یکی از مشکلات رایج در سیستم‌های کامپیوتری، آبی شدن صفحه گوشی و تبلت است که هر کاربری از آن فراریست. مشکل آبی شدن صفحه گوشی و تبلت در واقع یک ایراد سخت افزاری یا شاید نرم افزاری به حساب می‌آید. در این بخش تمام دلایل این مشکل را بررسی خواهیم کرد و بهترین مرکز برای تعمیر تبلت و موبایل را به شما معرفی می‌کنیم.

1

چه عواملی موجب آبی شدن صفحه گوشی و تبلت می‌شوند؟

عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند منجر به بروز مشکل آبی شدن صفحه گوشی و تبلت شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. معیوب بودن اجزای سیستم
  2. خرابی کابل‌ها و درگاه‌ها
  3. کثیف بودن و اکسید شدن اتصالات و شکاف‌ها
  4. لق شدن قطعات نصب شده
  5. ناسازگاری و ناپایداری به دلیل اورکلاک
  6. ناتوانی منبع تغذیه در تامین توان مورد نیاز

مشکل آبی شدن صفحه گوشی را مرگ اندروید نیز می‌نامند. این مشکل بزرگ می‌تواند با چند راهکار ساده رفع شود. ابتدا بهتر است دلیل بروز این مشکل را در تبلت خود پیدا کنید. مشکل شما از چند حالتی که در ادامه بیان می‌شود خارج نیست.

۱- سازگار نبودن یک قطعه یا قطعات جدید

نو بودن قطعه همیشه به معنای درست کار کردن آن نیست. ممکن است شما قطعه‌ی جدیدی را وارد سیستم کرده باشید که این قطعه با سیستم آن ناسازگار باشد. همچنین لوازم جانبی قدیمی می‌توانند مشکل آبی شدن صفحه گوشی را به‌وجود آورند.

۲- اورکلاک گوشی و تبلت

اورکلاک عملی است که منجر به سرعت‌ بخشیدن به اجزاء سخت افزاری سیستم‌های کامپیوتری می‌‌شود. برخی از قطعات اورکلاک شده، در حالت Load بالا دچار نوسان می‌شوند. تنظیماتی مثل تغییرات ولتاژ، بهینه سازی فضای RAM و سرعت آن و سرعت Clock از مهم‌ترین مواردی هستند که بایستی آزمایش شوند.

۳- دمای بالای گوشی و تبلت

یادتان باشد که گرم شدن دستگاه می‌تواند اجزای سخت افزاری را به‌راحتی مختل و نابود کند.RAM  و CPU   از اجزایی هستند که در صورت بالا رفتن دما به هر دلیل دچار اختلال می‌شوند.

۴- خرابی RAM

یکی از عوامل آبی شئن صفحه گوشی و تبلت، خرابی و ایراد در رم دستگاه است. شما به‌راحتی با آزمایش کردن رم دستگاه خود می‌توانید از خراب بودن و یا نبودن آن اطلاع پیدا کنید.

۵- تغییرات جدید در گوشی

اگر به تازگی در سیستم‌های نرم افزاری و سخت افزاری دستگاه خود تغییر بوجود آورده‌اید، ممکن است با آبی شدن صفحه گوشی و تبلت روبرو شوید. یکی از تغییرات نرم افزاری که گاهی این مشکل را رقم می‌زند، نصب آنتی ویروس است. در این مواقع لازم است هرگونه تغییر سخت افزاری و نرم افزاری جدید در سیستم را به حالت قبل بازگردانید.

۶- لوازم جانبی نصب شده به گوشی

گاهی لوازم جانبی که به تبلت خود وصل می‌کنیم می‌توانند موجب بروز مشکل صفحه آبی شوند. این لوازم می‌توانند یک کارت وای فای، کنترلر گیمینگ، بلوتوث، میکروفن و دیگر وسائل USB و درایو‌های نوری باشند. پس در این شرایط سعی کنید لوازم را از دستگاه جدا کنید تا ببینید مشکل حل می‌شود یا خیر.

