شبکه‌های اجتماعی هر روز نقش پررنگ‌تری را در زندگی ما بازی می‌کنند. امروز به واسطه همین شبکه‌های اجتماعی است که می‌توانیم موقعیت‌های شغلی بهتری را به دست بیاوریم و افراد مختلف حوزه کاری خودمان و دوست‌های جدیدی را پیدا کنیم. در این بسترها می‌توانیم درباره تخصص خودمان و مسائل مختلف حرف بزنیم و یک رسانه شخصی بسازیم. در یک کلام، شبکه‌های اجتماعی، زندگی ما را برای همیشه عوض کردند!

1

در این میان یکی از شبکه‌های اجتماعی که روز به روز مهم‌تر می‌شود، لینکدین است. چراکه لینکدین ارتباط حرفه‌ای و کاری میان افراد را راحت‌تر از هر زمان دیگری کرده.

اما چگونه می‌توانیم در لینکدین اکانت بسازیم؟ ساخت صفحه شرکتی در لینکدین چگونه است؟ کاربرد این شبکه اجتماعی دقیقا چیست؟ چگونه از تنظیمات لینکدین استفاده کنیم؟

در این مقاله همراه ما باشید تا صفر تا صد آموزش‌های مهم لینکدین را بررسی کنیم.

 

لینکدین چیست؟

لینکدین شبکه اجتماعی محبوبی است که با هدف خاصی ایجاد شده. هدف لینکدین برخلاف توییتر یا اینستاگرام که برای اشتراک گذاشتن لحظات زندگی شخصیمان است، اشتراک گذاشتن مسائل مربوط به زندگی حرفه‌ای و شغلی است.

در لیندکین کاربران برای ایجاد ارتباط با همکارانشان و پیشرفت در مسیر شغلی خود فعالیت می‌کنند.

چرا باید از لینکدین استفاده کنیم؟

لینکدین هم برای برندهای شخصی و هم برای کسب و کارها، بسیار مفید است. کسب و کارها می‌توانند افراد متخصص مورد نیاز خود را با دردسر کمتری در این فضا پیدا کنند. به همین دلیل هم داشتن یک اکانت لینکدین به شما کمک می‌کند تا موقعیت‌های شغلی بیشتری پیش رویتان قرار بگیرد.

علاوه بر آن در پروفایل لینکدین شما، خلاصه‌ای از مهارت‌ها و دستاوردهای شغلیتان وجود دارد و بدین ترتیب با ساختن اکانت لینکدین، در واقع یک رزومه آنلاین برای خود می‌سازید.

بنابراین برای دنبال کردن اخبار حوزه کاری خود، پیدا کردن شغل‌های جدید و بهتر و ارائه توانایی‌های شغلی و حرفه‌ای خود می‌توانید از لینکدین استفاده کنید.

آموزش آسان ساخت اکانت لینکدین

ساختن اکانت در لینکدین کار سختی نیست. برای ساخت اکانت در لینکدین تنها به یک ایمیل معتبر و چند دقیقه وقت آزاد نیاز دارید. در ادامه مراحل ساخت اکانت لینکدین را مرور می‌کنیم:

شروع ساخت اکانت لینکدین

 

برای شروع به وب‌سایت لینکدین (linkedin.com) بروید. از نوار بالا Join now را انتخاب کنید. در صفحه باز شده اطلاعات اولیه، از جمله نام، نام خانوادگی و ایمیل خود را وارد کنید.

لینکدین به آدرس ایمیلی که فرستادید یک پیام ارسال می‌کند. به ایمیل خود مراجعه و ایمیل لینکدین را چک کنید. این ایمیل شامل یک کد و لینک تایید اکانت است. کد ایمیل را در لینکدین وارد کرده یا روی لینکی که معمولا با گزینه confirm مشخص شده کلیک کنید.

پس از این قسمت، لینکدین شما را مرحله به مرحله برای تکمیل کردن پروفایل همراهی خواهد کرد.

