تقریبا همه ما به تلفن های همراه خود وابسته هستیم. ما گوشی را با خود همه جا می بریم از رستوران و سینما گرفته تا محل کار. با وجود این که تلفن های هوشمند جدید از قابلیت ها و امکانات ویژه ای برخوردار هستند اما آن ها هم مانند موبایل های قدیمی گاهی دچار مشکل می شوند و به تعمیر احتیاج پیدا می کنند. در این مقاله بازار کار شغل تعمیرات موبایل و میزان درآمد آن را بررسی می‌کنیم.

1

مردم هر روز بیشتر کارهای خود را با موبایل های خود انجام می دهند. آن ها برای خرید کردن، پرداخت قبض، انجام کارهای بانکی، تفریح و بازی، برقراری ارتباط با دوستان و خانواده و حتی برای کمک به شغل خود از برنامه های مخصوصی که روی گوشی نصب می شوند استفاده می کنند.

موبایل ها هم از نظر نرم افزاری و هم سخت افزاری مستعد خرابی هستند و تعمیر و عیب یابی آن ها کار افراد عادی نیست. برخی از قطعات نظیر باتری، بلندگوها و پورت شارژ یا هندزفری با استفاده مکرر و به مرور زمان خراب می شوند.

افتادن گوشی و برخورد آن به اجسام سخت نیز از عواملی هستند که می توانند باعث شکستن صفحه نمایش و خراب شدن تاچ ال سی دی شوند. شاید شما بتوانید بعضی از باگ ها و خطاهای کوچک را با اقدامات ساده نظیر خاموش و روشن کردن گوشی برطرف کنید اما گاهی مشکل بزرگ تر از آن است که خودتان به راحتی بتوانید از پس آن بر بیایید.

با توجه به گسترده بودن دامنه استفاده از تلفن های همراه لازم است که افرادی که هم به مشاغل فنی و هم به فناوری های جدید علاقه مند هستند در زمینه عیب یابی و تعمیرات موبایل آموزش ببینند و نیازهای مردم را رفع کنند.

در ادامه می خواهیم درمورد بازار کار، مهارت های مورد نیاز و سرمایه لازم برای وارد شدن به شغل تعمیرات موبایل صحبت کنیم. اگر شما هم به این حرفه علاقه مند هستید این مطلب را بخوانید تا بتوانید در این مورد بهتر تصمیم گیری کنید.

تعمیرکار موبایل باید چه مهارت هایی داشته باشد؟

یک تعمیرکار موبایل باید بتواند از پس تعمیر انواع خرابی های نرم افزاری و سخت افزاری گوشی های مختلف بر بیاید. همان طور که می دانید گوشی های هوشمند روز به روز در حال تغییر و پیشرفته شدن هستند و گوشی هایی که وارد بازار می شوند دارای قابلیت ها و امکاناتی هستند که بسیاری از گوشی های قدیمی فاقد آن ها هستند.

به همین خاطر است که یک تعمیرکار موبایل هرگز نباید دست از به روز کردن اطلاعات خود بردارد و هر زمان که گوشی های جدیدی وارد بازار می شوند باید نحوه تعمیر و تعویض قطعات آن ها را یاد بگیرد تا مشتریان خود را از دست ندهد.

اگر مبانی کار را به طور کامل در آموزشگاه های فنی معتبر یاد بگیرید بعدها که تجربه تان نیز بیشتر می شود با آمدن مدل های جدیدتر می توانید با دیدن ویدیو های آموزشی هم متوجه نحوه تعمیر این گوشی ها بشوید.

یک تعمیرکار باید بتواند باتری، برد، دوربین جلو و عقب، بلندگوها، میکروفون، آنتن، حسگرها، تاچ اسکرین، صفحه نمایش و تمام قطعات دیگر موبایل را تعمیر یا تعویض کند.

امروزه تقریباً تمامی گوشی ها قابلیت باز شدن آسان را ندارند و باید توسط تفنگ حرارتی یا iOpener و ابزارها و پلاستیک های مخصوص باز شوند. یک تعمیرکار باید بتواند بدون این که به گوشی و باتری آن صدمه ای وارد کند به گوشی گرما دهد تا قاب آن را برای تعویض قطعات داخلی باز کند.

یکی دیگر از مهارت هایی که یک تعمیرکار موبایل باید داشته باشد این است که بتواند قطعات اصل را از تقلبی تشخیص دهد. کیفیت قطعات اصل بسیار بالاتر از قطعات کپی و تقلبی است و این به عهده مشتری است که انتخاب کند قطعه فابریک با یک قطعه اصل جایگزین شود یا یک قطعه تقلبی.

برای این که بتوانید وارد شغل تعمیرات موبایل شوید به تحصیلات تخصصی و دانشگاهی نیازی ندارید فقط باید آموزش ببینید که چگونه با ابزارها کار کنید و با نحوه تعویض قطعات آشنا شوید. با علاقه به انجام کارهای فنی و گذراندن دوره های آموزشی تعمیرات موبایل از مبتدی تا پیشرفته می توانید کار خود را شروع کنید.

بازار کار شغل تعمیرات موبایل در ایران

از آن جا که همه افراد چه برای تفریح و سرگرمی و چه برای کار و تبلیغات از گوشی ها استفاده می کنند کار کردن درست موبایل ها و سالم بودنشان اهمیت زیادی دارد. با توجه به این که وابستگی مشاغل و افراد به گوشی های هوشمند روز به روز در حال افزایش است بازار کار افرادی که تعمیرات نرم افزاری و سخت افزاری موبایل را انجام می دهند همواره پر رونق است.