 
 

راه حل های خانگی برای حل مشکل آبی شدن صفحه گوشی و تبلت

۱- کمی صبور باشید

در هنگام دیدن مشکل صفحه آبی در دستگاه خود بهترین راه این است که ابتدا خونسری‌تان را حفظ کرده و کمی صبر کنید. می‌گوییم صبر کنید زیرا باید بدانید که وقتی ارور صفحه آبی پدید می‌آید، سیستم عامل اندروید و یا ویندوز به طور خودکار به دنبال منشا مشکل و حل آن می‌گردد. پس از تمام شدن کار، سیستم عامل راه اندازی مجدد می‌شود، پس لازم است در این لحظات کمی صبر کنید. اگر دستگاه شما مجدد بعد از راه اندازی دچار این مشکل شود، باید تغییراتی در آن پدید آید.

۲- درآوردن باتری گوشی

همواره یکی از ساده‌ترین راهکارها، خاموش و روشن کردن تبلت یا گوشی و یا درآوردن باتری از دستگاه است که به ذهن کاربر می‌رسد. جالب اینجاست که در بعضی مواقع این کار باعث برطرف شدن مشکل در تبلت یا گوشی می‌شود. برای حل مشکلآبی شدن صفحه گوشی نیز یکی از راهکارها این است که ابتدا قاب را باز کرده و سپس باتری را خارج کنید. سپس اجازه دهید که به مدت حدود ۱۰ دقیقه این باتری بیرون از دستگاه بماند. در همین حال، دکمه پاور را برای مدت طولانی فشار دهید تا به تخلیه شارژ باقی مانده از دستگاه شما بیانجامد. بعد از انجام این کار باتری را مجدد در جای خود قرار دهید.

۳- بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه

دومین راه حل خانگی برای از بین بردن مشکل آبی شدن صفحه گوشی، تنظیمات کارخانه یا Reset Factory است. یادتان باشد که پیش از آن که این گزینه را انتخاب کنید، باید برای فایل‌های خود جایی امن پیدا کنید. بهتر است فایل‌های خود را از گوشی یا تبلت خارج کرده و سپس آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید.

۴- ویروس کشی گوشی و تبلت

ممکن است همانطور که در بالا نیز گفته شد، تبلت شما ویروسی شده باشد. پس یکی از راهکارها در هنگام مواجهه با مشکل آبی شدن صفحه گوشی، نصب یک آنتی ویروس است که به داخل سیستم عامل شما رفته و مشکل را شناسایی کند و آن را از بین ببرد.

۵- در حالت Safe Mood دستگاه خود را دوباره راه‌اندازی کنید

برای راه‌اندازی مجدد و ری استارت کردن سیستم خود، بهتر است دستگاه را ابتدا در حالت امن قرار داده و سپس آن را مجددا راه‌اندازی کنید.

۶- پاک کردن Cache

شاید دیده‌اید که هنگامی که حافظه پر می‌شود، به سراغ اپلیکیشن‌هایی مانند واتس اپ و تلگرام می‌رویم و Cache  آن را خالی می‌کنیم. در هنگام آبی شدن صفحه گوش، یکی از راه‌حل‌ها پاک کردن Cache است. گاهی زیاد شدن تعداد این فایل‌ها یا سازگار نبودن برخی از آنها با دیگر برنامه‌ها باعث ایجاد این مشکل می‌شود. پس باید آنها را پاک کنید که تاثیر محسوسی هم در سبک شدن سیستم دارد.

۷- آپدیت کردن اندروید در زمان آبی شدن صفحه نمایش

یادتان باشد که ممکن است در سیستم عامل شما چه ویندوز و یا اندروید، اشتباهی وجود داشته باشد. شما می‌توانید با آپدیت کردن سیستم عامل دستگاه خود، این اشتباه را از بین ببرید. وجود باگ در اندروید و یا ویندوز می‌تواند موجب بروز مشکل صفحه آبی باشد. پس به سراغ بهترین نسخه‌ی آپدیت بروید و سیستم عامل دستگاه خود را آپدیت کنید.

۸- پاک کردن برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های تازه وارد

یکی از عواملی که می‌تواند در بروز مشکل آبی شدن صفحه گوشی موثر باشد، برنامه‌های تازه دانلود شده است. این برنامه ممکن است که با سیستم شما به هر دلیلی ناسازگار باشند. جالب اینجاست که حتی برخی از نرم افزارهای امنیتی می‌توانند خود عامل بروز خطای صفحه آبی باشند.

