با توجه به پیشرفت تکنولوژی در انواع وسایل و هوشمندسازی آنها، تلفن همراه نیز لز دسته وسایلی است که پیشرفت زیادی در دهه اخیر در آن حاصل شده است و این پیشرفت به صورت دائم نیز ادامه دارد. تلفن های همراه از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که یکی از قطعات بسیار مهمی که در ظاهر گوشی نیز تاثیرگذار است تاچ ال سی دی می باشد. تاچ ال سی دی در ظاهر قطعه ای ساده است که مانند لایه ای شیشه ای دیده می شود اما این قطعه پیچیدگی بیشتری دارد و خود از چندین قطعه تشکیل شده است. تاچ ال سی دی ها در انواع مختلفی وجود دارند که در هر گوشی از هر یک از آنها ممکن است استفاده گردد. این مقاله به انواع تاچ ال سی دی تلفن همراه به همراه روش های محافظت از آنها پرداخته است.

معرفی تاچ ال سی دی تلفن همراه

تاچ‌ال‌سی‌دی قطعه ای حساس بر روی گوشی ها می باشد که ظاهر آن از یک لایه شیشه ای که بر روی صفحه گوشی قرار گرفته است تشکیل شده است. اما این قطعه خود از پنج قطعه مختلف تشکیل شده است که در ادامه معرفی آنها پرداخته شده است.

به علت حساسیت بالایی که تاچ‌ال‌سی‌دی تلفن‌همراه دارد امکان آسیب دیدن آن در گوشی های موبایل بسیار بالاست و ممکن است با ضربه خوردن گوشی و افتادن آن اولین جایی که دچار آسیب می شود همان قسمت تاچ‌ال‌سی‌دی گوشی باشد. حتی ممکن است زمانی که گوشی در جیب شما قرار دارد فشار زیاد به تاچ ال سی دی ضربه زده و دچار شکستگی و یا ترک گردد.

با قرار دادن گلس های با ضخامت های مختلف بر روی صفحه گوشی می توان از شکستن و ضربه خوردن به آن جلوگیری کرد. در ادامه به قطعات مختلفی که در تاچ ال سی دی وجود دارد پرداخته شده است.

1

معرفی قطعات مختلف تاچ ال سی دی تلفن همراه

در صورت وارد شدن ضربه قوی به تلفن همراه ممکن است علاوه بر شکستگی صفحه گوشی ممکن است قسمت تاچ آن نیز آسیب دیده و کار نکند. قطعات مختلفی در تاچ ال سی دی وجود دارند که به آنها اشاره خواهد شد:

گلس ال سی دی یکی از قطعات تاچ ال سی دی

به لایه نازک شیشه ای که بر روی ال سی دی قرار دارد گلس روی ال سی دی گفته می شود. این گلس را شرکت های سازنده تلفن همراه بر روی ال سی دی پرس می کنند و افراد می توانند گلس دیگری را برای حفاظت بیشتر بر روی آن قرار دهند.

قطعه تاچ در تلفن همراه

یکی دیگر از قطعات تاچ ال سی دی تلفن همراه تاچ می باشد که به آن دیجیتایزر نیز گفته می شود. قطعه تاچ به لمس کردن حساس بوده و با کشیدن  و لمس کردن انگشت بر روی آن کار می کند. یک سوکت ویژه بر روی mother board گوشی قرار دارد که تاچ دارای یک کابل مستقل بر روی این برد می باشد.

در صورتی که به قطعه تاچ تلفن همراه ضربه وارد شود امکان کار کردن با گوشی از طریق لمس صفحه آن امکان پذیر نخواهد بود و باید این قطعه تعویض گردد.

LCD، قطعه ای دیگر از تاچ ال سی دی

در قسمت زیرین تاچ قطعه ال سی دی قرار دارد که این قطعه به صورت مستقیم از طریق یک کابل اختصاصی بر روی Mother board تلفن همراه نصب شده است. در صورتی که ضربه شدید باشد و این قطعه آسیب ببیند صفحه گوشی سیاه شده و چیزی را نمایش نمی دهد.

لایه نور پس زمینه، تامین کننده نور تاچ ال سی دی

LEDهایی وجود دارند که منبع نور تامین کننده روشنایی صفحه گوشی می باشند و در قسمت زیرین ال سی دی قرار گرفته اند. به علت این که ال سی دی ها از خود نوری ندارند لازم است تا برای تامین نور از سری های LED استفاده گردد. در واقع می توان گفت که قطعه ال سی دی و مجموعه های منابع نوری که در زیر آن قرار گرفته اند باعث روشنایی و تامین نور تلفن همراه می باشند.

آخرین قطعه تاچ ال سی دی، فریم LCD

تمامی قطعاتی که برای تاچ‌ال‌سی‌دی گفته شد درون یک فریم پرس شده اند و نگهداری می شوند که به آن فریم ال سی دی گفته می شود. این فریم باعث می شود تا قطعات تاچ ال سی دی به طور یکپارچه در کنار یکدیگر قرار گیرند و مجموعه ای منظم را تشکیل دهند.

انواع تاچ ال سی دی تلفن همراه به همراه روش های محافظت از آنها

انواع تاچ‌ال‌سی‌دی‌تلفن همراه در بازار وجود دارد که در صورت آسیب

 

دیدن تاچ‌ال‌سی‌دی گوشی شما و نیاز به تعویض آن، می توان از هر یک از انواع این قطعات که دارای کیفیت های مختلفی می باشند استفاده کرد. انواع تاچ‌ال‌سی‌دی‌تلفن همراه در دو نوع درجه ض و درجه 2 وجود دارد که نوع درجه 2 دارای کیفیت پایینی بوده و در واقع فیک می باشد. تاچ ال سی دی های درجه 1 نیز خود در 5 دسته طبقه بندی می شوند که هر یک کیفیت مخصوص به خود را دارد و دارای قیمت های متفاوتی می باشد.

محافظت از تلفن همراه برای جلوگیری از آسیب دیدن تاچ‌ال‌سی‌دی آن امروری ضروری می باشد. استفاده از گلس ها و محافظ های مختلفی که در بازار وجود دارد بهترین و اولین راه برای جلوگیری از آسیب به تاچ‌ال‌سی‌دی می باشد.

همچنین صفحه های مایعی وجود دارند که تکنولوژی نانو در ساخت آنها به کار رفته است و از سختی بالایی برای محافظت از گوشی برخوردارند. این محصول را به صورت قطرات مایع بر روی صفحه گوشی ریخته و پس از چند ثانیه لایه ای بر روی صفحه گوشی تشکیل می شود که نقش محافظ را دارد.

در نهایت می توان از کیف یا کاورهای مخصوصی که برای تلفن همراه وجود دارد استفاده کرد تا احتمال آسیب دیدن به تاچ ال سی دی و بدنه گوشی کم شود.

-