اگر از Bad Company 2 فاکتور بگیریم، Battlefield هیچ‌گاه در ارائه‌ی بخش‌های داستانی چندان تحسین برانگیز نبوده است. الکترونیک آرتس (Electronic Arts) با بازی Battlefield 3 سعی داشت تا به سبک Call of Duty یک بخش داستانی سرعتی و سینماتیک را ارائه دهد. جایی که اکشن پر زرق و برق جایگزین جنگاوری واقع‌گرایانه می‌شود. با این حال مواردی مثل گان‌پلی، ریتم و فاکتورهای دیگر مانع رسیدن به این مهم شدند. البته Battlefield 3 نسبت به Battlefield 4 بخش داستانی بسیار بهتری داشت. Battlefield 1 و Battlefield 5 هم روایت سنتی سری را با بخشی به نام War Stories عوض کردند. War Stories بیشتر از یک بخش داستانی واقعی، حکم بخشی آموزشی برای حالت چندنفره را داشت.

1

نتیجه‌ این است که Battlefield معمولا در طراحی یک بخش داستانی مستحکم و با کیفیت شکست خورده است. حال با بازی Battlefield 2042، دایس (DICE) کاملا بی‌خیال ارائه‌ی یک بخش داستانی شده است. واکنش‌ها به اعلام این خبر دوگانه بوده است. برخی از حذف یک بخش جدا از هرج و مرج حالت چندنفره ناراضی هستند، در حالی که عده‌ای حضور یک بخش داستانی را آسیب‌زننده به حالت چندنفره می‌دانند. من متعلق به دسته‌ی دوم هستم. حتی اگر طرفدار حضور بخش‌های داستانی در بازی‌های مشابه باشم، اما وقتی صحبت از Battlefield می‌شود، باید تنها بر روی حالت چندنفره تمرکز کرد.

حذف کامل بخش داستانی در Battlefield 2042 باعث به وجود آمدن اختلاف میان هواداران این فرنچایز شده است. اگر از من بپرسید، تمرکز بر روی نقطه‌ی قوت اصلی این سری تصمیمی کاملا عاقلانه است.

وقتی با دوستانم در مورد Battlefield صحبت می‌کنم، کمتر حرف از بخش داستانی و روایت بازی به میان می‌آید. در عوض بیشتر صحبت از حالت چندنفره‌ی دیوانه‌وار بازی و هرج و مرج موجود در آن است. سری Battlefield همیشه در زمینه‌ی آنلاین موفق به ارائه‌ی فرمولی شده که تا به امروز منحصر به فرد مانده است. ریتم سریع Rush یا اتفاقات غیر منتظره در Conquest، همه نتیجه‌ی خلق یک سیستم چندنفره‌ی کارآمد هستند. شوترهای زیادی در سال‌های اخیر به دنبال تکرار این موفقیت بوده‌اند، اما هیچ‌کدام به بهترین لحظات Battlefield نمی‌رسند.

4

نقطه‌ی قوت یک بازی Battlefield

خبر خوب این است که ظاهرا دایس با Battlefield 2042 به نقطه‌ی قوت اصلی خود پی برده است. لحظات حماسی نسخه‌های گذشته به سکانس‌های اصلی تریلر معرفی بازی تبدیل شدند. یکی از ماندگارترین نماهای تریلر معرفی، بیرون پریدن یک خلبان از هواپیما، نابود کردن هواپیمای حریف با یک راکت لانچر و سپس بازگشتن به هواپیمای خود بود. البته این سکانس از نظر منطقی کاملا احمقانه بوده و با قوانین فیزیک جور نیست. اما چه کسی در حالت چندنفره‌ی بازی Battlefield به دنبال منطق است؟ این لحظات دیوانه‌وار همان چیزی هستند که Battlefield را به یکی از محبوب‌ترین شوترهای جهان تبدیل کرده‌اند. گیم‌پلی Battlefield 2042 صرفا بر روی سرگرمی تمرکز کرده است. حذف بخش داستانی هم به این مهم کمک می‌کند.

به نظر می‌رسد که Battlefield 2042 کاملا بی‌خیال منطق شده و در عوض سعی در ارائه‌ی یک بخش چندنفره‌ی کاملا سرگرم‌کننده دارد. مسئله‌ای که در تریلر معرفی و گیم‌پلی بازی به وضوح قابل مشاهده است.

