افتادن گوشی در آب از آن اتفاق‌هایی است که ممکن است روزی همه کاربران گجت‌های هوشمند با آن روبرو شوند، اما با گوشی افتاده در آب چه کنیم؟ در این مقاله تصمیم بر این داریم راهکارهایی را برای رفع مشکل آب خوردگی گوشی، هندزفری یا شارژر؛ ارائه و روش صحیح خشک کردن آن را بدون آسیب به قطعات آن، به شما آموزش دهیم. در همینجا لازم است به این موضوع اشاره کنیم که تعمیر موبایل آب خورده، بسیار به شانس شما بستگی دارد و ممکن است در برخی موارد حتی با توجه به سرعت عمل شما و انجام تمامی راهکارهای پس از خیس شدن آن، این مشکل رفع نشود.

1

افتادن گوشی در ماشین لباسشویی، توالت، سینک، استخر و …

حتی فکر کردن به اینکه فراموش کرده باشید گوشی را از جیب خود خارج کنید و آن را همراه لباس خود در لباسشویی قرار داده باشید و یا در گوشی شما حین استفاده و یا شارژ در استخر، توالت، سینک و ….افتاده باشد، ترسناک است. اما قبل از هر چیزی خونسردی خود را حفظ کنید لباسشویی را خاموش کرده و کلید تخلیه آب را بزنید، در اکثر لباسشویی‌ها تا زمانی که آب درون آن باشد، امکان باز کردن درب وجود ندارد. پس از خارج کردن گوشی از لباسشویی، بررسی کنید که گوشی تا چه میزان آب خورده است، اگر از سری گوشی‌های ضد آب استفاده می‌کنید، شانس شما برای احیای گوشی خود بیشتر خواهد بود.

 

نکته: اگر هنگام افتادن گوشی در آب، موبایل شما به شارژ متصل بوده است، قبل از خارج کردن آن، شارژر را از پریز بکشید. خارج کردن گوشی متصل به شارژ از آب، ممکن است باعث برق گرفتگی شود.

از کجا بفهمیم گوشی آب خورده؟ برای احیای گوشی آب خورده خود چه کنیم؟

پس از افتادن گوشی در حجم زیادی از آب، ممکن است تمامی اجزای گوشی، به دلیل اتصال آن با آب، شروع به سوختن کنند، برای جلوگیری از این اتفاق، سرعت عمل شما بسیار مهم خواهد بود.

اتفاقی است که افتاده و حال نمی‌توان به عقب برگشت، خونسردی خود را حفظ کنید و مراحل نجات گوشی خود را طی کنید!

مرحله یک: گوشی را به سرعت خاموش کنید.

در صورتی که باتری گوشی شما خارج می‌شود، با خارج کردن باتری این کار را انجام دهید، در غیر اینصورت فقط دکمه پاور را فشار دهید و از فشار دادن سایر دکمه‌ها خودداری کنید، زیرا که این کار باعث نفوذ بیشتر آب در آن خواهد شد.

مرحله دو: تمامی اجزایی که می‌توان از گوشی خارج کرد را، خارج کنید.

قاب، باتری، سیم‌کارت، کارت حافظه و تمامی مواردی که می‌توانید را از گوشی خود، جدا کنید.

مرحله سه: شروع به خشک کردن گوشی کنید.

برای خشک کردن گوشی از دستمال توالت و یا از یک پارچه حوله‌ای استفاده کنید تا به خوبی آب را جذب خود کند. سپس آن را روی یک حوله قرار دهید تا خشک شود.

نکته ۱: گوشی را برای خارج کردن آب از آن، تکان ندهید، این کار باعث نفوذ بیشتر آب روی قطعات می‌شود.

نکته ۲: هرگز برای خشک کردن گوشی از سشوار و یا مایکروویو استفاده نکنید.

نکته ۳: در گوشی خود ندمید! فوت کردن در اسپیکرها و سوکت‌های گوشی باعث حرکت آب روی قطعات و سوختن آن خواهد شد.

مرحله چهار: گوشی را تا سه روز روشن نکنید.

پروسه خشک شدن گوشی، ۳ روز زمان میبرد، شما برای رفع مشکل آب خوردن موبایل خود هرچه از دستتان بر می‌آمد انجام داده‌اید و حال پس از طی این دوران پر استرس، تنها شانس می‌تواند هنگام روشن کردن گوشی به کمک شما بیاید.