 

همگام سازی ایمیل در لینکدین

در مرحله بعد از تایید ایمیل، لینکدین این امکان را به شما می‌دهد که از لیست مخاطبین ایمیل خود برای پیدا کردن افراد در این شبکه اجتماعی استفاده کنید. اگر قصد استفاده از این امکان را دارید، گزینه continue را انتخاب کنید. در غیر این صورت، روی skip کلیک کنید.

2

انتخاب بین اکانت free یا premium در لینکدین

در مرحله بعدی ممکن است لینکدین از شما بخواهد که مدل اکانتتان را انتخاب کنید. لینکدین دو نوع اکانت free (رایگان) و premium  (پیشرفته) را در اختیار شما قرار می‌دهد. اکانت پیشرفته در ازای پرداخت حق اشتراک به شما امکان پیام دادن به افراد مختلف و مشاهده جزئیات برخی از موقعیت‌های شغلی را می‌دهد.

پیشنهاد ما این است که در شروع با نسخه رایگان کارتان را آغاز کنید و اگر در ادامه نیازی شد، از طریق راه‌های مختلفی خرید نسخه premium امکان پذیر خواهد بود.

آموزش تکمیل اطلاعات در پروفایل لینکدین

همانطور که اشاره شد، اطلاعاتی که در پروفایل لینکدین خود ثبت می‌کنید، حکم رزومه شما را دارند. بنابراین باید برای تکمیل این بخش، به اندازه کافی زمان و دقت به خرج دهید و کاملا حرفه‌ای این قسمت را تکمیل کنید.

در ادامه به بررسی دقیق این مرحله می‌پردازیم. با ما همراه بمانید:

چگونه اطلاعتمان را به پروفایل لینکدین خود اضافه کنیم؟

کار کردن با لینکدین برخلاف ظاهر پیچیده‌ای که دارد، آسان است. فقط کافی است یکبار نحوه اضافه کردن اطلاعات و گزینه‌های مختلف را شناسایی کنید.

برای تکمیل اطلاعات خود، به بخش پروفایلتان بروید. سپس روی آیکونی که به شکل مداد است، کلیک کنید. در این قسمت می‌توانید اطلاعات کلی خود از جمله اسم، زمینه فعالیت و یک بیو کوتاه (در لینکیدن با نام headline) را تکمیل کنید. سعی کنید در headline خودتان، زمینه کاری و انگیزه خود را معرفی کنید.

همچنین در بخش پروفایل می‌توانید روی add profile section کلیک کرده و بخش‌های مختلفی را به اکانت خود اضافه کنید.

برای مثال با کلیک کردن روی قسمت about  و سپس summary می‌توانید خلاصه‌ای از علایق، انگیزه‌ها و البته تجارب خود را بنویسید.

در قسمت accomplishments می‌توانید دستاوردهای مختلف خود، مثل مقاله‌ها، زبان‌هایی که یادگرفتید یا پروژه‌هایی که انجام دادید را وارد کنید.

در بخش experience یا همان تجربه‌(های کاری) خود کافی است گزینه به علاوه (+) را برای اضافه کردن یک تجربه جدید، انتخاب کنید. هر تجربه شما، در واقع یک موقعیت شغلی است که در گذشته داشتید یا در حال حاضر مشغولش هستید.

 

پیشنهاد ما این است که تکمیل اطلاعاتتان را از همین بخش شروع کنید. چراکه می‌توانید آخرین جایگاه شغلی شما اولین چیزی است که معمولا توجه کاربران دیگر را به خود جلب می‌کند.

پس از آنکه رزومه موقعیت‌هایی که تا الان داشتید و جایگاه شغلی‌ای که در حال حاضر دارید را مشخص کردید، اطلاعات وارد شده را save کنید.

