیتر از یکی دو تا هشتگ استفاده کرد. انتخاب هشتگ درست و تاثیر گذار در کنار استفاده کم آن قطعا رضایت مخاطبین شما را به همراه خواهد داشت که همین موضوع باعث ماندگاری بیشتر مخاطبین شما خواهد داشت.

هشتگ ها در اینستاگرام 

درست برعکس توئیتر و فیسبوک در اینستاگرام شما می توانید در هر یک از پست هایتان 30 هشتگ استفاده کنید. استفاده بیش از آن مجاز نیست. اما باز هم توصیه نمی شود که حتما از تمام 30 هشتگ استفاده کنید بلکه گاهی یک هشتگ کافیست تا هزاران و شاید میلیون ها بازدید کننده به پست شما برسند. همچنین شما می توانید هشتگ های مرتبط با کل محتوای صفحه اینستاگرام تان را در بیو خود استفاده کنید.

3

هشتگ ها در لینکدین

لینکدین یک شبکه اجتماعی تجاری است. شما می توانید برای جستجوی بهتر از هشتگ های مرتبط با کسب و کار و فعالیت تان در پروفایل لینکدین خود استفاده کنید. همچنین همچون تمام شبکه های اجتماعی می توانید در پست ها نیز استفاده کنید. در لینکدین توصیه می شود با توجه به تعداد کلمات محتوای تان هشتگ گذاری کنید مثلا به ازای هر 75 کلمه یک هشتگ مناسب است.

هشتگ ها در گوگل پلاس

در گوگل پلاس که یک شبکه اجتماعی کمتر محبوب شده در میان کاربران ایرانی است می شود از 1 الی 3 هشتگ استفاده کرد. استفاده بیش از این تعداد مسیر بازاریابی شما را به خطر خواهد انداخت.

هشتگ ها در تلگرام

نحوه استفاده از هشتگ ها در تلگرام با سایر شبکه های اجتماعی کمی متفاوت است. به این شکل که بیشتر جستجوها تنهای استفاده درون برنامه ای دارد و استفاده از هشتگ ها برای دسته بندی و طبقه بندی اطلاعات استفاده می شود. بعنوان مثال شما یک کانال تلگرامی ورزشی دارید که اخبار ورزشی را انتشار می دهد. شما می توانید با استفاده از هشتگ هایی نظیر فوتبال، والیبال، بسکتبال، اخبار بانوان و غیره به دسته بندی اطلاعات بپردازید.

به این ترتیب یافتن اطلاعات برای کاربران شما آسان تر و با سرعت بهتری انجام می پذیرد. محدودیتی در استفاده از هشتگ ها در این پیام رسان وجود ندارد و شما می توانید از تعداد نامحدودی استفاده کنید، اما خوب بهتر است از اصول و قواعد خاصی پیروی کنید که باعث آشفتگی کاربران نشود.

4

آشنایی با برخی از ابزارهای کمکی

در این مطلب تا حدود زیادی یاد گرفتیم که چگونه هشتگ بسازیم . اما آیا این روشها تنها راهکارهای پیش روی ما برای جستجو هشتگ هاست. قطعا خیر. با پیشرفت و توسعه ابزارهای دیجیتالی، نرم افزارها و ربات ها و اپلیکیشن هایی ایجاد شده است که با استفاده از آنها می تواند روند ساختن و یافتن هشتگ ها را ساده کرد.

شما  می توانید از ابزارهای مختلفی که در زمینه ساخت و پیدا کردن هشتگ های مناسب به شما کمک می کنند همچون Hashtagify, Twintonomy, IGtags و یا Ritetags که برای این کار ساخته شده اند، استفاده نمایید.

-