رفع مشکل رسیدن رطوبت به گوشی

اگر پس از خشک کردن اجزای گوشی فکر می‌کنید کار تمام شده است باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید، در این مرحله همچنان رطوبت روی قطعات باقی خواهد ماند و باید برای رفع آن اقداماتی را انجام داد. حتی ممکن است در محلی قرار داشته باشید که رطوبت در آن بالا است، برای برطرف کردن، رطوبت رسیده به گوشی نیز آنچه که در ادامه گفته می‌شود، برای شما مفید خواهد بود.

 

راز طلایی نجات گوشی آب خورده؛ خشک کردن موبایل با برنج نپخته و یا ژل سیلیکا!

با وجود اینکه بر سر تاثیر گذاری برنج در جذب رطوبت بین افراد و کارشناسان اختلافات زیادی وجود دارد و برخی این روش را کار آمد و برخی دیگر بی‌تاثیر می‌دانند. اما روشی است که اغلب پاسخ داده است! برنج، جو و ژل سیلیکا به دلیل خاصیتی که در جذب رطوبت دارند، با قرار دادن موبایل آب خورده درون آن، تا حد زیادی می‌توان به از بین رفتن رطوبت امیدوار بود. گوشی خود را پس از خشک کردن تا سه روز درون ژل سیلیکا و یا برنج قرار دهید.

 

نکته مهم: برای حذف رطوبت از قطعات گوشی اغلب ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان نیاز است، در این مدت گوشی به هیچ وجه نباید روشن شود. هر چه این مدت طولانی‌تر باشد، شانس احیای گوشی بیشتر می‌شود.

اگر الکل وارد گوشی شود چه کنیم؟ قاتل گوشی خود نشوید!

اگر از جمله افرادی هستید که برای ضد عفونی کردن موبایل خود به جای استفاده از پدهای الکلی و یا زدن الکل روی پارچه و سپس پاک کردن گوشی، اقدام به اسپری مستقیم الکل روی آن می‌کنید، با این کار گوشی خود را به قتل خواهید رساند. الکل به خودی خود به سرعت از اجسام بخار می‌شود. اما این روزها اغلب الکل‌ها با آب ترکیب می‌‌شوند که نتیجه نفوذ آن به درون گوشی خرابی اسپیکر پورت شارژ، میکروفون و حتی سوختن کامل گوشی خواهد بود.

  • برای تعمیر گوشی که الکل به آن نفوذ کرده است مانند آنچه که برای رفع مشکل گوشی آب خورده بیان شد، عمل کنید.
  • البته بهترین کار در این زمان تماس با یک مرکز تعمیر موبایل در محل و درخواست تعمیر کار است.
 

چه کنیم الکل به گوشی آسیب نزند و یا در موبایل  نفوذ نکند؟

پس از شیوع ویروس کرونا، توجه به نکات بهداشتی و ضدعفونی کردن اجسام برای جلوگیری از انتقال این ویروس افزایش پیدا کرد، تلفن‌های همراه نیز از جمله وسایل پرکاربرد هستند که در این روند نمی‌توان به ضدعفونی کردن آن بی‌اعتنا بود، اما لازم است این کار به درستی انجام پذیرد. در این راستا:

  • از اسپری مستقیم الکل به گوشی بپرهیزید.
  • از پدهای الکلی برای پاک کردن گوشی استفاده کنید و بلافاصله آن را خشک کنید.
  • هنگام ضد عفونی گوشی خود آن را خاموش کنید.
  • قاب گوشی را هنگام ضدعفونی خارج کرده و جداگانه آن را تمیز کنید.
  • 2
 
 

روش تعمیر ال سی دی گوشی آب خورده

متاسفانه آب خوردگی گوشی از مواردی است که اغلب تعمیر آن شامل گارانتی محصول نمی‌شود، تعمیر ال سی دی گوشی آب خورده نیز، شامل این مورد است. اگر اطراف سوکت سولفات مشاهده می‌کنید، روی صفحه نمایش شما لک وجود دارد، گوشی روشن است ولی تصویر ندارید و یا کنار درزهای گوشی دچار حالت چسبندگی شده باشد، امکان نفوذ آب به ال سی دی گوشی می‌رود، برای رفع مشکل آب رفتن زیر ال سی دی، باید:

 
  • با کارشناس تعمیر گوشی تماس بگیرید.
  • کارشناس پس از باز کردن گوشی، آب نفوذ کرده به ال سی دی را خارج و مشکل را حل می‌کند.
  • گاهی با خارج کردن آب مشکل ال سی دی حل نمی‌شود و لازم است که ال سی دی تعویض شود.
  • این احتمال نیز وجود دارد که نفوذ آب باعث سوختن مادربرد و خسارت‌های بیشتر، شود. در همین راستا پس از مواجه با این مشکل هرچه سریعتر برای رفع آن اقدام کنید.