نحوه اضافه کردن عکس پروفایل در لینکدین

اضافه کردن یک عکس پروفایل باکیفیت به پروفایل لینکدین اهمیت بسیار زیادی دارد. مطالعات زیادی نشان می‌دهد که حرفه‌ای یا غیرحرفه‌ای بودن تصویر پروفایل در لینکدین تاثیر زیادی در تصمیم‌گیری کارفرمایان برای همکاری با شما دارد.

برای اضافه کردن عکس پورفایل در لینکدین، در بخش پورفایل خود، نزدیک به بالای صفحه روی آیکونی که به شکل دوربین است کلیک کنید.

اگر هم می‌خواهید تصویر فعلی خود را عوض کنید، کافی است روی عکس پروفایل خود کلیک کنید.

سپس می‌توانید یکی از عکس‌های موجود در گالری خود را انتخاب کنید یا همان لحظه با استفاده از دوربین موبایل یا کامپیوتر خود، عکس جدیدی بگیرید.

اما همانطور که گفته شد، حتما موارد زیر را برای اضافه کردن یک عکس پروفایل حرفه‌ای در نظر داشته باشید:

  • عکسی باکیفیت بالا و پس‌زمینه‎‌ای مناسب را انتخاب کنید.
  • حتما در عکس، تنها نفر حاضر خودتان باشید.
  • چه لباسی برای یک مصاحبه کاری می‌پوشید؟ یا دوست دارید در حرفه خود چه تصویری داشته باشید؟ عکس پروفایلی را انتخاب کنید که جواب چنین سوال‌هایی را در خود داشته باشد.

 

اضافه کردن تصویر کاور در پروفایل لینکدین

اضافه کردن تصویر کاور به پروفایل لینکدین هم شبیه به اضافه کردن عکس پروفایل است. کافی است روی علامت دوربین در بالاترین نقطه پروفایل خود، سمت راست کلیک کنید.

تصویر کاور، بر خلاف عکس پورفایل که باید روی تصویر خودتان تمرکز داشته باشد، روی کاری که انجام می‌دهید تمرکز دارد. انتخاب تصویرهایی که به صورت نامحسوس هم به کار شما مرتبط هستند و زیبایی خاصی دارند هم می‌تواند مناسب باشد. برای مثال به تصویر کاور یکی از مدیران اوبر (شرکتی با حوزه فعالیت سفارش تاکسی‌ اینترنتی) نگاه کنید:

 

تصویر شهر سانفرانسیسکو که هم به headline دارا خسروی مرتبط است و هم تصویر شهر با اوبر پیوند معنایی دارد.

یک مثال دیگر را هم در تصویر زیر ببینید:

 

تکمیل اطلاعات تماس در لینکدین

برای تکمیل اطلاعات تماس خود در بخش پروفایل خود روی contact info کلیک کنید. با استفاده از آیکون مداد موارد جدیدی را به اطلاعات تماس اضافه کرده یا اطلاعات موجود را ویرایش کنید. بعد از کلیک روی آیکون مداد یک صفحه جدید رو به روی شما باز می‌شود. در بخش اول گزینه‌ای با نام add website وجود دارد. با انتخاب این گزینه می‌توانید آدرس وب‌سایت خود را به پروفایل خود اضافه کنید.

 

همچنین می‌توانید URL صفحه خود را عوض کنید. یعنی آدرس صفحه لینکدین خود را عوض کنید. برای مثال فرض کنید اگر آدرس صفحه من در حال حاضر شامل عدد و حروف اضافی است. می‌توانم آن را به LinkedIn.com/in/Sajjadbeigi تغییر دهم تا تنها اسم و فامیلی خودم به عنوان آدرس صفحه‌ام باشد.

Skill در لینکدین چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

یکی دیگر از بخش‎‌های لینکدین، مهارت‌ها یا همان skills است. اضافه کردن این بخش هم با استفاده از گزینه add profile section انجام می‌شود. مثلا اگر برنامه‌نویس هستید، می‌توانید مهارت حل کردن مسائل (solving)، برقرار کردن ارتباط موثر با دیگران (strong communication) و کار کردن با نرم افزارهای مختلف را به عنوان مهارت خود در این بخش اضافه کنید.