۹- درنظر گرفتن فضای خالی در هارد و حافظه

لازم است بدانید که سیستم عامل‌ها برای کارکرد بهتر به چند مگابایت فضای خالی نیاز دارد تا بتواند به‌درستی فعالیت خود را انجام دهند. پس بهتر است دسکتاپ‌تان را کمی خلوت کنید. همچنین به‌روز نبودن درایو‌ها می‌تواند یک علت برای مشکل آبی شدن صفحه گوشی باشد.

علت آبی شدن صفحه گوشی آیفون چیست؟

آبی شدن صفحه گوشی، فقط مختص دستگاه‌هایی با سیستم عامل اندروید و ویندوز نمی‌شود و دستگاه‌هایی با سیستم عامل آیفون هم با این قبیل مشکلات روبرو خواهند شد. عواملی که موجب بروز صفحه آبی در گوشی آیفون می‌شوند عبارتند از:

  • مشکلات نرم افزاری گوشی
  • فضای کم حافظه گوشی
  • خرابی و مشکلات سخت افزاری
  • نصب برنامه و اپلیکیشن‌های ناسازگار
  • و …
  • 2

برای رفع مشکل آبی شدن صفحه گوشی آیفون چه کنیم؟

برای اینکه مشکل آبی شدن صفحه گوشی آیفون خود را برطرف کنید، چندین راه وجود دارد:

  • راه اندازی مجدد گوشی آیفون
  • برنامه‌های معیوب نصب شده روی گوشی را حذف کنید و مجدد آنها را دانلود و نصب کنید
  • سیستم عامل گوشی آیفون خود را همیشه بروزرسانی کنید
  • همیشه بخشی از حافظه آیفون را خالی نگه دارید

اگر هم با روش‌های گفته شده نتوانستید مشکل گوشی آیفون را برطرف کنید، بهترین راه کمک گرفتن از یک متخصص است. شما می‌توانید با ثبت سفارش تعمیر موبایل در آچارباز، درخواست تعمیر دستگاه خود را ثبت کنید تا در کمترین زمان ممکن، کارشناس مربوطه به محل شما اعزام شود.

بنفش شدن صفحه گوشی چه دلایلی دارد؟ راه حل آن چیست؟

یکی دیگر از مشکلات صفحه نمایش گوشی‌های اندرویدی، بنفش شدن صفحه نمایش است. در این مواقع شما می‌بینید که صفحه گوشی کاملا سالم است و هیچ آسیبی ندیده و حتی به درستی هم کار می‌کند. اما وجود لکه‌های بنفش برایتان آزاردهنده است. این قبیل مشکلات به دلیل وارد شدن ضربه به گوشی و ال سی دی آن رخ می‌دهد.

متاسفانه این مشکل هیچ راهکاری ندارد و تنها چاره ممکن، تعویض ال سی دی گوشی است.

علت زرد شدن صفحه گوشی شیائومی

مشکل زرد شدن صفحه نمایش گوشی موبایل مانند آبی و یا بنفش شدن آن خیلی جدی نیست. این مشکل تنها در صورتی که دمای گوشی موبایل به بیش از ۴۰ درجه می‌رسد رخ می‌دهد. برای رفع این مشکل فقط باید صبر کنید تا دستگاه خنک شود.

پس در صورت مشاهده زرد شدن صفحه نمایش گوشی، هیچ جای نگرانی نیست و باید کمی صبور باشید و از گوشی استفاده نکنید.

مشکل صفحه آبی گوشی ال جی و گوشی شیائومی چگونه برطرف می‌شود؟

در ابتدای بحث دلایل آبی شدن صفحه نمایش گوشی‌های اندروید را شرح داده و راه حل برطرف کردن آنها را بیان کردیم.

مشکل آبی شدن گوشی ال جی و شیائومی هم می‌تواند به دلایلی از جمله سوختن آی سی و یا مشکلات نرم افزاری سیستم عامل رخ دهد.

در هر صورت اگر خودتان قادر به رفع این مشکلات نبودید، بهترین کار کمک گرفتن از یک متخصص باتجربه است تا گوشی شما را مانند روز اول تعمیر کند.

-