شبکه‌های اجتماعی برای برای ارتباط بهتری بین مردم دنیا ساخته شد. امروزه این شبکه‌ها به عنوان ابزاری مهم برای بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرند. زیا در هر شبکه اجتماعی تعداد زیادی مخاطب وجود دارد که می‌تواند تبدیل به مشتری شود.

مهمترین و تاثیرگذارترین نوع مارکتینگ در سوشال‌ها بازاریابی محتوا در شبکه‌های اجتماعی است. افراد در این شبکه‌ها علاوه بر ایجاد ارتباطات مفید با سایر مردم به دنبال اطلاعات مفید یا جذاب هستند. به همین دلیل تولید محتوا در این شبکه‌ها برای بازاریابی می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

1

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا به تولید انواع محتوای ارزشمند و مفید متنی، تصویری، ویدئویی، اینفوگرافیک و … به صورت هدفمند برای مخاطب جهت جذب و تبدیل مخاطب به مشتری گفته می‌شود.

بازاریابی محتوا در شبکه‌های اجتماعی نیز استفاده می‌شود. در هر شبکه بسته به نوع آن شبکه و محتوایی که بیشتر در آن شبکه اجتماعی طرفدار دارد، مخاطبان آن شبکه اجتماعی و رفتارشان نسبت به انواع محتوا و زمانی که در آن شبکه می‌گذارنند، استراتژی بازاریابی محتوا متفاوت خواهد بود.

استراتژی بازاریابی محتوایی چیست؟

در یک تعریف بسیار ساده می‌توان گفت : استراتژی بازاریابی محتوا به این معناست که کسب و کار خود و راه‌های معرفی آن را به خوبی بشناسید، اهداف خود را شناسایی کنید. مخاطبان هدف را شناسایی کرده و پرسونای آنها را تهیه کرده سپس شبکه‌های اجتماعی مناسب را انتخاب کنید و با اکانت کسب و کار خود در آنها شروع به فعالیت کنید.

اینکه در هر شبکه اجتماعی چه محتوایی تولید کنید، چه تعداد محتوا در چه ساعاتی منتشر کنید، چگونه با مخاطب تعامل داشته باشید و … همگی نیاز به برنامه‌ریزی و یک استراتژی دقیق با جزئیات کامل دارد.

اهمیت بازاریابی محتوایی در شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی محتوا در شبکه‌های اجتماعی در ابتدا فقط برای افزایش فروش محصول یا خدمات انجام می‌شود. ولی امروزه اهمیتی فراتر از افزایش فروش دارد.

میزان تعامل با مخاطبان و کاربران کسب و کار در شبکه‌های اجتماعی بسیار بالاست. به همین دلیل هر برندی به راحتی می‌تواند مخاطبان خود را بهتر بشناسد. از مشکلات آنها آگاه شده و نیازهای آنها را بهتر بشناسد. در این صورت با ارتقا کیفیت محصولات و خدمات خود در جهت رضایت مشتری می‌تواند به موفقیت‌های بزرگتری دست یابد که از به دست آوردن چند مشتری بیشتر است.

جلب رضایت مشتریان، پیشی گرفتن از رقبا، از بین بردن مشکلات و ایرادات کسب و کار و پیشرفت باعث می‌شود برند روز به روز شناخته‌تر و محبوب‌تر شود.

چطور یک استراتژی بازاریابی خوب در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید؟

خب حالا که با بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و اهمیت آن در موفقیت‌هایی حتی بسیار بزرگ برای یک کسب و کار آگاه شدید بهتر است با روش تدوین کلی استراتژی برای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی آگاه شوید.

اهدافتان را بررسی کنید

هدف در زندگی، در تحصیل و در کار حرف اول را می‌زند. بدون هدف هیچ کاری به نتیجه نمی‌رسد. پس باید هدف خود را مشخص کنید. هدف کسب و کار شما چیست؟ قرار است چه کمکی به مشتریان خود کنید؟ هدف شما از حضور در شبکه‌های اجتماعی چیست؟ چطور از این ابزار برای رسیدن به هدف بزرگتر خود یعنی رسیدن به هدف کسب و کار خود استفاده خواهید کرد؟

پرسونای مخاطب را تدوین کنید

پرسونا یعنی شناخت مخاطب اما یک مخاطب فرضی! شما باید با توجه به هدف خود ( در اینجا با توجه به شبکه اجتماعی مورد نظر) شخصیت‌های مختلفی را در نظر بگیرید و آنها را از هر لحاظ مثل موقعیت کاری، تحصیلی، سنی، درآمدی، تفکر، دغدغه‌ها، مشکلات، نیازها و … بررسی کنید.

2

بهترین شبکه های اجتماعی را برای فعالیت انتخاب کنید

قرار نیست در همه شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید. اینکار انرژی بسیاری از شما خواهد گرفت و باعث می‌شود نتیجه کلی خوب نباشد. در واقع راندمان بازایابی پایین خواهد بود. با توجه به کسب و کار خود، هدف خود، مخاطبان خود و سطح کسب و کارتان برخی شبکه‌ها را انتخاب کرده و درآنها فعالیت کنید. برای مثال فیسبوک در ایران اصلا محبوب نیست اما اگر شما مشتریان زیادی در خارج از کشور دارید باید در فیسبوک نیز فعالیت داشته باشید.

اینستاگرام شبکه‌ای است که برای اکثریت ایرانیان جذاب است با این حال برای برخی از کسب و کارها حضور در این شبکه جابگو نیست. در عوض لینکدین یا توییتر می‌تواند جایگزین بهتری باشد. بهتر است به خوبی تحقیق کنید و بهترین و مناسب‌ترین شبکه‌ها را برای فعالیت انتخاب کنید.

یک شخصیت و لحن برای برند خود انتخاب کنید

انتخاب لحن و یک شخصیت برای برند بسیار مهم است. شاید شخصیت بخشیدن به برند سخت باشد ولی انتخاب لحن اصلا سخت نیست. بسته به نوع کسب و کاری که دارید می‌توانید لحن رسمی، معمولی، صمیمانه و حتی گاهی طنزگونه داشته باشید. برای مثال اگر مخاطبان شما افراد تحصیلکرده و بزرگ هستند باید از لحن رسمی استفاده کنید.

اگر گستره بزرگی از مخاطبان را دارید لحن معمولی برایتان عالی است. اگر محصولات خاص، جالب و بامزه تولید می‌کنید لحن صمیمانه و گاهی طنزآلود بهترین انتخاب خواهد بود.

-