برای آنکه این بخش خود را حرفه‌ای‌تر تکمیل کنید، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • حداقل ده مهارت را به پروفایل خود اضافه کنید.
  • سه مهارت اصلی خود را به بالاترین بخش مهارت‌ها انتقال دهید تا بهتر دیده شوند.
  • به مهارت‌های دیگران endorse دهید (در صورتی که مناسب است) تا دیگران هم شما را تایید کنند. در بخش بعدی endorse کردن در لینکدین را توضیح می‌دهیم.

Endorse در لینکدین چیست؟

شما در پروفایل لینکدین خود حداکثر ۵۰ عنوان مهارت را می‌توانید اضافه کنید. اما باید راهی برای تشخیص میزان معتبر بودن این مهارت‌ها وجود داشته باشد. برای اینکه کاربران ادعای اشتباهی درباره مهارت‌های خود نکنند، لینکدین قابلیت endorse را طراحی کرده است. این کلمه در فارسی به معنای تایید است و در لینکدین هم همین معنا را می‌رساند.

بنابراین می‌توانید از دوستان خود بخواهید که پس از تکمیل شدن پروفایل لینکدینتان، مهارت‌های شما را تایید کنند تا رزومه و توانایی‌های شما اعتبار بیشتری داشته باشد.

اگر هم تایید یک نفر را به هر دلیلی دوست نداشتید و قصد مخفی کردن آن را دارید، مراحل زیر را طی کنید:

  • به بخش پروفایل خود بروید.
  • در پروفایل خود قسمت skill & endorsement  را پیدا کنید و روی مهارت مورد نظری که تایید گرفته، کلیک کنید.
  • از میان کسانی که شما را تایید کردند، آن‌هایی که می‌خواهید مخفی کنید را hide و آن‌هایی که می‌خواهید مخفی نباشند را unhide کنید.

Recommendations یا توصیه‌نامه در لینکدین چیست؟

توصیه نامه نظر کوتاهی از کاربران لینکدین درباره شما است که روی پروفایلتان به اشتراک گذاشته می‌شود. برای اضافه کردن این بخش هم می‌توانید از گزینه add profile section کمک بگیرید. شاید بتوان توصیه‌نامه را مهم‌ترین ابزار برای افزایش اعتبار لینکدین دانست. داشتن حداقل سه توصیه‌نامه می‌تواند تاثیری بسیار زیادی در جذب اعتماد و ایجاد اعتبار داشته باشد.

از همکاران و مدیرانی که تجربه خوبی با آن‌ها داشتید و از دوستان خود بخواهید یک توصیه‌نامه برایتان بنویسند. حتما درباره آنچه دوست دارید در توصیه‌نامه آورده شود با آن‌ها صحبت کنید و خودتان برای نوشتن توصیه‌نامه به آن‌ها ایده بدهید تا نتیجه بهتری داشته باشید.

Connecting در لینکدین چیست؟

ساختار لینکدین از این نظر هم هیچ شباهتی به اینستاگرام یا توییتر پرکاربرد در ایران ندارد. در لینکدین چیزی با سیستم follower/following پیدا نمی‌کنید. در این شبکه اجتماعی با هرفردی ارتباط برقرار کنید، از آن به بعد هردوی شما محتوای پست‌های یکدیگر را می‌بینید و می‌توانید به هم پیام دهید یا درخواست توصیه‌نامه کنید.

Connecting در لینکدین درست شبیه دوست شدن یا friend در فیسبوک است.