در ایران به دلیل تحریم های موجود بسیاری از خدمات پس از فروش ارائه نمی شوند و به مشتریان گارانتی تعویض گوشی تعلق نمی گیرد به این ترتیب حتی اگر گوشی با مشکلی رو به رو شود همان را تعمیر می کنند و دوباره به شما تحویل می دهند. همین مسئله باعث می شود که نیاز جامعه به تعمیرکاران متخصص بیشتر شود.

یکی دیگر از عواملی که در ایران موجب رونق گرفتن کار تعمیرات موبایل شده است افزایش چشمگیر نرخ دلار و گران شدن بیش از حد گوشی های هوشمند است. با این اوصاف مردم بیشتر سعی می کنند که از همان گوشی قبلی خود استفاده کنند و اگر مشکلی پیش آمد به جای خریدن یک گوشی جدید، گوشی قبلی خود را تعمیر و استفاده کنند.

علاوه براین، هر گوشی از اجزا و قطعات بسیار زیادی ساخته شده است که هر زمان یکی از آن ها درست کار نکند گوشی نیاز به تعمیر خواهد داشت. به این ترتیب این شغل به راحتی اشباع نمی شود.

این که کسب و کار شما رونق داشته باشد یا نه به موقعیت شهری که در آن زندگی می کنید و محلی که مغازه خود را در آن جا باز می کنید هم بستگی دارد. برای مثال چون در شهرهای بزرگ جمعیت زیادی وجود دارد و تقاضا زیاد است می توانید درآمد بهتری داشته باشید.

هنگامی که می خواهید برای خود یک مغازه تعمیرات موبایل اجاره کنید هم باید توجه کنید که در آن منطقه تعداد زیادی تعمیرکار موبایل وجود نداشته باشد که موجب کسادی بازار کار شما شود.

2

درآمد شغل تعمیرات موبایل چقدر است؟

معمولاً شغل های آزاد درآمد ثابتی ندارند و عوامل مختلفی می تواند بر میزان درآمد ماهانه آن ها اثر بگذارد. هر چه اطلاعات و توانایی های شما به روز تر باشد و با ساختمان گوشی های قدیمی و جدید آشنایی بهتری داشته باشید بدیهی است که مشتریان بیشتری هم خواهید داشت.

انجام تبلیغات در صفحات مجازی پر بازدید و چاپ کارت هم می تواند تعداد مشتری های شما را افزایش دهد. تعمیرکاران موبایل به طور میانگین ماهانه بین 7 الی 10 یا 15 میلیون درآمد دارند.

شما می توانید در کنار تعمیرات موبایل مغازه خود را از لوازم جانبی پر مصرف هم پر کنید و از فروش آن ها نیز سودی جداگانه به دست آورید. سرعت عمل در عیب یابی و تعمیر هم بر جلب رضایت مشتری و افزایش درآمد شما تأثیر گذار است زیرا مردم به شدت به موبایل خود وابسته هستند و کارشان بدون وجود آن لنگ می ماند پس هر چه تعمیرکار سریعتر گوشی آن ها را تعمیر کند و به آن ها تحویل دهد آن ها راضی تر خواهند بود و طبیعتاً شما را به اطرافیان خود نیز معرفی خواهند کرد.

سرمایه اولیه مورد نیاز برای ورود به شغل تعمیرات موبایل چقدر است؟

اول این که برای یاد گرفتن و آموزش تعمیرات موبایل و گذراندن دوره آموزشی تعمیرات موبایل باید هزینه کنید و شهریه بپردازید. هزینه دیگری که باید متحمل شوید هزینه خریدن ابزارهای مورد نیاز کار است. در داخل کلاس ها یاد می گیرید که چه ابزارهایی برای کارتان ضروری هستند و کدام ابزارها واجب نیستند.

یک تعمیرکار باید دستگاه هیتر و هویه، ست پیچ گوشتی و آچار، مولتی متر، شابلون، سیم و روغن لحیم کاری، ساکشن، پیک باز کننده قاب و ابزارهای ضروری دیگر را تهیه کند.

خریدن تمام ابزارهای مورد نیاز بین 10 الی 50 میلیون هزینه دارد و این مبلغ به دامنه خدماتی که ارائه می دهید بستگی دارد. هر چه خدمات بیشتری ارائه دهید به ابزارهای بیشتری هم احتیاج خواهید داشت.

اجاره و رهن مغازه تعمیر موبایل هم به سرمایه اولیه احتیاج دارد. مبلغی که برای رهن و اجاره نیاز دارید ثابت نیست و به شهری که در آن زندگی می کنید و حتی خیابانی که مغازه داخل آن قرار دارد بستگی دارد.

اگر به اندازه کافی سرمایه ندارید تا به صورت مستقل یک مغازه اجاره کنید می توانید به صورت شراکتی در یک موبایل فروشی کار کنید و قسمت تعمیرات موبایل آن مغازه را در دست بگیرید.

بسیاری از موبایل فروشی ها تمایل دارند بخشی از مغازه را به تعمیرکاران اجاره دهند یا به جای گرفتن اجاره در دستمزد تعمیرات موبایل با آن ها شریک شوند. این که کدام راه را انتخاب کنید بستگی به میزان بودجه و تصمیم شما دارد.

به طور کلی شغل تعمیرات موبایل چون با تکنولوژی جدید سر و کار دارد و یک شغل فنی است توجه بسیاری از جوانان را به خود جلب کرده است. اگر علاقه و پشتکار زیادی داشته باشید و برای بالا بردن مهارت خود تلاش کنید روز به روز در کار خود موفق تر خواهید شد.

فقط قبل از انتخاب این شغل تحقیق کنید که در شهر شما این شغل اشباع نشده باشد و تعداد تعمیرکاران آنقدر زیاد نباشد که جایی برای پیشرفت کار شما وجود نداشته باشد.

-