با توجه به گسترش فناوری در دنیای امروز استفاده از گوشی های موبایل از موارد ضروری زندگی می باشد. و تا آن جایی تکنولوژی پیشرفت کرده است که افراد در سنین مختلف متقاضی گوشی های همراه می باشند و همچنین با توجه به هوشمند بودن گوشی های همراه، افراد بسیاری از  کارهای روزمره خود را به وسیله گوشی های همراه انجام می دهند. هر چه میزان پیشرفته تر بودن گوشی بیشتر باشد به تبع آن تعمیرات آن نیز نیازمند تخصص و تجربه بیشتری می باشد. در این مقاله به آموزش تعویض و تعمیر باتری گوشی با چند روش ساده و کم هزینه پرداخته شده است.

قطعاتی که در گوشی های هوشمند امروزی استفاده می شود دارای پیچیدگی بسیاری می باشند و به سادگی قطعات گوشی های قدیمی نمی باشند. باتری گوشی (cell phone battery) یکی از قطعات با اهمیتی است که توان گوشی را تامین کرده و بسته به ظرفیتی که دارد مقدار معینی از شارژ را در خود نگه می دارد. گاهی اوقات ممکن است با گذشت زمان باتری گوشی خراب یا دچار مشکل گردد که نیاز به تعویض یا تعمیر آن می باشد.

1

باتری گوشی چیست و چگونه کار می کند؟

باتری یک سیستم شیمیایی است که به عنوان منبع تغذیه و انرژی برای گوشی و دیگر وسایل الکتریکی به کار می رود. باتری از یک سل الکتروشیمیایی و یک کاتد و آند تشکیل شده لاست که با انتقال الکترون ها در میان کاتد و آند، یک جریان الکتریکی به وجود آمده و یک اختلاف پتانسیل در دو سر باتری به وجود می آید که انرژی موبایل را تامین می کند.

باتری ها را در انواع مختلفی تولید می کنند که نوع باتری ای که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است باتری های لیتیم یونی می باشند که دارای ظرفیت بیشتری نسبت به باتری های قدیمی می باشند. با وجود ویژگی های مثبتی که این نوع از باتری ها دارند، امکان خرابی و به وجود آمدن مشکل در آنها نیز وجود دارد. می توان با آموزش تعویض و تعمیر باتری گوشی با چند روش ساده و کم هزینه به رفع مشکلات آنها پرداخت.

تشخیص مشکلات و معایب باتری گوشی

در هنگام استفاده از گوشی ممکن است با مشاهده برخی نشانه ها متوجه خرابی و معیوب بودن باتری آن بشویم. باد کردن باتری از معروف ترین نشانه هایی است که از طریق آن می توان متوجه خرابی باتری شد. اما علاوه بر باد کردن علائم دیگری نیز وجود دارند که می توانند نشانی از خرابی باتری باشند.

خاموش شدن ناگهانی موبایل می توان علامت دیگری از خرابی باتری باشد. گاهی اوقات ممکن است در حین کار کردن با گوشی، موبایل شما به صورت کاملا خود به خودی خاموش گردد. در این صورت خرابی باتری یکی از مواردی است که باید آن را در نظر داشت و نسبت به تعمیر آن اقدام نمود.

همانطور که گفته شد وظیفه باتری نگه داشتن و ذخیره انرژی در خود می باشد. در صورتی که باتری گوشی خراب باشد، روشن ماندن گوشی فقط در زمان اتصال به شارژر امکان پذیر است که نشان دهنده خرابی باتری می باشد.

داغ شدن بیش از حد گوشی نیز می تواند نشانه ی از خرابی باتری باشد. همچنین restart شدن خود به خود گوشی نیز ممکن است در اثر آسیب به باتری باشد.

اگر گوشی شما در مدت زمان کوتاهی و بدون استفاده از آن شارژ خالی می کند قطعا ایراد از باتری گوشی می باشد که باید تعمیر یا تعویض گردد.