چگونه در لینکدین با دیگران connect شویم؟

برای افزودن اولین کاربران به لیست connectingهای خود، از نوار بالای صفحه اصلی یا home در لینکدین، به بخش My Network بروید. در اینجا لیستی از افرادی که ممکن است آن‌ها را بشناسید را مشاهده می‌کنید. اگر دوست داشتید با کسی ارتباط بگیرید، به پروفایل او بروید و روی connect کلیک کنید. همچنین می‌توانید اسم افراد را در کادر سفید بالای تصویر، سمت چپ جستجو کرده و با آن‌ها connect شوید.

وقتی روی آیکون connect کلیک کنید، صفحه‌ای باز می‌شود که می‌توانید در آن پیامی بنویسید. در این بخش پیامی را بنویسید که شامل معرفی مختصری از خودتان و علت درخواست connect به فرد مقابل باشد. در غیر این صورت ممکن است درخواست شما چندان حرفه‌ای به نظر نرسد.

حتما هم دقت کنید که در لینکدین، با توجه به آنکه فضا برای برقرار کردن ارتباط‌های حرفه‌ای و شغلی است، بهتر است بیشتر با افرادی ارتباط بگیرید که در حوزه کاری شما فعالیت می‌کنند و اگر کسی را نمی‌شناسید و در حوزه کاری شما فعالیت نمی‌کنید، بهتر است با او connect نشوید.

آموزش کار با صفحه اصلی لینکدین

خب، حالا که اکانت لینکدین خود را ساختید و چند درخواست هم برای دوستانتان ارسال کردید، وقت آن رسیده که کمی بیشتر با صفحه اصلی یا همان homepage لینکدین آشنا شوید.

  • در نوار بالای صفحه اصلی، بخش جستجو قرار دارد که به آن اشاره کردیم. در این بخش کافی است تا اسم یک فرد را جستجو کنید تا اگر پروفایلی در لینکدین دارد، به شما نمایش داده شود.
  • در بخش my network هم لیست کسانی که به آن‌ها connect  شدید قرار دارد.
  • بخش jobs موقعیت‌های شغلی مختلف در کشور و لوکیشن شما را نمایش می‌دهد.
  • در بخش message مانند شبکه‌های اجتماعی دیگر، پیام‌ها و گفتگوهایی که داشتید را مشاهده می‌کنید.
  • قسمت notification هم مثل بقیه شبکه‌های اجتماعی فعالیت‌ها و تعامل‌هایی مثل لایک شدن پست‌ها، گرفتن endorse و… را به شما اطلاع می‌دهد. در لینکدین یک قابلیت دیگر هم وجود دارد که مخصوص این شبکه اجتماعی است! اگر فردی از پروفایل شما بازدید کند، linkedin به شما اطلاع خواهد داد!

معرفی بخش تنظیمات linkedin

برای دسترسی به بخش تنظیمات لینکدین روی آیکون me در نوار بالای صفحه کلیک کنید. سپس setting را انتخاب کنید.

در بخش تنظیمات می‌توانید تغییراتی را روی رمزعبور، ایمیل و موارد این چنینی اعمال کنید. در ادامه تنظیمات linkedin را بیشتر بررسی می‌کنیم:

  • Account prefrences: در این بخش می‌توانید به صورت دستی با تنظیمات خود، تجربه بهتری در استفاده از لینکدین داشته باشید. در این قسمت امکان تغییر زبان، تنظیمات مربوط به پخش ویدیو، کسانی که آنفالو کردید و مواردی از این دست را مشاهده کنید.
  • Sign in & security: این بخش مربوط به امنیت اکانت شما است. مواردی مثل تغییر رمز یا ایمیل، فعال کردن تایید دو مرحله‌ای و.. در این قسمت از تنظیمات لینکدین قرار دارد.
  • Visibility: فعالیت خود در لینکدین، اینکه چه کسانی می‌توانند ایمیل، کانکشن‌ها و استوری‌های شما را ببینند، از این قسمت قابل کنترل است.
  • Communications: اینکه چه کسانی می‌توانند به شما دعوت‌نامه برای connect شدن ارسال کنند، لینکدین در چه مواردی اجازه دارد به شما ایمیل بزند و تمام مسائل مربوط به ارتباط برقرار کردن با دیگران و لینکدین در این بخش قابل تنظیم است.
  • Date privacy: در این بخش استفاده لینکدین از اطلاعات خود به منظور نمایش تبلیغات را می‌توانید محدود کنید و تنظیمات مربوط به کاریابی در لینکدین (Job seeking preferences) را تغییر دهید.
  • Advertising data: در این بخش می‌توانید نمایش تبلیغات در لینکدین را با علایق خود همراستا کنید.

