استفاده گسترده و بیش‌ازحد از تلفن همراه، تبلت و لپ‌تاپ در طول روز سبب ایجاد دردی می‌شود که به‌طور عامیانه گردن پیامکی گفته می‌شود. باوجود فواید زیاد تلفن‌های همراه گاهی اوقات زیاده‌روی در استفاده و یا استفاده طولانی‌مدت موجب به مخاطره انداختن سلامتی فرد استفاده‌کننده می‌شود.  اگر دقت کرده باشید در هنگام استفاده از تلفن همراه و یا صفحه‌نمایش کامپیوتر به‌ویژه زمان نوشتن و دیدن پیام‌ها و فیلم‌ها برای تمرکز بیشتر سر را به جلو می‌کشیم. این جابجایی با افزایش فشار بر ستون فقرات گردنی همراه بوده و درنتیجه اعصاب ناحیه گردنی را تحت‌فشار قرار می‌دهد.  با حرکت سر به جلو فشار روی گردن به‌صورت قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند و در صورت طولانی بودن وضعیت به‌صورت درد مزمن گردن بروز پیدا می‌کند.

1

در وضعیت عادی وزن سر حدود 4.5 تا 5.4 کیلوگرم است که این میزان با افزایش جلو رفتن سر تا حدود 27 کیلوگرم در وضعیت 60 درجه انحنای گردنی افزایش پیدا می‌کند. به تعبیر دیگری می‌توان گفت به ازای هر 5/2 سانتی‌متر جابجایی سر به جلو حدود 5/4 تا 5 کیلوگرم وزن سر افزایش می‌یابد. این مقدار را اگر با در نظر گرفتن میزان ساعات کار کردن با تلفن همراه و دیگر وسایل به‌صورت روزانه و هفتگی و ماهانه و سالانه محاسبه کنیم عدد قابل‌توجهی می‌شود، برای مثال این میزان در فردی که فقط روزانه یک ساعت و سر را در زاویه 30 درجه نگه می‌دارد حدود 18 کیلوگرم در روز و 126 کیلو در هفته، 540 کیلوگرم ماهانه و 6480 کیلوگرم سالانه بر ستون فقرات گردنی فشار وارد می‌شود. اگر میزان استفاده شما از تلفن همراهتان بیشتر است یا مقدار بیشتری تمرکز می‌کنید و سر را به جلو می‌کشید این وضعیت در مورد شما بسیار بدتر است. بنابراین وجود درد آزاردهنده از  کمترین تبعات این وضعیت محسوب می‌شود.

علائم سندروم گردن پیامکی

این عارضه به‌صورت وجود درد  و سوزن سوزن شدن و بی‌حسی در نواحی مختلف به‌ویژه در ناحیه گردن، پشت و شانه، و در برخی اوقات بازو و دست‌ها ازجمله نشانه‌های این سندروم می‌باشد.

درد گردن: فشار بر مفاصل ناحیه گردن و افزایش فشار بر عضلات این ناحیه سبب ایجاد درد در ناحیه گردنی است.

سردرد: کاهش تحرک طولانی‌مدت ناحیه گردن و سفتی عضلات این ناحیه می‌تواند سبب بروز سردرد در این ناحیه شود.

درد شانه: بسیاری از عضلاتی که از ناحیه گردن عبور می‌کنند در شکل‌گیری مفصل شانه نقش دارند. عدم تعادل این عضلات می‌تواند سبب ایجاد فشار در ناحیه شانه و درنتیجه بروز درد در این ناحیه شود.

سندروم متقاطع فوقانی: نوعی تغییر وضعیتی است که  به دلیل استفاده بیش‌ازحد از تلفن همراه و جلو رفتن سر در افراد استفاده‌کننده به وجود می‌آید. در این اختلال عضلات بخش قدامی سینه و پشتی گردن کوتاه و سفت می‌شود و عضلات بخش فوقانی پشت و جلو گردن کشیده می‌شود.

مشکلات تنفسی: به دلیل تغییرات به وجود آمده و اشاره‌شده در بالا این احتمال وجود دارد ک افراد مبتلابه این عارضه مشکلات تنفسی را تجربه کنند.

سندروم خروجی قفسه سینه: فشار بر اعصاب و عروق در محل خروج از قفسه سینه و در بین عضلات گردنی سبب انتشار درد از محل فشار به شانه، بازو  و درنتیجه کاهش قدرت، ضعف و لاغر شدن عضلات شست دست می‌شود.

درمان

ازجمله روش‌های درمانی مؤثر می‌توان به استفاده از داروهای مسکن، استفاده از گردن بندهای طبی، گرما درمانی، تمرینات کششی و تقویتی.

-