با توجه به تکه‌هایی که از گیم‌پلی Battlefield 2042 دیده‌ایم، دایس تصمیم گرفته تا فرمول چندنفره‌ی خود را با یک سری ویژگی جدید گسترش دهد. ویژگی‌هایی که به رفع برخی از مشکلات بزرگ و تاریخی این سری کمک می‌کنند. شما حالا می‌توانید سلاح‌های خود را در میانه‌ی یک بازی شخصی‌سازی کنید. کلاس‌ها هم بسیار منعطف‌تر بوده و دیگر در چند دسته‌ی محدود قرار نمی‌گیرند. وسایل نقلیه هم حالا در هر لحظه قابل احضار خواهند بود. محدودیت در احضار وسایل نقلیه باعث شده بود تا بسیاری نتوانند از بهترین اسباب بازی‌های موجود در Battlefield استفاده کنند. این تغییرات می‌تواند بدون خراب کردن احساس تنش در میدان جنگ، به جذاب‌تر شدن گیم‌پلی کمک کنند.

2

روایت چندنفره

به نظر می‌رسد که Battlefield 2042 بازگشتی به اصول سری Battlefield است. قربانی کردن یک بخش داستانی معمولی برای رسیدن به این مهم کاملا قابل قبول است. اگر شدیدا به دنبال داستان در Battlefield هستید، ۲۰۴۲ سعی خواهد کرد تا از طریق بخش چندنفره روایتی را ارائه دهد. به نظرم این مهم مانند بازی Titanfall خواهد بود. یعنی سکانسی در میانه‌ی بازی رخ خواهد داد و تا حدی تخریب پیش رو را توضیح می‌دهد. البته Titanfall هم چندان در این کار موفق نبود. ضمن اینکه طبیعت غیر قابل پیش‌بینی Battlefield، کار را برای دایس دشوارتر می‌کند. هم‌چنین گیم‌پلی Battlefield در تضاد با ظاهر جدی آن قرار می‌گیرد و در طول بازی شاهد هزاران اتفاق غیرمنطقی هستیم.

البته حذف بخش داستانی به معنای عدم وجود داستان نیست. Battlefield 2042 هنوز هم شامل روایتی از آینده‌ی جنگ و وضعیت جهان در سال ۲۰۴۲ می‌شود.

حتی اگر این سبک روایت از سوی دایس نتیجه‌ی خوبی در بر نداشته باشد، آن را به یک بخش داستانی سنتی ترجیح می‌دهم. چرا؟ خب برای ساخت یک بخش داستانی حتی به کوتاهی War Stories، نیازمند منابع و زمان زیادی است. بخش داستانی ظاهر بسیار زیباتری از حالت چندنفره داشته و برای طراحی جزئیات آن باید زمان زیادی را صرف کرد. این منابع می‌توانند صرف بخش آنلاین بازی شوند. تصور کنید اگر Battlefield 2042 فاقد مشکلات فنی افتضاح Battlefield 4 و Battlefield 5 در زمان عرضه باشد. چند سالی می‌شود که این سری نتوانسته من را مثل روزهای Bad Company 2 جذب خود کند. با این حال به نظر می‌رسد که Battlefield 2042 با قرار دادن تخم مرغ‌هایش در یک سبد، پتانسیل تبدیل شدن به یکی از بهترین‌های سری را دارد.

3

سخن پایانی

زمان مشخص خواهد کرد که مدل سرویس-محور با تمرکز بر روی بتل پس‌ها و به‌روزرسانی‌های متوالی برای این سری چگونه خواهد بود. اما پتانسیل Battlefield 2042 از همین حالا بسیار واضح است. با توجه به تمرکز جدید دایس و رها کردن بخش تک‌نفره، امیدوارم که این استودیو موفق به خلق یکی از بهترین شوترهای چندنفره در سالیان اخیر شود. به نظرم در چند سال اخیر چندین فاکتور از رسیدن Battlefield به حداکثر پتانسیل خود جلوگیری کرده‌اند. بخش‌های داستانی اجباری یکی از آن‌هاست. اگر به دنبال یک شوتر با بخش داستانی با کیفیت هستید، می‌توانید سری به Titanfall 2 یا Doom Eternal بزنید. کسی منکر جذابیت آن بازی‌ها نمی‌شود. اتفاقا معتقدم که باید از چنین عناوینی حمایت کرد. اما وقتی صحبت از Battlefield می‌شود، فقط یک چیز باید مورد توجه باشد: ارائه‌ی یک بخش آنلاین جذاب.

-