نحوه شارژ درست باتری گوشی

نحوه  شارژ کردن گوشی از ابتدای خرید تاثیر بسیار زیادی در عمر باتری دارد. توصیه هایی وجود دارد که با رعایت آنها می توانید چندین سال از باتری گوشی بدون هیچ گونه خرابی و باد کردن استفاده نمایید. این نکات عبارتند از:

  • مهم ترین نکته در نگهداری باتری موبایل این است که در هنگام شارژ گوشی به هیچ عنوان از آن استفاده نکنید. اینترنت را خاموش کرده و برنامه های جانبی را ببندید تا باتری به درستی شارژ شود. در صورتی که امکان دارد گوشی را در حالت پرواز قرار داده و آن را شارژ نمایید.
  • همیشه قبل از این که باتری به صورت کامل پر گردد و به صد در صد برسد آن را از شارژر جدا نمایید. با این کار طول عمر باتری بالاتر رفته و دیرتر دچار خرابی می شوند.
  • هیچ گاه اجازه ندهید باتری گوشی به صورت کامل به اتمام برسد و سپس نسبت به شارژ آن اقدام نمایید. زمانی که میزان شارژ باتری به زیر 20 درصد رسید نیاز است تا آن را به شارژر متصل کنید.
  • استفاده از شارژرهای اورجینال تاثیر بسیار زیادی در طول عمر مفید باتری دارد. شارژرهایی که غیر استاندارد باشند می توانند سبب خرابی باتری و حتی سوختن آن گردند.
  • دمایی که گوشی در آن شارژ می شود اهمیت زیادی دارد؛ شارژ شدن گوشی در دماهای بالا می تواند به باتری آسیب رسانده و آن را دچار مشکل کند. حتما در دماهای پایین گوشی خود را شارژ نمایید.

در صورتی که باتری گوشی شما به هر دلیلی آسیب دید نیاز است تا نسبت به تعمیر و یا تعویض آن اقدام نمایید. در ادامه با آموزش تعویض و تعمیر باتری گوشی با چند روش ساده و کم هزینه آشنا می شوید.

آموزش تعویض و تعمیر باتری گوشی با روش های مختلف و کم هزینه

برای تعویض و تعمیر باتری آسیب دیده گوشی باید به یک تعمیرکار حرفه ای و با تجربه مراجعه نمود. گوشی های قدیمی نیاز به فرایند پیچیده ای برای تعویض باتری ندارند و تنها با درآوردن باتری کهنه و جایگزین کردن آن با باتری نو مشکل آنها برطرف می گردد. اما گوشی هایی که در سال های اخیر وارد بازار شده اند امکان در آوردن باتری از طریق باز کردن قاب پشتی آنها وجود ندارد و نیاز به حرفه و تخصص در این زمینه می باشد.

ممکن است برای در آوردن باتری بسته به مدل گوشی چندین ساعت زمان نیاز باشد. سشوارهای مخصوصی برای باز کردن باتری وجود دارند که باعث باز شدن آب بندی ها و چسب های قاب گوشی می گردند و پس از آن امکان تعویض باتری وجود دارد.

آموزشگاه های تعمیرات موبایل

آموزشگاه هایی در تمامی شهرهای کشور وجود دارند که به آموزش و ارائه دوره هایی برای تعمیرات موبایل می پردازند. این دوره ها شامل سرفصل های مختلفی می باشند که در آنها سخت افزار و نرم افزار گوش های موبایل و همچنین عیب یابی آنها و تعمیرات مختلف در آنها آموزش داده می شود. افراد علاقمند می توانند با مراجعه به این آموزشگاه ها آموزش های لازم را در زمینه تعمیرات موبایل ببینند و پس از آن کسب و کاری را برای خود راه انداخته و به درآمد زایی برسند.

لازم است تا تعمیرکاران موبایل کاملا آپدیت بوده و بتوانند به تعمیر گوشی هایی که از تکنولوژی های جدیدی بهره می برند نیز بپردازند. به عنوان مثال در گوشی های جدید امکان تعویض باتری با باز کردن قاب پشتی موبایل به راحتی امکان پذیر نبوده و نیاز به مهارت و تخصص های ویژه ای می باشد که در دوره های آموزشی گفته شده به این مهارت ها دست پیدا می کنند.

در نهایت ذکر این نکته ضروری است که در صورتی که باتری گوشی شما دچار مشکل شده است بهتر است به یک تعمیرکار موبایل با تجربه در این زمینه مراجعه نمایید و یا در صورت داشتن گارانتی، به نمایندگی های برند مورد نظر خود مراجعه کنید.

 
 

-