آب رفتن در بلندگوی گوشی

اینکه از یک گوشی ضد آب استفاده می‌کنید، دلیل بر تست کردن مداوم این قابلیت نمی‌شود. همیشه این مورد را فراموش نکنید که گوشی شما ضد آب نیست، آب ضد گوشی شماست! پس از افتادن گوشی در آب و یا رسیدن آب به اسپیکرهای گوشی، بلافاصله اقدام به بررسی صحت آن نکنید:

  • گوشی را درون برنج و یا روی یک حوله قرار دهید تا اسپیکرها خشک شوند.
  • پس از چند ساعت اسپیکر را تست کنید.
  • اگر با صدای خش خش در اسپیکر مواجه شدید، کمی دیگر به اسپیکر خود فرصت دهید تا کامل رطوبت آن برطرف شود.
  • اگر با تمام موارد گفته شده مشکل حل نشد، باید اقدام به تعمیر و یا تعویض اسپیکر گوشی خود کنید.
 

اگر گوشی آب خورده روشن نشد، چاره چیست؟

در صورتی که گوشی شما پس از چند روز روشن نشد و حتی تعمیرکاران نیز از آن قطع امید کردند، قبل از به خاک سپردن گوشی خود، این راه را هم، امتحان کنید:

  • تمام قطعات گوشی را به آرامی جدا کنید.
  • مدار چاپی گوشی را روی یک ظرف قرار دهید
  • یک مسواک را به تینر آغشته کنید و به آرامی روی مدار بکشید.
  • این کار باید به سرعت انجام گیرد، زیرا تینر می‌تواند چسب را حل کند.
  • پس از پاک کردن تینر و نصب قطعات گوشی را امتحان کنید.
  • امیدواریم مشکل حل شده باشد.

اگر هندزفری در آب افتاد چه کنیم؟ حل مشکل هندزفری آب خورده

اگر هندزفری شما هنگام استفاده از آن در آب افتاد:

  • بلافاصله آن را خارج کرده و آن را خشک کنید.
  • با یک مکنده هوا (یا استفاده از دهان خود) آب را خارج کنید.
  • ۴۸ ساعت آن را درون ژل سیلیکا، روی حوله و یا در ظرف برنج قرار دهید.
  • پس از خشک شدن هندزفری، آن را تست کنید.
  • در صورتی که مشکل برطرف شده باشد، به شما تبریک می‌گوییم، در غیر اینصورت لازم است هدفون را به یک کارشناس تعمیر نشان دهید تا با باز کردن هندزفری و بررسی قطعات آن مشکل را حل کند.
 

نکته: مکنده را به اندازه کافی از هدفون دور کنید تا قدرت مکش آن، به قطعات هندزفری آسیب نرساند.

نکته: اگر دانش فنی کافی دارید، می‌توانید پس از باز کردن پوشش هندزفری آب خورده، قطعات را درون ظرف آب مقطر قرار دهید و پس از خشک کردن آن هندزفری را تست کنید. (توجه کنید که آب مقطر، متفاوت از آب معمولی عمل می‌کند)  با این حال بهترین راهکار تماس با یک تکنسین جهت تعمیر هندزفری است.

افتادن شارژر در آب

افتادن شارژر در آب در صورتی که باعث سوختن آداپتور نشود اغلب قابل حل خواهد بود. اگر شارژر شما در آب افتاد:

  • در صورتی که آب تمیز بود، اجازه دهید که شارژر خشک شود. در غیر اینصورت آن را با آب مقطر (نه آب معمولی) بشویید و سپس خشک کنید.

  • پس از خشک شدن، شارژر را با یک ولت متر تست کنید.
  • اگر مشکل حل شده بود که با خیالی آسوده از آن استفاده کنید.
  • اما اگر ولتاژی دریافت نکردید، آداپتور را باز کرده و سیم‌های آسیب دیده و آی سی‌ها را بررسی و تعمیر کنید.
  • در برخی از مواقع هزینه خرید یک شارژر نو، شاید ارزان‌تر از تعمیر آن تمام شود.

-