۵ نکته مهم برای فعالیت بهتر در لینکدین

حالا که به صورت کامل، با بخش‌های مختلف لینکدین آشنا شدیم، خوب است که چند نکته بسیار مهم دیگر را هم بررسی کنیم:

  • بخش summary را بسیار بادقت تکمیل کنید. فردی که این بخش را می‌خواند، قصد دارد که با شما بیشتر آشنا شود. بنابراین ، برای آنکه ارتباط عمیق‌تری با دیگر کاربران برقرار کنید، از جادوی قصه کمک بگیرید! قصه گفتن در این بخش رمز جذب افراد بیشتر است.
  • لینکدین به شما اجازه استفاده از تصاویر، ویدیوها و فایل‌های مختلف را در بخش‌های مختلف مربوط به اطلاعات پروفایل می‌دهد. انتقال پیام به کمک تصویر بسیار ساده‌تر است. پس حتما از این امکان استفاده کنید.
  • شبکه‎‌های اجتماعی، همانطور که از اسمشان مشخص است، برای برقرار کردن ارتباط با دیگران ساخته‌ شده‌اند. برای آنکه در صفحه خود درگیری بیشتر ایجاد کنید، باید خودتان هم با دیگران ارتباط بیشتری داشته باشید. به دیگران endorse دهید، در بحث‌ها شرکت کنید و فعالیت منظم داشته باشید.
  • سعی کنید گروه‌های لینکدینی حوزه کاری خود را پیدا کرده و در آن‌ها عضو شوید. عضو شدن در این گروه‌ها به ارتباط موثرتر با دیگران و پیدا کردن راحت‌تر موقعیت‌های شغلی کمک زیادی می‌کند.
  • در پست‌های خود، نظرات تخصصی و دیدگاه خود را بیان کنید تا دیگران بیشتر متوجه مهارت‌های شما شوند.

جمع بندی

لینکدین هم مثل بیشتر شبکه‎‌های اجتماعی دیگر، رابط کاربری مناسبی دارد و بعد از کمی گشت و گذار در بخش‌های مختلف، احتمالا به راحتی سر از همه چیز درمی‌آورید و هیچ جای نگرانی خاصی وجود ندارد!

با استفاده از آموزش‌ها و تصاویری که در این مقاله آمده می‌توانید ساخت پروفایل لینکدین خود را، همین حالا شروع کنید!

اما چرا «همین حالا؟!»، چرا اینقدر عجله؟ طبق صحبت‌های کارشناسان و فعالان شبکه‌های اجتماعی از جمله گری وی، لینکدین یک فرصت بسیار مناسب برای دیده شدن، نسبت به دیگر شبکه‌های اجتماعی به حساب می‌ِآید. در حال حاضر، توییتر و اینستاگرام و امثالهم، کاربران زیادی دارند، محتوای زیادی در این شبکه‌های اجتماعی تولید می‌شود. دیده شدن در این بسترها، به راحتی پنج یا شش سال قبل نیست!

اما لینکدین، همزمان با رشد کاربران، محتوای بسیار کمتری دارد. این یعنی با تولید محتوای خوب، فرصتی بسیار مناسبی برای دیده شدن در این شبکه اجتماعی وجود دارد که در بسترهای دیگر، به سختی فراهم می‌شود. پس همین حالا شروع کنید!

-